• POLAQUA Autor: ~122 [91.94.152.*]
    Z 80 zł na 12 kabaret
  • Re: POLAQUA Autor: ~Witold [80.53.158.*]
    Zostawcie tego muła. Popatrzcie na Trion. Cena 0,37 groszy, osiągnął dno po panicznej wyprzedaży podczas korekty. Możliwe silne odreagowanie. Spółka przynosi straty ale znalazła chętnych na zakup obligacji finansujących jaj działalność.
  • Re: POLAQUA Autor: ~re [83.6.101.*]
    takie jest prawo rynku, okropne wyniki, poza tym wiadomo co tam sie dzieje
  • Re: POLAQUA Autor: ~daa [85.222.49.*]
    co tam sie dzieje, fatalnie sie dzis zaczyna, a mam troche sztuk, przewidujecie dalsze spadki? przeciez w sumie nabrali dobrych kontraktow za grube miliony, o co kaman
  • Re: POLAQUA Autor: ~re [83.6.101.*]
    od razu prostuje, powinienem postawić znak zapytania na końcu, miałem na myśli co tam sie dzieje ze słabe wyniki, sorki, że tak to zabrzmiało tajemniczo, nie wiem co tam się dzieje
  • Re: POLAQUA Autor: ~krawiec [194.181.133.*]
    Obserwowana sezonowość w szczególności w zakresie I i IV kwartału jest typowym
    zjawiskiem dla prowadzonej przez Emitenta działalności, polegającej przede wszystkim
    na realizacji robót inŜynieryjnych oraz produkcji budowlano-montażowej, uzależnionej bardzo często od warunków atmosferycznych, a zwłaszcza od temperatury zewnętrznej.

Dodatkowo Emitent uzależniony jest od harmonogramów robót poszczególnych kontraktów. Harmonogramy te, ustalane w przeważającej części przez klientów, zakładają zakończenie większości cykli inwestycyjnych w ostatnim kwartale roku.

stawiam, że 2 kwartał będzie znacząco lepszy
  • Re: POLAQUA Autor: ~mic49 [89.75.69.*]
    Zgadzam się z przedmówcą...

Chyba tylko naiwna osoba liczyła, że w kilkanaście dni 1Q można zarobić krocie mimo, że przez resztę ludziom trzeba płacić itp...

mic49
  • Re: POLAQUA Autor: ~filolilo [85.222.39.*]
    Wszystko idzie zgodnie ze scenariuszem Stefańskiego Hiszpana. Jego plan był prosty - odbicie w drugiej połowie roku, a do tej pory skupować na zwalonym kursie za pieniądze które wziął ze sprzedaży akcji po 27 zł w wezwaniu (arbitraż jest banalny). Stąd ta rzeźba na wynikach za 2009, która wprawiła w zdumienie nawet audytora i oczywiste gnębienie I kwartału - przy takiej zimie wszystko da się uzasadnić. Wygląda na to, że znaczącej poprawy należy się spodziewać po II kwartale. Wynik będą publikowane pod koniec wakacji więc to idealny moment do wrześniowego startu. Do tego czasu nazbiera akcji - to że to robi jest oczywiste. Wczoraj spore obroty szczególnie w końcówce, dziś start większy niż na PGE. A przecież 3 miesiące temu gdy po wynikach kwartalnych za 2009 roku był jeszcze zysk 14 mln zł, nikt nie chciał brać firmy nawet po 16. A teraz gdy jest 37 mln zł straty za 2009 i 11 mln zł w I kwartale, hurt na 17 czy 18? To dość prymitywne zwalanie notowań i zbieranie z dołu. Stefański robi to już od półtora roku - najpierw walił w spółkę wydumanymi opcjami, później fikcyjnymi rezerwami na należności, a teraz co...
  • Re: POLAQUA Autor: ~seba [194.242.62.*]
    no ale nie powinien sie ujawnić ? napewno musi miec wiecej niż próg
  • Re: POLAQUA Autor: ~Leszczu [195.211.0.*]
    10 rachunków maklerski załatwia sprawe
  • Re: POLAQUA Autor: ~mały [87.205.178.*]
    ale koledzy co bedzie dalej spadki czy wzrosty?

bo nie wiem co robic
  • Re: POLAQUA Autor: ~mic49 [89.75.69.*]
    Nas nie pytaj, bo ten, kto akcje ma powie, że kupuj. A ten, który nie ma, powie, że sprzedaj. Itp...

Ja mam i trzymam...

mic49
  • Re: POLAQUA Autor: ~True Believer [92.231.42.*]
    Nie zaszkodzi poczekać na wyniki drugiego kwartału. Ja trzymam i ani myślę pozbywać się za te marne 17 złotych.
  • Re: POLAQUA Autor: ~ken [89.75.27.*]
    Mowiłem, ze po takiej fatalnej zimie wynik bedzie kiepski, na dobra sprawe to warunki dla budownictwa zaczęły się dopiero pod koniec kwartału. Mysle, ze spółka najgorsze ma za sobą, choc na pewno nie będzie tak ze wyskoczy od razu na 30 zl.
  • Re: POLAQUA Autor: ~mały [87.205.178.*]
    a na ile moze podskoczyc jak myslisz?
  • Re: POLAQUA Autor: ~True Believer [92.231.42.*]
    Myślę, że 22-23 zł są całkiem realne w przeciągu następnych miesięcy
[x]
POLAQUA 0,00% 3,89 2013-10-17 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.