jest zysk, choć nie wszystkie apartamenty zostały zaksięgowane, wartość netto ok. 11,50 na akcje, skupili 56% i to chyba wszystko, jak duzi przeanalizuja wyniki to nie oddadza pejsatemu za 1/3 ceny!
Nie za bardzo wiem co mają wspólnego straty z lat ubiegłych do bieżącej sytucji. Powtórzę jeszce raz, wyniki za pierwszy kwartał są kiepskie i rozczarowujące. Pamietaj, że teraz mieliśmy widzieć efekt prawie dwuletniej pracy spółki w segmencie deweloperskim. Efekty są mierne, marża brutto na poziomie 8% to zwykłe mielenie pieniędzy. Dodatni wynik za IQ to tylko i wyłącznie efekt różnic kursowych. Jeśli wartośc EUR/PLN na koniec czerwca utrzyma się na dzisiejszym poziomie to w sprawozdaniu za IIQ bedziesz miał prawie dokładnie odwrotną sytuację do tej z pierwszego kwartału. Jeśli EUR/PLN na 30 czerwca bedzie na poziomie 4,10 to bedziesz miał stratę ok 8 mln eur w raporcie.
Mam taką tezę, chociaż prawdopodobieństwo jej realności jest niewielkie, że w segmencie deweloperskim spółka nieproporcjonalnie przypisała koszty do przychodów, tym samym zaniżyła marżę brutto i dopiero po całkowitym rozliczeniu poszczególnych inwestycji wykaże prawdziwą wyższą marżę. Postawienie takiej tezy jest uzasadnione zważywszy, że jesteśmy w trakcie wezwania a bez wątpienia "organy kierownicze" spółki z konieczności sprzyjają wzywającemu.
być może masz rację,faktem jest ze po wezwaniu nawet jesli nie przejdzie to bedzie zmiana władz,maja wiekszosc w radzie,jednak jest to jakies info dla ludzi by nie sprzedawac,kurs na gpw to 4,60,zysk za 1szy kwartał,realna szansa na zysk w dluzszej perspektywie i podniesienie wartosci spółki,jesli sie mylę to mnie sprostujcie
jurek jest info o skupie akcji jak to sie ma do trwajacego wezwania i poprawie w samej spolce.wg mnie to jest chore a skup da kopa w gore patrz dzisiejszy fix i klimat na gieldach.twoj poglad.pozdro
Zmiana terminu zapisów na akcje Atlas Estates Ltd do dnia 21 czerwca 2010 r. - komunikat
28.05. Warszawa (PAP) - Komunikat w sprawie wezwania na akcje Atlas Estates Ltd
Komunikat w sprawie wezwania na akcje Atlas Estates
Informacja dotyczy wezwania do zapisywania się na sprzedaż akcji
spółki Atlas Estates Limited z siedzibą na wyspie Guernsey (dalej
"Spółka") w trybie art. 74 ust. 1 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r.
o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów
finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz spółkach
publicznych ogłoszonego w dniu 16 kwietnia 2010 r. przez
Fragiolig Holdings Limited (dalej "Wzywający", "Wezwanie").
Dom Maklerski Banku Handlowego S.A., działający jako podmiot
pośredniczący w Wezwaniu, informuje, że do dnia 25 maja 2010 r.
DMBH nie otrzymał zapisów w odpowiedzi na Wezwanie,
przeprowadzane na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, w związku
z czym transakcja giełdowa planowana na dzień 28 maja 2010 r. nie
odbyła się. Zgodnie z warunkami Wezwania zapisy będą przyjmowane
do dnia 21 czerwca 2010 r. włącznie.
abs