• Dawac na 15 groszy Autor: ~Kaziu [79.139.16.*]
    Dawac na 15 groszy ynwestorzy niech juz ta zabawa sie skonczy a ja sobie chetnie duzo nizej dokupie bo teraz to nawet palcem nie kiwne zeby chociaz 1 akcje kupic skoro sa tu sami idioci zanizajacy cene
  • Re: Dawac na 15 groszy Autor: ~rusek [195.136.113.*]
    Kaziu nie denrwuj się, oddychaj.
  • Re: Dawac na 15 groszy Autor: ~Kaziu [79.139.16.*]
    Jeszcze chwila i tez troche dorzuce na S
  • Re: Dawac na 15 groszy Autor: ~Czysty [83.238.221.*]
    Nawalone na ,24 i kiszona
  • Re: Dawac na 15 groszy Autor: ~WQRWN [62.29.167.*]
    ciezko bedzie sie przebic - potencjalny akcjonariat zdegustowany manipulowaniem kursem - pesymizm na papierze
    Te blokady na .24 .25 .26 to chyba tak sztucznie ustawione. One znikną tylko ta tajemnicza siła która obsuwa kurs musi dojść do wniosku że pora na północ.

Takie moje zdanie, ale nie wiem czy właściwe.
    w ubieglym tygodniu blokady nie byly tak silne - mysle ze ludzie maja juz dosc
  • Re: Dawac na 15 groszy Autor: ~marek [109.243.70.*]
    kóżwa ,kupiłem przeszło miesiąc temu po 0,23,zaczeło rosnać więc nie zaglądałem na notowania,bo w biurze powiedzieli mi, że akcje trzeba trzymać co najmniej rok,a ja dziśaj paczę ,i jest szok ,bo mugł być dobry wóz,a dziś prawie wszysko poszło po0,22.Sprzedać po 0,23 czy poczekac??? ,bo zamiast zysku jeszcze będę stratny,jak się jutro znajda chętni to komus bym to co mam oddał.CO MYŚLICIE?
  • Re: Dawac na 15 groszy Autor: ~wig [85.89.189.*]
    nie nerwowo , jutro http://czat.ipo.pl/kalendarium/boguslaw_barton/nowa_inwestycja_oneray_investment/14.html
    spokojnie odbije jak puszcza a mysle ze to juz niedlugo - bedziesz mial jeszcze dobry woz
  • Re: Dawac na 15 groszy Autor: ~nandrzejek [109.95.144.*]
    Jeżeli nie jesteś DT a sądze po poście że nie to sie zgodze z tym co powiedzieli w biurze
    potrzymaj śmiało akcje tym bardziej że brałeś je tanio tu większość jest zapakowana
    powyżej 0,30 jest kwestią paru dniu powrót w te rejony
    j.w.
    byle szybko bez kiszenia
    Leszcze to jak zaraza. wyskubią wszystko, no chyba że ktoś to specjalnie robi.
    hahaha sorry nie mogłem sie powstrzymać, jak patrze na notowania tej spółeczki to smiać mi sie chce czy tutaj sa same leszcze i wystraszone płotki? Chyba, że wersja jest taka kurs zaniżaja nowi inwestorzy a ostatni skok do góry był za sprawą obecnych żeby nieco podnieść średnią. Bedziemy sie jebac tak po tyłkach jeszcze wiele tygodni, pozdrawiam serdecznie
    Takimi zagrywkami to zwalą kurs na same dno, śmiech
    Ktoś ustawił 1 akcje a leszczyk połknął przynętę i wisi na haku z 4999 i zdziwiony.
  • Re: Dawac na 15 groszy Autor: ~jerry65 [89.230.133.*]
    Witam, musi zejsc do 22, jutro zacznie wlasnie z tego poziomu, to jest dolne ograniczenie trojkata zwezajacego sie i w dodatku trzecie odbicie. Jezeli nie spanikujecie i nie oddacie ponizej ( bo moze sternik zrobic falszywe wybicie na 21) to macie szanse niezle zarobic, od wybicia gora od 27-28 o wysokosc calej formacji.
    pozdrawiam
    jerry65
  • Re: Dawac na 15 groszy Autor: ~jerry65 [89.230.133.*]
    Ponizej definicja ksiazkowa.

