Ja mam przemyślenia. Co cię skłoniło do tego samobójczego ruchu? Jeśli nie będzie dużego krachu na WIGu to poniżej 10 zł pewnie nie spadnie. Czytałeś w ogóle to forum? Oczekujesz odpowiedzi od ludzi którzy wróżyli 25, 50 czy nawet 100 zł do końca zeszłego roku :)))) ?
w tym wypadku , kolego kiszonka słowo padaka też piszemy z dużej Litery , a dlaczego tu jestem to Ci się zwierzę iż tylko tutaj znajduję ludzi których potrafię wkurzać , nie używając języka "wulgarnego"...
Taki na przykład ~Machine . Zwróć uwagę jak łatwo go wkurzyć , wystarczy poprawić jedną literkę ...
Następnie ~xawery
on po "sukcesach" na Cerabud i Nicogames , zagląda wszędzie gdzie kurs jest w trendzie spadkowym i pociesza się że innym też się nie powiodło..
A ~ed , no cóż . Ja jak byłem na wagarach to wtedy jeszcze nie było komputerów , ale jak się zaczną wakacje i wyjazdy na kolonie , to z pewnością eda tu nie będzie...
Rozumiem, że chcesz mnie wkurzyć rzucając spółki o których nawet nie wiem czym się zajmują? Dość przebiegła taktyka, aczkolwiek robisz to po raz któryś z kolei i wychodzi trochę żenująco :).
wspolczuje pijok, stary przegrany czlowiek
i dziwie sie, bo z wiekiem nabywa sie doswiadczenia, ktore pozwala ocenic prawdopodobienstwo realizacji roznych scenariuszy; no ale niektorzy to sie jednak nie ucza niczego
i nieprawda jest ze nie uzywales wulgaryzmow, uzywales, oj uzywales, więc twoj sukces "wkurzajacy" jest taki sam jak z inwestowania w Polną
leszcz3, według mnie znów szorujemy po dnie (+/- 0,5 zł); jak się uklepie choć trochę, to powinno znów zacząć odbijać; na razie bez fajerwerków. Należy wziąć pod uwagę, że spadło po ostatnim raporcie, na dodatek akurat w czasie sporej korekty na szerokim rynku; lecz raport za I Q to już przeszłość, a w obecnym kwartale, z przekazanych przez spółkę informacji wynika, że wraca ożywienie w sprzedaży, a więc - według mnie - powinno spokojnie maszerować w przedział 14-16 zł na początek; oczywiście najbardziej papier rozgrzeje informacja o przejęciu, ale na to trzeba będzie poczekać przynajmniej na po wakacjach; jeśli w końcu dojdzie do skutku to przejęcie (Polna kogoś, albo ktoś Polną), nałożą się jednocześnie spodziewane lepsze wyniki w kolejnych kwartałach, to kurs akcji moim zdaniem powinien wejść w przedział min. 20-30 zł
ed, a czego oczekiwałeś po komentarzach drobnych akcjonariuszy Polnej - póki co Jakubas zeszmacił Polną, w czasie ładniutkiej hossy 2009 zagasił skutecznie kurs w kluczowych momentach; nad Zarządem tak, czy inaczej nie panuje i uważam, że i tak delikatne epitety padały w tej sytuacji pod jego adresem
z tym głównym akcjonariuszem i z tym Zarządem przestaję wierzyć, że jeszcze kiedyś Polna stworzy dużą grupę, znaczący holding w swej branży, a więc tym samym nawet w połowę kwoty, o której piszesz, nawet w szczycie hossy... czekam na swoją cenę i spadam stąd na dobre, chyba...
a co Ty jeszcze robisz na tym "gniocie", nie masz gdzie pieniędzy trzymać? ;)
Hektor, nie wiem o jakiej perspektywie czasu mówisz i okolicznościach - 15 zł to Polna tak bez niczego sobie osiągnie, spójrz, już się zaczęła powoli skrobać tak właśnie niedawno znów, tylko padło po raporcie, przy okazji w czasie delikatnego zagotowania się na rynkach... z kolei sama intencja przejęcia Ponaru, podkreślam - sama intencja! wystarczyła, żeby kurs Polnej dmuchnął w pobliże 20 zł!!! Realizacja tego kiedyś tam w końcu, da zapewne siłę kursowi do podejścia wyżej, właśnie bliżej 30 zł, a choćby dlatego, że planowane jest to na wczesną jesień, a wówczas nie powinniśmy mieć już żadnej czkawki kryzysu w raportach... oczywiście, to jest giełda i nic nie jest pewne, bo życie byłoby zbyt proste ;)
Jak do tej pory jestem zadowolony. Kupujący nadal zbierają z prawej. Liczę ,że będzie ten proces trwał powoli i systematycznie do poziomu ............. ?????
Co tutaj taka cisza? Ktoś "zawija w sreberka" akcje systematycznie , powoli i na coraz wyższych poziomach. Może jakiś "świstak" się zainteresował Polną?
To pewenie taki świstak, co to po wzroście o 1zł wywali te kilka tysiecy. I zacznie zawijac w sreberka od nowa.
Podstawowy problem, to brak informacji ze spólki.
A może to koledzy i rodzina prezesa zbieraja do 31.08 by po podaniu dobrych wyników za II kwartał wywalic z 30-40% zyskiem? Prezes wie przecież na 90%, jak skończy się II kwatrał.
Hgw, co tu jest grane. Myślę, że nie jest po przyjazna spółka dla mniejszościowych akcjonariuszy.