KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 7 / 2010
Data sporządzenia: 2010-03-05
Skrócona nazwa emitenta
BUDOPOL
Temat
Zbycie akcji przez Pana Roberta Cembrzyńskiego
Podstawa prawna
Art. 160 ust 4 Ustawy o obrocie - informacja o transakcjach osób mających dostęp do informacji poufnych
Treść raportu:
Zarząd "Budopol - Wrocław" S.A., zgodnie z art. 160 ust. 4 Ustawy o obrocie instrumentami finansowymi informuje, że w dniu dzisiejszym Spółka otrzymała od Wiceprezesa Zarządu Spółki p. Roberta Cembrzyńskiego zawiadomienie o sprzedaży w dniu 2 marca 2010 r. na rynku regulowanym GPW w trybie transakcji sesyjnej zwykłej 70.000 sztuk akcji na okaziciela "Budopol - Wrocław" S.A. po średniej cenie 1,13 zł za jedną akcję.
Zobacz stefek na PB o której ta informacja wyszła
Zobacz też ile stoi np na cenie 1,20 i trochę wyżej 9oczywiście większość zniknie jak tam podejdziemy)
To żadna ilość.
Spytam jeszcze raz
Tyle tu napisałeś o gancie więc dlaczego od tak długiego czasu tu jesteś a nie tam
Jeśli jeszcze nie kupiłeś to masz fajny weekend po dzisiejszym wzroście
W poniedziałek dalsza wędrówka w górę, wystarczy spojrzeć na SP500
W tej chwili tylko 1,33% na plusie
Badziewiak --> od kiedy pamiętam agitujesz za wzrostami. na 1.5 miała być rakieta, później na 1.4. później to samo pisałeś na 1.3. Na 1.24 to miał być już opór nie do przebicia.
Ja cały czas konsekwentnie pisałem że wzrostów nie będzie. Pamiętam jak tu co poniektórzy mnie wyśmiewali i twierdzili w mega odpały rzędu setek procent, które miały nastąpić po walnym na którym miało być ogłoszone przejęcie. Pisałem że żadnego przejęcia nie będzie i nie było. Później prezio obiecał że w raporcie rocznym będzie info o przejęciu i też się podniecaliście.
Osobiście konsekwentnie pisałem że w żadne odpały nie wierzę.Że czekam do końca czerwca 2010r. Bo zakładałem że prezes jednak jest poważnym człowiekiem i jak Gant dostanie kasę z ostatniej emisji to pozwoli w końcu Budpoolowi korzystać z tych 25mln i inwestować. Niestety jak widać po ostatnim raporcie nic takiego nie nastąpi w najbliższym czasie.
Budopol ma perspektywy wzrostu w perspektywie 5 lat. Nie roku.
Mnie aż tak długi horyzont czasowy nie interesuje.
A co do inwestorów twojego pokroju to sporo z was siedzi tu od 10zł i cały czas powtarza sobie że niedługo będzie odpał :D
tacy jak ty bardziej przypominają członków jakiejś sekty niż ludzi których interesuje zysk finansowy.
Jak dobrze pójdzie to może uda się zamknąć na poziomie 1.21zł. Chociaż może być ciężko.
Budopol raz że ma kiepski zarząd to dwa ma za duży FF. około 60% z tego co mnie pamięć nie myli. Widać że z rana ktoś chciał podbić kurs i nagonić leszczy na zakupy, niestety presja podaży na poziomie powyżej 1.21 jest silna.
Masa ludzi ubierana była przez bardzo długi czas na tych poziomach 1.2 do 1.5.
Przydał by się jakiś duży inwestor który zdjął by z rynku z 10% akcji. Niestety mało prawdopodobne by się taki znalazł.
Osobiście obstawiam do lipca boczniaka. Kurs będzie się wahał w kanale 1.1 - 1.28.
Wszelkie próby wybicia będą szybko tamowane przez ostrą i zdecydowaną podaż.
Potrzymasz jeszcze kolejne dwa lata i wyjdziesz na zero ;)
Swoją drogą patrząc na twoją postawę można zauważyć dość typowy dla leszczy giełdowych schemat postępowania.
Najpierw kupuje bez większej analizy i refleksji pod wpływem impulsu akcję jakiejś spółki. Bardzo często taki zakup początkowo jest podyktowany szybkim zyskiem. Tydzień góra miesiąc, później kiedy spółka zaczyna spadać, nie potrafi się ciąć strat i sprzedać z niewielką stratą. Co dzień patrzy się na topniejący kurs i modli by w końcu zaczęły się wzrosty. W umyśle toczy się wielka wojna ambiwalentnych odczuć "sprzedać i ratować co zostało czy lepiej czekać aż kurs wróci na poziom po którym się kupowało i wyjdzie się na zero".
Najciekawsze jest to że taka osoba z czasem zaczyna bardzo cwaniakować, nagania na forum innych leszczy by kupowali akcje spółki, wypisując wierutne bzdury o tym jakie to perspektywy wzrostu czekają takiego potencjalnego inwestora, Smutne w tym jest to że część drobnych początkujących inwestorów daje się nabrać takim oszustom. Szczególnie że ci potrafią używać niezwykle fachowej terminologii typu "horozyont" "boczniak", "z ukrytego", "widły", "rakieta" na dodatek czasem wrzucą jakiś magiczny wykres który to ma popierać ich fantasmagorie. O zgrozo osoba która dopiero zaczyna swoją przygodę z giełdą łyka to bez mrugnięcia okiem. Później sama staje się dokładnie takim samym sfrustrowanym naganiaczem.
Stefrek ale powiedz jak to śię dzieje że ja mam i dobieram a Ty już sprzedałeś po 1,21 bo taka cena sprzedaży Cie interesowała a i jeszcze jedna kwestia,to nie ja wydałem rekomendację 1,90zł tylko PKO BP to jak to jest,bo nie kumam,więc mi rozjaśni wątpliwośći bo ja nie robie z siebie takiego experta tajków gry na giełdzie jak to Ty śię tu i wciąż i wkółko kręć Macieju lansujesz jako rekin giełdowy wszech wiedzący.