w jednym z art.prasowych pisano ze na lipiec miano podjac decyzje w sprawie kupna 2 innych firm budolanych.pamietajcie ze w strategii zalozono ze koilkakrotny wzrost przychodow i zysku.ostatnio spolka lapie naprawde duze kontrakkty.pow.20mln.tego przedtem nie bylo.po liczbie postow widac ze drobni tym sie nie nie interesuja i b.dobrze.obudza sie w innym wymiarze.niech zobacza co ta perelka wyrabiala w tamtej hossie.pozdro
umowy sypia sie jak z rekawa.jakubas caly czas chwali energopol.zatwardziale niedzwiedzie z tfi ''skarbiec''dokupuja.co juz jest cudem.pewnie widza potencjal tej spolki.nagorsze sa nieudaczniki z nfi jupiter-ludzie oddajcie swoj pakiet komus z glowa.nie meczcie sie.duzym minusem jest brak energopolu w mediach.zero wywiadow w tvn cnbc czy ''parkiecie''.zupelnie sie nie reklamuja.a jest sie czym pochwalic.pozdro
zolw sie powoli przesuwa.na ostatnie infa kurs reaguje mizernie.ja tu zostaje.zlotowka w ta czy w ta mnie nie rusza.wierze w ta spolke i to jest najwazniejsze,przynajmniej dla mnie/jest bezpieczna ma kase i b.laddnie sie rozwija.kazdy podejmuje decyzje sam.pozdro
nowe info perelka znalaza pieknego dlugoterminowego sponsora-bank milenium.kwota tez nie mala-kiladziesiat mln zlotych.papier wyraznie tezeje coraz mniej sypiacych.powininien zaatakowac 7zl.daje pod rozwage.pozdro
perelka krok od wybicia.dalej narastaja obroty.pewnie przy 7zl technicy sie obudza.po liczbie postow widac ze drobni omijaja to szerokim lukiem. i b,dobrze.pozdro
jaka to perełka?Spójrz na inne perełki budowlane.I nie pisz o kontraktach bo nawet jak posiada się dużą liczbe kontraktów to najważniejszy jest zysk,marża od tych kontraktów.
Za mały obrót ciężko z tego wyjść.Więc bez podniecania.
nigdy w historii ta nie duza spolka nie podpisywala takich konraktow.kilka pow.20 mln/nie ma dlgow.ma wolna kase.ma kupic niebawem 2 inne spolki.jesli tak niereformowalne niedzwiedzie z tfi ''skarbiec''/z lapinskim na czele/to kupuja.to tylko mnie utwiedzaja,jesli nie ma sentymentu do budowlanki.to tym bardziej na k.nie slucajcie anali.rozciagnij troche wykes energoplu to piekne rzeczy zobaczycz.albo jestes slepy/pozdro
pisze od kilku dni ze spolka sie wybija-co wazne na obrotach.konsols b.dlugo trwala/mimo zlego postrzegania budowlanki.perelka jednak sie przesuwa.drbnych tutaj malo i b.dobrze/pozdro
nauczylem sie cierpliwosci,to b.trudna sztuka.kilka lat temu mialem ta spolke.to byl strzal zycia. z 5 na 200 zl w 1 rok.juz bylbym po tym na emeryturze.grunt ze do niej wrocilem.drugi raz bledu nie popelnie/ppozdro
pisalem kolego ze jestesmy swiadkami wybicia.teraz skomlenie ze sie cofnie.a gowno-terz juz nie-mieliscie dosc czasu aby dobrac,graliscie na 0.50 groszy i sie skonczylo.teraz szukajcie innych kwiatkow/pozdro
zobaczysz.Bedzie powtórka z przed kilku miesięcy.Stany zaczną spadać,a ten papier jako jeden z pierwszych reaguje na spadki.Myślę ze jeszcze się cofnie i dopiero jesienią zaczną się wzrosty.