Trójkąt równoramienny

Formacje trójkątów występują zarówno jako formacje odwrócenia i kontynuacji trendu. Czynnikiem decydującym jest kierunek wybicia względem poprzedzającego ruchu. Są to formacje najczęściej spotykane, jednocześnie najmniej pewne. Cechą charakterystyczną dla trójkąta równoramiennego jest wzajemne nachylenie linii lokalnych szczytów i dołków pod zbliżonym kątem. Każdy kolejny szczyt jest niższy od poprzedniego, każde minimum jest wyższe od poprzedniego. Wolumen obrotów w trakcie tworzenia samej formacji powinien maleć. Silny przyrost wolumenu powinien natomiast towarzyszyć wybiciu z formacji niezależnie od jego kierunku. Wybicie z trójkąta powinno nastąpić w odległości od połowy do 2/3 odległości od momentu tworzenia trójkąta do jego wierzchołka. Zasięg ruchu wyznacza wysokość trójkąta mierzona od punktu wybicia.
  • Re: Dawac na 15 groszy Autor: ~WQRWN [94.254.144.*]
    stosowanie at w przypadku ori nie ma najmniejszego sensu
  • Re: Dawac na 15 groszy Autor: nandrzejek [109.95.144.*]
    . Początkowo na rynek wchodzą gracze i swoją siłą dostarczają energii w postaci kapitału.. Wzrost kapitału powoduje, że kurs akcji i obroty giełdowe rosną. Ale ponieważ kapitał został dostarczony tylko raz, kurs akcji zaczyna się wahać, zdążając do pewnego stabilnego punktu.

Rozumiemy to w ten sposób, że ci początkowi gracze, którzy dostarczyli kapitału, stanowią jedyną energię dla układu kursu akcji i wszelkie dalsze ruchy kursu odbywają się na podstawie zleceń tylko tych graczy. Ponieważ energia kinetyczna zostaje oddana do otoczenia, tak samo kapitał ulega dyfuzji - co ma dwoisty efekt: albo cena spada (popyt zachowuje więc część kapitału zawartego w spadku ceny dla siebie), albo rośnie (podaż ucieka stopniowo z zarobkiem). Cena więc się waha i dąży do pewnego stabilnego punktu. Jeśli podaż sprzedaje po wyższej cenie, to ucieknie z giełdy, a więc nie będzie sił do dalszej wyprzedaży waloru. Popyt będzie chciał "się odegrać" i kupić po niższej cenie. Gdy dostanie oczekiwaną niższą cenę, nie będzie miał motywacji, aby dokonywać dalszych zleceń kupna. Przeciwstawne siły popytu i podaży wygasają. Kurs akcji zamiera - pamiętamy bowiem o założeniu, że nowi gracze nie wchodzą.

Zaznajomieni z analizą techniczną, szybko dostrzegą tu analogię z trójkątami i klinami. Jednak w tych formacjach zakłada się, że w końcowej fazie formowania się trójkąta czy klina, następuje tzw. wybicie z trójkąta lub klina - górą lub dołem. Jednocześnie zakłada się często, że obroty giełdowe spadają (a na koniec rosną). Wynikałoby z tego, że zakłada się, że w końcowej fazie spadku aktywności giełdowej następuje wejście nowej grupy graczy. I wszystko zaczyna się od początku.
    http://www.ipo.pl/new_connect/artykuly/rozwiazania_frontofficeowe_-_sztuka_oszczedzania_na_sprawnej_komunikacji_przedsiebiorstwa_592552_2.html
    Pięknie wywalać dalej, ja chętnie dokupie po 15 groszy mam nadzieje ,że mnie leszcze nie zawiodą tzn ynwestory, pozdrawiam serdecznie ekipe zajebistych graczy
    A ja mam wrażenie że tu nikt nie wywala, tylko ktoś przelewa sobie akcje z jednej kieszeni do drugiej, obniżając po trochu kurs.

