Obserwujcie kurs na poziomie 0,63. Wczorajszy biały korpus dokładnie tu się zatrzymał. Spółka ma możliwość wybicia się z dwuletniej formacji spodka. I może to być dynamiczne wybicie.
Technicznie od dołu kurs wspierają średnie Ichimoku, wczorajsza biała świeca bez cieni (dominacja popytu). MACD odbił w górę, zaś ADX wskazuje na umacniający się trend wzrostowy.
Tygodniowo widać to jeszcze wyraźniej. MACD i ADX stabilnie rosną umacniając trend. Na wykresie białe świece z zamknięciami na coraz wyższym poziomie cenowym. Będzie dobrze. A cena jest jeszcze atrakcyjna.
Co ważne zmienność spada, więc oznacza to końcówkę akumulacji i uspokojenie przed mocniejszym ruchem. Poza tym bardzo łatwo ustawić stop :)
Dziękuję, staram się jak mogę pogłębiać wiedzę. Jeśli zakupiła Pani akcje, proponuję ustawić stop po dzisiejsze sesji, na wypadek gdyby było fałszywe. Choć wydaje mi się, że nie jest. Prawdopodobne będzie testowanie 0,63 (opór zamienił się teraz we wsparcie)
Dobrze by było zakończyć dziś przy maksimum sesji, aby nie było górnego cienia.
Pierwsze kłopoty (takie poważniejsze) widzę dopiero w okolicach 2,26 (luka bessy i długi, czarny korpus z 11.01.2008 - tygodniowy, po którym nastąpiło przełamanie wsparcia na 1,90)
Obraz w interwale tygodniowym jeszcze się po dzisiejszej sesji poprawił. MACD kontynuuje marsz w górę, podobnie jak ADX, sugerując wzmocnienie trendu wzrostowego. Mamy wybicie ponad poziom 0,63 przy sporym wolumenie. Średnie wspierają kurs od dołu. Mam nadzieję, że do piątku zlikwidujemy górny cień z tego tygodnia.
Na dziennych notowaniach widać działalność podaży w przedziale 0,68-0,73, ale popyt powinien sobie z tym poradzić, pierwszy poważny test siły trendu to moim zdaniem poziom 1,11, czyli zniesienie fibo 23, 6% całego trendu spadkowego, który na spółce trwa od czerwca 2007.
Nie wiem, po jakiej cenie otwierali pozycję inwestorzy, ale osobiście ustawiłbym stop na poziomie 0,61 przy cenie wejścia 0,63.
USA pięknie pnie się do góry, dolar w czasie sesji mocno się osłabił co sugeruje napływ kapitału. Co ważne, eurodolar również się wybił w związku z poprawą nastrojów na rynkach i udaną sprzedażą greckich obligacji. To powinno wzmocnić DAX, na którego ostatnio często się nasz rynek ogląda. Te czynniki powinni sprzyjać jutro wzrostom. Mocniej powinny ruszyć indeksy małych i średnich spółek, podejrzewam, że czekają na udane wyjście WIG20 ponad 2400 pkt.
nie chce cwaniakowac ani madrzyc sie ale ja trzymam akcje od 0,26 gr mam ich troche tysiecy nie opieram sie na wskaznikach , oscylatorach dziennych analizach godzinowych srednich kroczaacych itd ale na jednym na formacji "spodka" tzw litery "u" to sa najpewniejsze formacje na rynku szybki spadek długa konsolidacja i mocne wybicie licze na to ze teraz 1,5 bedzie za pare tygodni a 2,19 to kwestia czasu :) zycze wytrwałosci i dobrze radze nie sprzedawajcie go !!!
O formacji spodka na tej spółce również pisałem. Co do pytania o inną spółkę, zerknijcie na SYNTHOS. Zwróćcie uwagę na konsolidację pod poziomem 1,99 i rosnący MACD. Na wykresie tygodniowym widać piękny spodek, z którego nastąpi zapewne wybicie z cena docelową ok. 2,9 zł
Nawet najgorsze gówno da kiedyś zarobić.Juz dawno temu pisali że to befsyf i żeby uciekać a tu prosze.Kiedyś na nim zarobiłem troche ale długosie kisił i sprzedałem a tu prosze.
Z AT wynika 1,58 ale przy walce o przejęcie może zachaczyć o 3,5, po wakacjach prezesa PBS nie zdążycie kupić papiera.
Tu będzie się działo, inwestory coraz bardziej nerwowe.
ktoś pierdnie 10tys i zaczyna się podbitka, przeżyłem to na immoeast.
Nerwowi odpadną
jest jeszce pare takich spółek "spodkowych" do pewnego czasu był to KAREN ale spekuła go dopadła !! jezeli chodzi o immoeast to to była super spółka a teraz bedzie jeszcze lepsza ( ale to juz dla graczy na Warnerze - Wiedenska giełda) po połaczeniu z finanzem moze nie wyjdzie jej najlepeij ale jego zyski kwartalne sa immponujaco duze !!
Bank BPH - nastepuje wybicie - dobra inwestycja na 3-4 kwartałtego roku 85 zł zobaczymy na nim
Beefsan - zadna dystrybucja ( nawet fundy wiedza ze juz zaczeło sie najlepsze na tej spółce)
Po dzisiejszej sesji widzę na wykresach tygodniowych potężny biały korpus, którym z hukiem kupujący przebili poziom 0,63.
Dzienne świece również prezentują się okazale. Najbliższym wsparciem jest luka hossy po dzisiejszej sesji. Jeżeli trend jest tak silny, jak pokazują dwie ostatnie świece, nie zostanie domknięta, a powrót kursu w jej okolice to będzie dobra okazja do dokupienia waolru lub wejścia w tę spółkę.
MACD i ADX pędzą w górę, umacniając trend wzrostowy na każdym interwale. Ktoś, komu udało się wejść w okolicach 0,63, zrobił bardzo dobry interes, bo kurs może już tam nie spaść. Ja osobiście przesiadam się tam częścią kapitału przy pierwszej korekcie.
No i sie sprawdza blisko 1 zl juz jest,to jest spolka dlugoterminowa,na przestrzeni 1-2 lat moze pobic rekord i wskoczyc nawet na 5zł! i nie zdziwilbym sie jakby tak bylo.