z.netto +38 %
przychody +15 % !!!!!!!!!!!!!
spadek zobowiązań dł i kr
Panowie jest naprawdę dobrze
Włosi na pewno nie sprzedadzą MSO po wartości księgowej + 10 % premia :) ale dużo wyżej
może bliżej 1,5 ???
1,5x2,67 czyli 4,00
ja trzymam do emerytury:) a jeszcze mi zostało sporo
Wynik jest gut !!!! W obecnej sytuacji na giełdzie Mieszko będzie bardzo dobrą przystanią.
W czerwcu 2006 roku C/Z 42,7 C/WK 1,57 przy cenie 2,80 zł. Widać gołym okiem że Zozolki są na właściwym kursie. To że Litwini są zainteresowani przejęciem Mieszka jeszcze mało ważne. Gra o Mieszka rozpocznie się z chwilą przejęcia Wedla (koniec czerwca). Kto wie może włosi poczekają na oferty cenowe i pod pretekstem niskiej wyceny będą chcieli zagrać na nosach oferentom ogłaszając n.p.emisję akcji pod akwizycję (po ogłoszeniu emisji akcji w 2004 roku kurs Mieszka eksplodował w ciągu tygodnia o kilkadziesiąt procent, nawet Moczulski był zaskoczony, bardziej kitował że jast zaskoczony) I stanie się myśliwym a nie zwierzyną. Włosi poczekają im się nie spieszy a i my ......cierpliwości. Fundy siedzą na Mieszku bo jest przewidywalny. Zysk jak i przychody systematycznie rosną. Czy chcieć więcej ??? Do jakiego marketu bym nie wpadł widzę Mieszko, Mieszko, Mieszko, a w pralinach luzem to max.
No nie wiem Dyziol jak to jest od strony prawnej ale jeśli ktoś występuje do antymonopolu to chyba ma już dogadane co najmniej wstępne warunki umowy przejęcia. Ci Litwini są już chyba pewniakami ale powtarzam nie znam się.... zresztą Twoje rozumowanie jest logiczne i dziwiłbym się UCR gdyby nie poczekali na Wedla. Ta transakcja to jak latarnia morska, która daje kierunek i wycenę całego naszego słodkiego sektora. Jego ostatnie wyniki pokazują duży potencjał zwłaszcza w trudnym czasach jakie są i jakie nadchodzą.
Been masz rację. Oczywiście Urząd Antymonopolowy jest krokiem ważnym ale początkowym, i mażna się potem wycofać. To nie wiążąca umowa. Może to wabik ci Litwini. Jeśli Litwini mają poważne zamiary to pewnie po uzyskaniu zgody z UA rozpoczną negocjacje konkretne, póki wszyscy zajęci Wedlem.
Jeśli dadzą 5 zł jestem za.
Pozdrawiam
Patrząc na Amicę i Groclin gdzie wyniki finansowe mają się nijak do wzrostu kursu można oczekiwać że i Mieszko zabłyśnie bo ma solidne podstawy.
10 zł na dziś to dużo ale na koniec roku ???
wbrew pozorom jestem realistą i te 10 zł. to w perspektywie 3-4 lat. Na najbliższy czas też nie przewiduje rewelacji. Jest zbyt nerwowo na rynku. Będziemy falować w rytm całego rynku choć z pewnością nie tak głeboko ryć po dnie. Oby wskoczyć ponad 3 zł. i tam pozostać bez względu na otoczenie!
w mordę. Nie spodziewałem się rewalacji bo jak pisałem jest nerwowo ale taka reakcja?
Miejmy nadzieje, że od dołu czeka popyt a wszyscy duzi są okopani i czekają na wynik negocjacji Włochy -Litwa.
ps.
szkoda, że bez PL ale dla Mieszka Equity Fund może być lepszy niż Jutrzenka.