Papier kisi się w wąskim zakresie cenowym już 5 miesięcy.
W tym czasie na wykresie dziennym sygnały K/S na różnych oscylatorach występują często i zazwyczaj nie dają pozytywnych wskazań. Jak to w boczniaku.
Za to na wykresie tygodniowym, sygnały są rzadsze ale lepeij "trafiają" w rynek.
Ubiegły tydzień wygenerował sygnał K na DMI przy niskim ADX, może to być pierwszy z sygnalów zwiastujących wybicie z konsolidacji górą.
papier wymęczył juz dużą część "słabego" akcjonariatu:) ale dobrze niechaj zaczne rosnąć to będzie nagroda dla wytrwałych. Na razie ktos wystawił pare kilo jak zostanie pochłoniete to sie ruszy:)
niski ADX oznacza brak trendu czyli boczniak, kiedy powstaje sygnał K na DMI przy niskim ADX oznacza to PRAWDOPODBNE rozpoczęcie trendu wzrostowego. Gdyby DMI dało sygnał S to wówczas należałoby się spodziewać trendu spadkowego.
W każdym przypadku start trendu zostanie potwierdzony kiedy ADX zacznie rosnąć. Powinno się to wiązać z wystrzałem kursu zgodnym z rodzącym się trendem i gwałtownym wzrostem obrotów.
jakie macie przeiwdywania co do wyników?
ja przedstawiam moje: przychody 295mln zysk netto 19,2mln.
całkiem byłby przyzwoity jezeli sie zblizyłem do tego co pokaża za pare dni:)
nie wiem czemu czepiasz się Macieja. ma chłop dużą wiedze dot. analiz której ty szybko nie zdobędziesz. czytam jego watki na innych spólkach często i się to sprawdza. dlatego sadzę ze jego podejrzenia co do EPD też się sprawdza, jeszcze pewnie mały zjazd do 4,35 aby wywołac próbę paniki,a pózniej zamknięcie w okolicach 4.55-4.65zł, a jak zacznie rosnąć to poznikają S-ki
nie czepiam sie, jego wiedza jest niepodwazalna, ale on przynosi pecha, gdzie sie nie pojawi tam spadek...spojrzcie na macd i nałozcie sobie na to wstege b...
wczoraj ktoś ewidentnie kupował jednocześnie wystawiając-strasząc sprzedażą??? jeżeli byłoby inaczej to po co trzymac cały dzień "prawie 'te same ilości na S???
macie analizy Macieja z Krakowa...gowno warte, ale on sciga innych na forum za nietrafione prognozy sam ma skutecznosc rzedu 10%...jeden strzał na 10 jest celny a mowiłem patrzec na wstege bollingera