• Nie rozumiem... Autor: ~ministrant [82.177.118.*]
    BGS jest f-mą dobrą i z perspektywami, PHOTON natomiast ma realizowane kontrakty, konkretne zyski, imponująca progresja, a ostatnio kontrakt na zakup modułów za 400 mln pln , co musi po zainstalowaniu przynosić duże zyski, że o 20 letnich dopłatach rządowych do 1kwh nie wspomnę.Kurs zachowuje się trochę dziwnie, jakby nikt nie wierzył w ten dynamiczny rozwój.W porównaniu BGS wygląda dość mizernie do PHO, a kurs szaleje.Myślę że PHO iest przed dużą zwyżką, co wy na to ?
  • Re: Nie rozumiem... Autor: ~Rocco [83.25.198.*]
    a ja sie pytam malo Ci...
  • Re: Nie rozumiem... Autor: ~Zemsta_pogan [83.11.38.*]
    Jeżeli przeczytałbyś strukturę firmy BGS to zrozumiałbyś iż ostatni raport nie wszystkie zalety firmy uwzględnia.
    Ale inni, którym zechciało się poczytać i przejrzeć m.in. pomijany UTS itd...wiedza dobrze iż BGS jest strasznie niedowartościowany. I weź pod uwagę że wkracza także do branży fotowoltaicznej - według zamierzeń pierwsza elektrownia słoneczna ma generować elektryczność latem tego roku.

Spójrz co BGS posiada dokładnie a zrozumiesz. I nie patrz na wk z głupich stron internetowych.

PHOTON oczywiście ma zamówienia...ale też elektrycznosc z biogazu może sie w naszym regionie przerodzic w projekty z możliwa skala intensywnosci porównywalną z Niemcami, kto tego nie rozumie jest daleko w lesie. Nawet nasze zaściankowe Państwo ogłosiło biogazownie w każdej gminie.

Przejrzyj sobie strone internetową BGS. I nie skowycz gdyż BGS nie jest wciągany bez powodu.

Pozdrawiam poważnych inwestorów!
  • Re: Nie rozumiem... Autor: ~bik [80.54.139.*]
    Zemsta.... ale ma Ciebie w akcjonariacie ;) , duże ryzyko szczególnie po takich wzrostach , coś pecha przynosisz gdzie się pojawiasz ostatnio i to w dodatku spózniony , chodz nie powiem WĘGIEL ładnie pociągłeś gorzej Ci wyszło z NGS więc krótko - BGS fajna spóła ale to przede wszystkim perspektyw a tu na PHOTONIE perspektywy plus juz realna kasa .

pozdrawiam.

polecam KREC do obserwacji.
  • Re: Nie rozumiem... Autor: ~Zemsta_pogan [83.11.7.*]
    BGS kupione za około 2,60 więc jeszcze tanio zważywszy na ostatnie ceny.
    A tak poza tym na odnawialnych źródłach energii to ja z naukowej strony się trochę znam i nie pisz że to tylko perspektywy tylko zajrzyj na stronę internetowa i poczytaj o projektach, strukturze i porównaj z raportem. I weź pod uwagę UTS co niestety większość pomija.

A na dodatek zastanów się nad zmianą wartości firmy a niekoniecznie zyskiem, wydajnością ich instalacji wieloma projektami w tym roku. Naprawdę te tzw. perspektywy to bardzo dobrze rozwinięta firma która uważni obserwatorzy zauważą iż jest coś poza liczbami z raportu a to siedzi w strukturze. Reszty inteligentni się domyślą po analizie informacji ze strony a leszcze będą obserwować niebotyczne wzrosty drapiąc się w łuski na łepetynie.

A nie piszcie mi o ogniwach fotowoltaicznych bo robiłem prace naukowa z tego więc darujcie sobie. Powiem tylko tyle...technologia się tu szybko zmienia i ci którzy piszą o perspektywach powinni dwa razy się zastanowić i nie wybiegać w przyszłość dalej niż na rok...ale to moja drobna sugestia bo wszak na tym forum większość nie wie co to nawet ekscytony więc i o zmianie technologii dowie się po fakcie.

• Re: Nie rozumiem... Autor: ~Rocco [83.25.234.*]
    Na jakim wydziale i gdzie robiles ta prace jezeli mozna wiedziec....??jaka specjalizacja???
  • Re: Nie rozumiem... Autor: ~Zemsta_pogan [83.11.7.*]
    To nie pokój zwierzeń hehe
    Ale możesz zapytać o jakieś aspekty techniczne jak taki podejrzliwy.

[x]
PHOENIX -6,67% 0,14 2014-01-13 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.