Ale to się musi kiedyś skończyć.
    Po cholere dodajecie z lewej strony niech to spadnie jak najnizej bo ta zjebana gierka w ciuciubabke mnie juz wkurza, ktos doklada 2 tysiaki na kupnie po 22 grosze tak jakby nie mogl kupic od reki po 23 i tym samym podniesc kurs tanie zagrywki, zaczynam sie zastanawiac co za cholerny pech ze tutaj wszedlem w styczniu.
    Kurs spada, nieważne w jaki sposób z dnia na dzień, przecież to spółka widzi i nie zastanawia się że taki mały ruch na papierze zwala kurs.
    Jeśli to "leszcze" przekładają z lewej na prawą a kurs leci to prezes to widzi na pewno i nie reaguje,nie denerwuje go to,dziwne. Może to jednak nie "leszcz" robi tylko celowe zaniżanie pod coś.
    To tylko moje spekulacje, proszę się nie sugerować wypowiedzią.
    O jakim przekładaniu mowa? 90 tysiaków akcji to mizerny wynik a poza tym te 20 koła na koniec to jaką choler by wyrzacali skoro i tak kurs był nisko chyba, że zamiar jest taki żeby zwalic kurs grubo poniżej 20 groszy ale wtedy to chyba sie wybiore osobiście do Wrocławai pogadać z tym prezesiną od siedmiu boleści bo oprócz pieprzenia nic nie robią bo może i zyski będa ale chyba za kilka lat bo giełda za kilka tygodni może byc w sporej korekcie a tutaj to wtedy zleci na pysk z hukiem az sam sie sobie dziwie, że jeszcze trzymam ten badziew
  • Re: Dawac na 15 groszy Autor: ~WQRWN [109.243.215.*]
    a tak pozatym na ich stronie nie mozna odnalezc raportu za IVQ - pewnie wstydza sie wynikow
    Zadne leszcze nie bawia sie w ten sposob. Ta spolka to poprostu kolejne g.. cwaniaczkow, ktorzy cala swoja energie koncentruja na zakladaniu coraz to nowych lichwiarskich firm a potem juz brakuje im sil i pomyslow zeby popchnac biznes dalej. Lektura na weekend:
    http://www.ktokogo.pl/Bogus%B3aw_Barto%F1
    http://www.ktokogo.pl/Sebastian_Kwiecie%F1
    Ich poprzedni wynalazek bardzo przypominal ORI, mianowicie Venture Incubator, wokol ktorego narobili szumu a potem wciagneli po cichu ja do fabryki diet o zupelnie innym profilu. Kolejny z dziesiatek ciekawych projektow , w ktorym maczali smier....dzace lapy to cubeteam.com. Mial przynosic 2 mln zysku, ale oczywiscie nie zdazyl bo zostal nagle zlikwidowany uniemozliwiajac przezto funkcjonowaniewortalowi windykacja.pl przez dwa tygodnie. Moim ulubionym ich niewypalem jest natomiast Call Media, o ktorej byla zmianka w mediach http://www.alert24.pl/alert24/1,84880,5951660,Firma_Call_Media_zatrudnila__ale_nie_zaplacila.html oraz powstalo bardzo fajne forum na ich temat http://forum.gazeta.pl/forum/w,23,82021992,0,Call_Media_Wroclaw.html
    Tak wiec Kaziu to nie pech i to nie leszcze to poprostu grupka cwaniakow bez ambicji biznesowych. Najzwyczajniej w swiecie w styczniu noga Ci sie poslizgnela i wpadles w gow.. Ja zeszta tez bo nie przeanalizowalem doglebnie powiazan i poprzednich smieci tylko przed zakupem przeczytalem to co oni chcieli.
