Czy magna moze zbankrutowac gdy jej projekt DVB-H calkowicie niewypali ??. To znacvzy nie beda w stanie sprzedac nikomu swojej uslugi ?. Czy 60 % akcji Mediatel zabezpiecza ja przed takim bankructwem ?. Prosze o szczere i merytoryczne odpowiedzi. Dziekuje.
spójrz na wyniki (9mln straty przy 50mln przychodu, zobowiązania prawie równe przychodom, mała wartość księgowa) dołóż do tego, że klientów sprzedali, ludzi zwolnili, to zrozumiesz obawę pytającego w wątku
interesuje sie tą spólką od kiedy Roman K. miał zasilić jej szegi, jak wiadomo tak sie nie stało, od tamtego czasu kurs spadł niemal o połowę, na dodatek potwierdzaja się fakty podane przez mojego przedmówcę, w dalszym ciągu jest prowadzona redukcja zatrudnienia oraz sprzedawane są aktywa spólki, podsumowując uażam , że ciężki okres przed akcjonariuszami, dzienne obroty nie pozwalają na wiele.
redukcja zatrudnienia była i to widać w raportach ale zredukowano kadrę "kierowniczą" chyba z 49 na 10 (o ile dobrze pamiętam) liczba zwykłych pracowników się nie zmieniła,
tak przynajmniej było w raporcie za pierwsze półrocze 49 kierowników na 88 pracowników to trochę dużo było co?)
piszecie bankrut - wprawdzie po I półroczu mieli 9 mln straty ale już na początku lipca sprzedali mediatel B4 za 15mln, i chyba z 2 dostali od magny za emisję akcji(czy obligacji)- nie chce mi się szukać w raportach
siedzicie na tej spółce a nie chce się wam dobrze przeczytać raportów