calkiem niezle zamkniecie.wg mnie zeszli ponizej 7zl aby pogolic stopy ale dalej powoli do gory.grut ze widac ozywienie w handlu tym papierem.jest na pewno proba wyjscia z konsolidacji gora/pozdro
papier sie nie poddaje.probuje kontynuowac wybicie.nowe info-bank slaski ing bez problemu daje spolce kredyt na 20 mln.kilka dni temu umowa o partnerswie z bankiem millenium na 40mln/przedtem tego nie bylo-2 duze banki daja dosc malej spolce do dyspozycji takie pieniadze.wniosek-tez prawdopodobnie widza potencjal w tej spolce chociazby po niemalych kontraktach.to samo robi tfi ''skarbiec'' i jakubas.o nieudacznikach z jupitera szkoda gadac/pozdro
druga sesje kurs broni 7zl sypaczy po tych cenach coraz mniej.papiera pwenie coraz mniej -poparkowane.marze tylko o jednym aby ci nieudacznicy z jupitera/co zarzneli ponar.relpol fam/wyszli stad-oddali to komus z glowa.bo to ludzie bez zzadnej wizji-co zreszta widac po jego kursie/pozdro
zwiekszaja sie obroty.coraz wiecej osob zaczyna w koncu dostrzegac perelke.dzis znowu niemaly kontrakt.mnie 1 rzecz frapuje-dlaczego jak na komende najlepsze banki rzucaja sie na ta nieduza spolke celem kredytowania.takiego przypadku nie ma na innych podobnych wielkoscia energpolowi spolkach.patrzac w niedaleka przeszlosc to byl majstersztyk- w ponad rok spolka wzrosla z 6-7zl na 200zl-strzal zycia/pozdro
to chyba byla korekta w locie.to jest czas na spolki infrastrukturalne.zobaczcie co wyrabia abm-solid.mialem go po 8 zaczelem skakac-blad.na epl-tego nie zrobie.zwroccie uwage na resbud-spolke abm solid.jeszcze nie ruszyl.caly czas na niego poluje.nikt nie puczsza-a spolka matka-abm-szaleje
CZYLI JAKUBAS MIAL RACJE-ABY BYC CIERPLIWYM.RODZI SIE TREND KTORY NIE WIADOMO DO JAKIEGO PULAPU NAS ZAPROWADZI.NAJWIEKSZYM KOLCEM W EPL-SA NIEUDACZNICY Z JUPITERA-IM SZYBCIEJ ODDADZA SWOJ PAKIET-TYM LEPIEJ.Z NIMI NIE BEDZIE SUKCESU-ZOBACZCIE NA PONAR.RELPOL CZY EUROFAKTOR-SZKODA GADAC
nie wiem jak dla was ale dzis na epl doszlo tech.do potwierdzenia wybicia-przeszlismy 7.8 w cenach zamkniecia-nie sztucznie ale na obrotach.szkoda tylko ze rynki dla idiotow zaintresowaly sie epl-ulica powinna brac duzo wyzej.tamci co brali po 200zl-juz to wiedza/pozdro
WYBICIE STALO SIE FAKTEM.PRZEZ TE LATA NAUCZYLEM SIE CIERPLIWOSCI-BO PRZEDTEM BYLY GLUPOTY.NAJWAZNIEJSAZA ZASADA -WIERZYSZ W SPOLKE TO SIEDZ.INFA O PRZEJECIACH I MAMY 10ZL
spolka rosla i ma prawo odpoczac-tak jest o wiele zdrowiej-bo o beefsanie czy city-interactive-mozna powiedziec jedno-megaodpal-czyli warto potrzymac akcje dluzej.watpiacym w epl radze pkc-bo ostatnio akcjoariat jest twardy i maol plochliwy/pozdro
pamietamy tamto 200zl-a teraz raptem 9-a splka nigdy nie byla na takiej sciezce jak teraz-pieknie sie rozwija.ale jestesmy swiadkami powolnego wybijania sie epl gora.ja jestem dobrej mysli
finalizacja umowy z myslenicami-ponad 22mln zl.to kolejna z calej serii-po ich wykonaniu-chciallbym wtedy spojrzec na wyniki-atak na 10-to kwestia czasu\pozdro
no i mamy najwyzsze zakonczenie od x czasu.mimo zlego klimatu na rynkach-papier pokazuje sile-to dobrze wrozy.dzis znowu co niektorym poczyscilo stopy-po co je stawiacie-to nie futuresy
Nie wprowadzam w błąd sam mam już 50% i nie zamierzam sprzedawać. Wydawało mi się, że ktoś to wywalił. Nie widziałem tego pakietu na sprzedaży. Jak jeszcze ktoś to potwierdzi to oki.
ale koncowka z powerem-najpierw ponad 60tys.po 9.15-a potem juz tylko z prawej.no i obroty.modle sie aby to wywalali nieudacznicy z jupitera-im szybciej tym lepiej.zasialem nowe ziarno na nowym polu-spolki podobne do epl-a leza na dolku-projprzem i rebud/zallezna abm-solid/-nikt ich nie widzi-ale ja tak/pozdro
dodam jeszcze ze wskazówkowo wyglada atrakcyjnie jak na obecna faze cyklu + szykuja sie dwa przejecia - jesli nic o tym nie wiesz to na jakiej podstawie kupowales wczesniej Energopol? :) - wybacz za ten sarkazm
ale koncowka z powerem-ktos wziol ponad 60tys.po 9.15-i poszy konie po betonie.modle sie aby sprzedajacym byl jupiter-jedyny kolec w spolce.ale przyznam sie ze posialem ziarno na nowym polu-kupilem 2 spolki podobne do epl-projprzem i resbud/zalezna abm-solid/-leza na dole-nikt ich nie widzi-ale ja tak-zobaczymy jaki bedzie z tego chleb...
mala plynnosc roznica miedzy k i s po 20-30 gr.dzis ktos wzial pow.10-ponad 10tys. w jednym zleceniu- spolka mocno wzrosla a na razie dalej sie pnie -akcje w mocnych rekach-drobni prawie wybici-czas na grubaskow-powoli sie wlaczaja-widac to po zleceniach
dokładnie tak, niestety takie małe zlecenie w ostatniej minucie popsuło trochę kurs. z at wynika, że możemy zobaczyć jutro 9,5 zł gdzie jest wsparcie w połowie białej świecy i góra knota sprzed kilku sesji. oczywiście w długim terminie systematycznie w górę. a to zlecenie na 10 tyś było na 10,2 zł.