    PS z tej listy spolek znalazlem tylko jedna "o profilu z pogranicza informatyki automatyki telekomunikacji" - AB SA z wroclawia
    Coś mi tu śmierdzi i to bardzo, zobaczymy w kwietniu czy coś się zmieni, bo wątpie w tym miesiącu żeby to ruszyło, obym się mylił.
    Chłodnym okiem to chyba juz mało chętnych do sprzedaży po takiej cenie teraz pytanie czy faktycznie odbijemy już z tego poziomu 22 groszy czy jednak powinnsmy spaść na te 19 groszy tak czy siak w morde szykuje sie bardzo długa inwestycja.
    Chlodnym okiem to juz malo chetnych do kupna i nie dzwie sie - pytanie ktore mi sie nasuwa po 2 miesiacach kieszenia to jaki maja w tym cel procz wystawienia czegos na nc i zgarniecia kasy z emisji? patrzac na historie ich dzialalnosci to niestety nasuwa sie kolejne pytanie kiedy poloza lache na ori (czyt. kiedy osiagna swoj cel)
    zreszta niech juz upier..... kurs na maxa, wycenia akcje pod nowa przewalke i niech w koncu go puszcza bo od tej manipuli, ohu.... mozna od tego bluzgania sie w szambie, a przy tym wszystkim rodzi sie niezdrowe zainteresowanie ich wczesniejszymi postepowaniami (nazwisko ma sie jedno) (KNF). dla nas spekula jest lepsza bo choc w drobnej czesci opiera sie na logice
    chcialbym rowniez przypomniec w tym miejscu o przeczuciach wroclawskiej panienki dotyczacej "tygodnia ori" - on juz Q.... minal
    Właśnie, niech już osiągnie to zamierzone dno, będzie co będzie i w końcu ruszy do góry, bo powoli to robi się nudne i zniechęciło to już wielu akcjonariuszy.Nie może przecież się kisić tak cały czas.
    Podobnie sytuacja wygląda na spółce ARTEFE, piękne perspektywy, raporty, plany itd.a kurs też się kisi tak jak tutaj.Dosłownie obroty i sytuacja podobna. Na NC tego typu kiszących się spółek można znaleźć jeszcze więcej.
    Pytanie dlaczego tak się kiszą i jaki to ma cel...to już wiedzą ci co powinni wiedzieć...pozdrawiam i życzę posiadaczom upłynnienia papiera po zadowalającej cenie dla nich, oby to nastąpiło jak najszybciej.
    To macanie juz mnie męczy, wywalac śmiało zbic kurs do jak najniższej ceny może wtedy cos ruszy bo jak narazie to jestesmy w czarnej dupie w ogonie całej giełdy na co by nie spojrzeć rosnie a tutaj gówno, sorry ale nerwy czasem puszczają
    No jak ynwestory moze czas cos zaczac skupowac a nie patrzec tylko w kurs spadajacy jak sroki w gnat :) Ja czekam na jakis ruch i od razu skupuje z prawego bo to czekanie juz mnie denerwuje
  • Re: Dawac na 15 groszy Autor: ~czysty [89.74.115.*]
    cisza na papierze jeszcze potrwa ...
    znów komuś pękły zwieracze i wysypał się 0,13 śmiech.
  • Re: Dawac na 15 groszy Autor: ~frank [87.239.182.*]
    Ale ladnie nas jebia w dupsko za przeproszeniem. \\\\\Czas zaczac skupowac chyba cena jest dobra
    na tym poziomie będzie na pewno do momentu asymilacji,do puki ci z prywatnej po scaleniu nie zaczną sypać to na wzrosty nie ma co liczyć.Jak wszystko odbędzie się tak jak trzeba to PDA w połowie lipca zmienią się w akcje, wtedy można czekać na jakieś zmiany, ale nie jest powiedziane że od razu. Dużo jest ubranych w okolicy 0,30 i tam przemieliło się dość papiera, ale te poziomy jeszcze dalekie. Przy emisji tak bywa kurs leci, czekamy dalej...
[x]
ONERAY 0,00% 0,05 2015-10-28 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.