• smierdzi mi tu grubszym wejsciem... Autor: ~szakal [94.231.48.*]
    widze ze zabawa sie konczy..
  • Re: smierdzi mi tu grubszym wejsciem... Autor: ~piterro [87.206.247.*]
    "Jeszcze miesiąc nudy"- takie przekonanie miało wywołać u inwestorów info o przeniesieniu raportu za 1Q. By ludziska pomyśleli, że teraz opylą, obrócą kaską na kolastynie i trionie i za miesiąc wejdą po tej samej cenie... Nie dajcie sie wyleszczyć w taki sprytny sposób, tu sie szykuje naprawde fajny odpał i to wcześniej niż za miesiąc. A wbrew pozorom popyt jest całkiem mocny tylko ukryty. Już nie wspominam o przerzuceniu z wora do wora akcji za milion kilka dni temu- nie zdziwiło was że przy dużym jak na ten walorek obrocie kurs nie dygnął w żadną strone?
    Podsumowując- nie wychodzić, wręcz dobierać poniżej 6,5 - mi też PACHNIE grubszym wejściem
  • Re: smierdzi mi tu grubszym wejsciem... Autor: ~CheckSum [109.243.255.*]
    A ja tu widzę kibel. Jeden ogromny kibel!
  • Re: smierdzi mi tu grubszym wejsciem... Autor: ~szakal [94.231.48.*]
    a ja widze to TAK...
    niektórzy wychodzą zeby wejść w PZU zarobić pare % a pózniej wrócić ale robią nerwowe ruchy zamiast spokojnie na fix sprzedać to po marażmie w ciągu dnia dają jak leci a wystarczy poczekać na fix ...
    poniedziałek - sytuacja nerwowa na rynku zlecenia na S sie zbierają i ktoś bierze 6 tys PKC cały obrót 8 654 przez cały dzień
    wtorek - znowy bezruch nie ma ani popytu ani podaży ale wkońcu ktoś rzuca 2 tys pkc po 6,37 a tam jak zwykle ukryte ustawia sie kolejne zlecenie 3 tys na S widzac co sie dzieje podnosi cene na 6,50 i co?
    mija chwila i zlecenie zostaje wciagniete nosem...róznica 23 gr.
    jestesmy przy fix mamy 1 tys po 6,51 na S dla sprawdzenia dorzucam 1500 jestem ciekaw co sie wydarzy..zdejmuje je o 16.18..
    nizej stoi na 6,40 3 zlecenia drobnych ponad 1 tys..
    16.19 jak zdjąłem pojawia sie 2 tys na 6,50 ale widzac ze nikt nie ma ochoty ani zamiaru cos oddac za 6,50 daje 9 szt na 6,51...
    oczywiscie ten 1 tys na 6,51 na fix zostaje wciagniety
    widze to TAK
    wykorzystujac okazje ze drobni chcacych zainwestowac w PZU sprzedaja ktoś biorze ile wlezie i ma czyste rece bez podbijania zbiera tylko jest jeden problem obroty..
    ile moze zebrac po 5 tys na sesji ..
    a co to jest..
    tak sie długo nie pociagnie bo mozna zbierac do konca roku a czas sie KONCZY...
    pozdrawiam INWESTORÓW
    ..

• Re: smierdzi mi tu grubszym wejsciem... Autor: ~piterro [87.206.247.*]
    niezła teoria Szakalu, ja aż tak dokładnie nie rozkminiałem obrotu, ale akcja jest dziwna. Nie doceniasz chyba akcjonariatu oponek- mało tu leszczy którzy musieliby sprzedawać oponki by kupić raptem 30 akcji pzu- tacy lamerzy nie wychodzą poza wig20. BTW- ciekawe, czy na pzu bedzie powtórka z dojenia leszczy jak było na pge...
  • Re: smierdzi mi tu grubszym wejsciem... Autor: ~szakal [94.231.48.*]
    piterro - doceniam akcjonariat jest dobry ale napisałem o ilości śladowej a zważywszy że mały jest obrót wiec to dobrze widać...
  • Re: smierdzi mi tu grubszym wejsciem... Autor: ~powsinoga [94.254.189.*]
    Co to za ciota postawiła na sprzedaż 35000 szt po 6,60 zł?
  • Re: smierdzi mi tu grubszym wejsciem... Autor: ~kulejbus [109.243.93.*]
    Ładnie ktoś zasiorbał 50 tys szt papiera. To chyba OPERA.
[x]
OPONEO.PL -0,91% 87,20 2025-09-23 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.