Każdy z nas ma pewnie jakieś kilka tys sztuk, wiec na co jeszcze czekamy? Nie ma co być nadmiernie pazernym i czekać aż wysypią się wszyscy. Jak tym razem poważni ludzie kupili ten papier (nie tak jak jesienią) , to Drągowski czy Chemos okażą się patałachami wzrostów przy SYMBIO...
Teraz wystarczy tylko podwoić to co macie na wyższych poziomach i nie sprzedawać nadmiernie przed 500zł ;)
Gniot o był, ponieważ drobnica obkupiła się papierem po kilkaset sztuk i wywalała gdy tylko urosło kilkadziesiąt procent.
Ta spółka niebawem zdeklasuje mit Chemosu, Drągowskiego czy IMMO. (Tam były wzrosty grubo ponad 1000%)
tez zaówazyłem ze papierek jest zbierany i posiadam 1000 szt. i widze ze 40 powinnismy osiagnac, bez problemu , było by zdziwienie gdybysmy 100 zł wyciagneli ale to gielda i wszystko jest mozliwe.
Jesienią można było bez kłopotu wyciągnąć 100zł, ale chłopaki zaczęli lecieć w chu... z "widłowym" i ten całymi dniami blokował handel i skończyło się chyba na 45zł.
Z takim FF można przekroczyć 100zł rozgrywając mądrze papier.
Daj spokój kolego, w takim razie każda rozmowa na forum i forum giełdowe to "spółdzielnia", ponieważ "organizuje" jakąś grupę inwestorów zainteresowanych podwyższeniem lub obniżeniem kursu. Nie popadajmy w paranoję, to nie PRL ani IV RP. ;)
Spokojnie, mądrze ustaw się a zaraz pierwsi zniecierpliwieni zaczną oddawać, zawsze tak jest na każdej spółce. W każdy papier wchodzą nie tylko cierpliwi ale i DT i zwykła drobnica.
Powodzenia concept życzę. Dwa razy wskakiwałem niewielką kasą i sporo wyciągałem. Za pierwszym razem średnio ok. 100% , za drugim ok. 50%. Wszystko w kilka dni. Teraz niestety trochę się zmienilo. Fundusz podsypuje i nie ma gwarancji, że nie przestanie. A i nie ma pewnosci, że jakieś infa będą na dniach.
W każdym razie mam sentyment do Symbio. W sumie mogę się pochwalić byłem pierwszy który rozruszał tę spółkę i wyprowadzil na szczyty. Życzę wam powtórki.
P.S.
Ja całość mam w 2 firmach EEX i TSC (LST-zmiana nazwy).
Przypatrzcie się dokładnie tym akurat 2 firmom. Obie zadziwią rynek w tym roku.
Jedna zwiększy SKOKOWO ( min 8-krotnie) obroty i zyski - Ekoexport. I tam dopiero na dniach będzie wysyp nowych super informacji . TSC zwiększy SKOKOWO wartość księgową . Firma ta to swego rodzaju fundusz privete equity. Będzie wprowadzać na giełdę jedną po drugiej ze swoich firm ( a ma ich trochę w swojej stajni). Nie musicie kupować - po prostu obserwujcie.
Witaj. Podobnie ja mogę powiedzieć o EEX jako jeden z pierwszych odkryłem ten papier:)))
TSC sprzedałem.
Zobacz obroty na SYMBIO, tutaj możne być duuużo lepiej niż jesienią. ;)
Nigdy nie było tutaj takich obrotów.
http://stooq.pl/q/?s=sym&d=20100326&c=1y&t=l&a=lg&b=1
Tylko w piątek obróciło się 65% całego FF na dużych wzrostach, to już o czymś świadczy.
TSC to akurat teraz warto kupić. Niedługo przenosiny na główny. A przypomnij sobie CENTKLIMĘ ( przy przenosinach wzrost 50%). A FASTFINANCE też na dniach się przenosi.
Co do Symbio....... mimo wszystko mam obawy czy Północny nie zacznie sypać. Jeśli nie to możecie pobić szczyt i 50 zł wyhaczyć, a jak zacznie sypać , to może być problem z upłynnieniem. NA EEX stale są duże obroty, na TSC nie mniejsze. Symbio jest jeszcze himeryczne. Ale...............
Dla mnie fundamenty to podstawa.
Fundusze na SYMBIO nie będą sypały, wszyscy jedziemy na tym samym wózku. Fundusze są szczęśliwe gdy mogą pochwalić się lawinowym wzrostem wartości swojej inwestycji, to powszechnie znana prawda. Tutaj (na SYMBIO) możliwy jest nawet niewiarygodny scenariusz, sprint do 500zł, split 1:10 i przeprowadzka na "główny". Myślę, że już nawet pan Tymiński, który ma tylko 23% akcji, wpadł na ten pomysł. ;)
Dragowski, Chemos czy IMMO to "pętaki" przy nadchodzących wzrostach na SYMBIO.
