Dnia 2010-03-08 o godz. 19:51 ~stanczyk napisał(a):
> hmmmmmmm napisz nam co zrozumiał ? bo tak... ci sie piepszy
> trzy po trzy
stanczyk jak nie zrozumialeś to juz nie zrozumiesz. Co Ty robisz???
I nie opuszczaj szkoły! Tam Cię mogą poduczyć trochę. Bo ortografia coś słabiutko ...
Kupiłeś i od tego czasu zaklinasz rzeczywistośc wierząc, że się zmieni.....
A tu .... sam widzisz....
-hmmm a wyjaśnij mi dlaczego zbycie akcji w transakcji pakietowej jest negatywną informacją dla spółki ?
i czy jak sprzedają w pakietach akcje KGHM-u, banków i innych firm to również oznacza ze trzeba z nich szybko uciekać ?
gdyby te akcje zostały sprzedane na normalnych sesjach giełdowych to przyznał bym Tobie racje ze info negatywne, ale w przypadku pakietówki to jakie ma znaczenie czy obecnie posiada akcje Jupiter czy tez inna instytucja
a ja myślę że ma znaczenie czy to Jupiter czy inna instytucja bo akcji przewalonych zostało ponad 5% a więc teoretycznie ktoś się bedzie musiał ujawnic no chyba ze to był Sezam ale jesli nie to mamy 3 a nie 2 rozne instytucje a to oznacza ze bedzie 3 razy a nie 2 wiecej reklam w TV w czasie hossy - bedzie łatwiej wyjsc no i może bardziej urośnie :) he he
niestety to co mnie o wiele bardziej martwi to ostatnia informacja na temat przetargów - sam prezes przyznał że jest źle a więc nie należy sie spodziewać w najbliższym czasie żadnego przetargu a to w przypadku energopolu IMHO bedzie oznaczalo marazm taki jak od kilku miesiecy. Informacje o 100 mln na ten roku sa juz w cenie tak mi sie wydaje
Dodam jeszcze dzisiejsze odsumowanie z analizyonline -150 mln z funduszy akcji :(
chociaz sezam dokupil ostatnio kilka tysiecy
wiesz konkurencja na rynku jest duza wiec myślę ze nie chcą brać kontraktów nierentownych, do których musieliby dopłacać lub zaledwie robić po kosztach. Wiele firm obecnie podejmuje się działań na typowe przetrwanie, aby nie musieć redukować zatrudnienia i stać w miejscu ponosząc stale koszty.
Jak na chwile obecna maja co robić wiec nie widzę problemu, a z podpisanych kontraktów musieliby się wywiązać, wiec uważam ze może lepiej się nie pchać w niewiadome a poczekać na lepsze czasy i rozruch gospodarki
odnosze wrażenie że nieuważnie czytasz podawane przez spólkę komunikaty a nie jest ich tak dużo.
Przecież w ostatnim prezes wyraźnie powiedział że nie mają w zwyczaju brać nierentownych robót.
Dnia 2010-03-08 o godz. 21:07 ~xyz napisał(a):
> -hmmm a wyjaśnij mi dlaczego zbycie akcji w transakcji
> pakietowej jest negatywną informacją dla spółki ?
Skoro jakis czas Jupiter kupił to napewno liczył, że zarobi sprzedając drożej....
A jak teraz sprzedaje to znaczy, że nie widzi tu niestety dobrego biznesu.
To chyba proste i zrozumiałe ....???
ja pisze o tym jak to widzę, a nie co prezes mówił. Nie słucham ich tak samo jak nie słucham analityków, a nawet jeśli to na podstawie ich gadania nie podejmuje decyzji finansowych bo gadać to może każdy a najważniejsze są suche fakty, wyniki i perspektywy. Interesuje mnie makro a nie mikro
ja robie podobnie chociaż mam swoje ulubione "gwiazdy" :) hehe
np dzisiaj rano Dakowicz powiedział że ostatni koniec hossy zakończył się w USA po 12 podwyżce stóp procentowych - my natomiast teraz czekamy na pierwszą - na pewno miło jest słuchać takich wypowiedzi ale oczywiście decyzje podejmujemy sami bo sami ewentualnie dostaniemy po tyłku jak sie pomylimy :)