własnie wrociłem z lekkiego wypadu i widze co sie dzieje czytam pare forum takze na stochwatch...
moim skromnym zdaniem sytuacja jest dynamiczna
oto ona
dywidenda 0,1 gr smiechu warta po co?
kazdy z tego sie smiał...
nastepnie zaczeły sie pakiety
i jaki odzew?
czemu sprzedaja...
czyzby lipa uciekaja ...
troche zamieszania wprowadziły prognozy przychodow
ale to był moment
dla mnie to jest klarowne
zarzad sprzedaje w pakietach a nie na rynku bo wie komu i wie jaki jest układ
pozbyli sie troche akcjii ale jak wkoncu wyjdzie na jaw kto to wział to kilkaset akcji po 7 bedzie niczym bo papier bedzie krazył koło 20
wiec to jest odp.
dla nich jest lepiej sprzedac teraz po tyle zeby pozniej miec papier po około 20...
pakiety sprzedaje się po niskich cenach, aby kupujący mieli niższą średnią, reszte zbierają z rynku. Jesli insiderzy nie sprzedażą, kupujący zbiera z rynku, albo częściej stosowane, wybiera inną spółkę. Pewnie, ze insiderzy mogą sprzedawać dopiero po 20zł. Tylko czy ktoś będzie do tej ceny ciągnął, wiedząc, że zaraz zostanie zasypany przez Zarząd i RN ?
fjuczer wygląda najs. Znowu dyuże obroty, dobierają z ukrytych zleceń na potęge, tak to widać że nie wiem po co to ukrywają. Promocja na 7,50 zakończona, bedzie wyżej
Oj, żeby tylko nie doszło do przepychanek lub rękoczynów. Tyle sępów tu się zleciało. A teraz każdy z nich, to pewnie chciałby dobrać więcej akcyjek do swojego portfela.
Witam wszystkich. Dawno się nie odzywałem. Wrócę do pamiętnych czasów kiedy to okazało się, że Opera ma poniżej 5% głosów na WZA. Należy prześledzić od tamtego czasu ile akcji zostało sprzedanych przez Zarząd i RN. Myślę, że ciekawe wnioski będzie można wysunąć. Otóz jak się tylko dowiedziałem, że zarząd zarekomendował 1gr dywidendy bardzo się ucieszyłem. A dlaczego? Jak zerkniemy w prospekt emisyjny jest tam napisane, że strategia na lata 2007-2010 zakłada brak dywidendy. A kto ją lubi? Nawet 1gr jest dobtym sygnałem. Kiedy zaczyna się pojawiać dywidenda w spólkach? W czasie kiedy projekty inwestycyjne przynoszą zyski, nie potrzeba kłaść większych nacisków na rozwój produktów i zodbywanie rynku. Wtedy wówczas z wygenerowanej nadwyżki można wypłacić dywidendę. W oopnach doszła jeszcze nowa polityka dywidendowa. Fachowa zwie się ona polityką dywidend rezydualnych. A kto ją lubi? A no właśnie to jest kluczowe pytanie. Pamiętamy ile było informacji o dofinansowaniach, przejęciu, wyniki itp. Oznacza to, że to jest spółka fundamentalna i rynek ją widział. Tylko kiedy urośnie? Wtedy kiedy siądzie nam drobnych "psycha". Wszystkie tranzakcje były umowione. A dlaczego osoby związane ze spółką sprzedawały? Odpowiedź jest prosta, trzeba zoabczyć sobie cały arkusz zleceń sprzedaży i ocenić jak wyglądała podaż przez ten czas oraz jaki był ff spółki, a także jesgo wartość. Zobaczmy w jakim trendzie horyzontalnym poruszał się papier, a jak on wygląda teraz. Sama klasyka AT Murph'ego. Rynek wynagradza tylko cierpliwych, a ilu znas odpadło po drodze, bo każdy myślał, że to tylko krótkie wybicie.
Nie jest to rekomendacja w myśl odpowiednich przepisów, ani jaka kolwiek zachęta do kupna czy sprzedaży akcji spółki Oponeo.pl S.A.
wytrwałem, przeczekałem okres posuchy więc teraz tym bardziej mi sie nie spieszy ze sprzedażą tej dobrej spółeczki. A gdzie mój dawny druh Pupilczesia? czyżby sie "odoponił" przedwcześnie?