Obroty są imponujące,odejmując nawet te 10tys które Tymiński sprzedał 26.02 wychodzi
5.5kilo.Nie wiem czy to tak dobrze i nie sądze żeby ewentualne kolejne wzrostowe sesje były potwierdzone przez obroty.Jutro będzie ciekawa sesja
Coraz mniejszy będzie wolumen, ponieważ coraz mniej papieru jest na rynku, ale wartość obrotu będzie systematycznie rosła. Nie wszyscy będą chcieli sprzedawać z małym zyskiem a Tymiński na pewno nie zaspokoi wszystkich apetytów. Wartość obrotu będzie rosła, ponieważ cena papieru też będzie coraz wyższa.
Najważniejsze to nie przesadzać z zamknięciami a przełamywanie wideł najlepiej zostawić poziomy powyżej 50zł gdy już podadzą raport roczny i ogłoszą zysk większy o 257% od tego za 2008.:)
concept alez ty musisz byc obsrany przed jutrem kolejna wtopa swoja droga niezly z ciebie fantasta kolega slawek ma racje jesli przy takim arkuszu spolka w piatek nie wyrkecila 50% to musi byc jedno ubieranko wystarczy ze jutro jakis bogatszy leszcz sypnie papierem zebranym po 10 dolacza sie inni i znowu kiszenie ogora mit o bogactwie prysnie jak banka mydlana inwestycje w takie malo plynne walorki to zawsze olbrzymie ryzyko ty dostrzegasz tylko wzrosty i namawiasz innych zeby rowniez dostrzegli olbrzymi potencjal tymczasem nie wykluczysz tego ze ktorys z nich zacznie sypac
Artur Tymiński 108 262 (11.53%)
EECP I S.a.r.l. 464 920 (49.50%)
Fundusz Północny S.A. 163 295 (17.39%)
Spere Enterprises LLC 68 584 (7.30%)
Symbio Impex Corporation 110 330 (11.75%)
podobna historia byla na anti i wszyscy wiemy jak to sie skonczylo kiedy BBI wysypalo swoj pakiet w rynek i nikt specjalnie sie nie przejmowal wynikami twoja argumentacja jest tutaj infatylna nie chce mi sie szukac za ile np fundusz polnocny bral akcje po prostu nie naganiaj tak na chama za pomoca tak cienkich argumentow jak niski ff
przelknij to pigulke z godnoscia po prostu
Doskonale pamiętam jak na EEX fundusz we wrześniu wysypał swoje akcje i spadły w dwa dni z 1,3zł do 1zł. Wiesz co wtedy zrobiłem?? Za wszystko co miałem kupiłem EEX.
Ryzyko, że ktoś wysypie jest na każdej spółce, ale frajerzy zawsze będą kupowali gdy urośnie gdy urośnie 50%, 100%, 200%, 400%, 800%
GPH nikt nie chciał tykać po 35-40 groszy, gdy dochodziło do 2 zł zabijali się o papier.
Fabrykę Diet zaczęli kupować dopiero po 1,5-2zł a po 35grosze nikt nawet nie spojrzał.
Zobacz ja było na Athonie, frajerzy zawsze kupują na górce.
Nik Ci nie namawia do kupna, papieru jest tak mało że będziecie się zabijali jak przebije 50złotych, potem split przeprowadzka na "główny"...
idz sie poloz spac kijem wisly nie zawrocisz papier musi odpoczac leszczyna sie wysypie zjazd na 8-6 zl i znowu podbitka nikt nie mowil ze bedzie lekko prawda? na razie wchodzenie w symbio wiaze z poteznym ryzykiem chocby nawet dlatego ze jest taki naganiacz jak ty ktory moze nas ubrac w swoj pakiet bo przeciez ff jest taki maly ze chyba tylko concept ma symbio jak sie wysypiesz concept spolke mozna kupic na razie przegrzana kazdy zdrowo myslacy inwestor ominie ja szerokim lukiem
idz sie poloz spac bo jest juz pozno buahahhahaha
Słuchaj stary, przegrzane to masz chyba po sufitem skoro piszesz takie bzdury! Żaden gołodupiec nie powstrzyma nieuniknionych wzrostów, ponieważ aby powstrzymać wzrosty, TRZEBA MIEĆ PAPIER! Pisaniem bzdur na forum nic nie osiągniesz.
jaki czaruś, chyba ci się coś pomiętoliło, a wracając do symbio to co, nie sypie tyminski i spółka? dzwine bo z komunikatów jasno to wynika, będa sypać więcej i sporo niżej, kupiłeś badziew po 20 zeta to teraz beczysz
ubrali tego calego concepta jak misia polarnego chlopak spac nie moze teraz i nagania do poznej nocy jest mocno zdenerowany bo uzywa niecenzuralnych wyrazow oczywiscie ci wszyscy ktorzy nie zgadzaja sie z jego mocno naciagana teoria super wzrostow sa mocno zainteresowani spadkiem bo tylko czychaja zeby wejsc w promocji w perle
zobaczymy jutro czy teoria sie sprawdzi
strasznie concept pobudzony jakis jestes czy ty nie bierzesz pod uwage tego ze spolka moze sie skorecic bo znajdzie sie jakis wiekszy sypacz?ja cie rozumiem gdybym zainwestowal ostatnie pieniadze tez bym innych wyzywal i namawial usilnie na zakupy czytam ten watek i w sumie milo zaczeles a teraz innym ublizasz i wyzywasz to bardzo zle o tobie swiadczy