j.w. kupowalem w grudniu po 17 oddawalem na pocztaku stycznia po 19,20 z groszami a pozniej zakupilem troche wiekszy pakiet po 19 zł ktos wali z ukrytego to go rozbierałem az rozebrałem na 10 000 sztuk .... przyznam moze sam sie przyczynilem do spadku tego papiera bo oddawalem niestety ze strata po 17,50 juz nie mysle jak bym czekał do dnia dzisiejszego ..... nie martwcie sie nadal przygladam sie tej spółecce ale nie wiem gdzie jest dno i dopki nie zobacze odpibcia to nie bede wchodzic..... a wam panowie radze pojsc z nieduzym kapitalem na NC wszystkie straty z tamtego roku czyli ok 15 % kapitalu w 2 tygodnie mozna odrobić na spółkach smieciowych a sa naprawde spółeczki mocno niedowartosciowane a jak zauwazyliscie jak na wigu 20 spadek bo S&P 500 sie sypie to u nas tez ale na NC tego nie bylo pozdrawiam wytrwalych co zapakowali sie po szyje - wiem co to znaczy ale zastanowcie sie moze nauczyc sie trzeba czasem ze strata sprzedac aby oddzyskac na czym iinym.... a tak macie zamrozone na pare ładnych miesiecy i tyle okazji przeszło koło nosa
jezeli chodzi o akcje i debiuty zawsze tak jest jak z PGE i wieloma spółkami na gieldzie emocje opadaja do miesiaca czasu od debiutu a pozniej stagnacja przez pare miesiecy dopoki ktos nie uzna ze jest dosc tanio spojrzcie na spółki ktore niedawno weszly na giełdę na NC przykładem są idealnym wielki boom w doł albo górę na otwarciu a pozniej sie kisisz z akcjami poł roku zeby sprzedac na 0 taka prawda..... ja wogole odradzam gre na jakas dluzsza mete na wigu 20 i na mwigu to ze byly odreagowania spadków to mozna sie pokusic ale lepiej nie na długo czyli daytrader jedynie a nie na dluzsza mete. ja praktycznie dzien przed duzymi spadkami na wigu wysypalem sie z Mostostalu export i wpakowalem w 7 spółek z NC oczywiscie nie ma co tam inwestowac duzych kwot bo mozna sie szybko przejechac ale maksymalnie do 20 tys zł.... w jedną powiem tak z kilku inwestycji wyszedłem tak TPH + 50 % - sprzedane , symbio +12 % trzymam, inbook -7 % plecy sprzedane, carbon + 17 % sprzedane,cerabud +5 % sprzedane i jak narazie bgs energy + 5 % trzymam
Dzięki br za szybką odpowiedź, może kiedyś dojrzeję do NC. Póki co mam metodę i już jakieś doświadczenie uśredniania i kasowania małych zysków ale z polą nie wiem czy się nie przejadę jak np. z petrolin (na szczęście tu mnie nie ma). Ciekawy materiał opublikowałeś, będą z pewnością nowe przemyślenia. Pozdr
czyli pod płaszczykiem troski o pieniądze umoczonych w Polaque, mamy naganianie do pompowania baloników na new conect.
Sprytne. Tyle że dużo bardziej ryzykowne niż ta polaqua. Bo jak taki balonik na new conect pęka to można w 2 dni stracić więcej niż przez rok na Polaquie.
Tego nasz zatroskany naganiacz nie pisze.
czy to już dno nie wie nikt. ostatnio testowałem mały pakiet na 17,5. wsparcie puściło wyskoczyłem jeszcze powyzej 17. dzisiaj podebrałem trochę więcej. papier oberwał najpierw przez wyjście fudów, teraz przez zawirowania w zarządzie. nie zmienia to faktu, że spółeczka jest solidna i niedowartościowana. w zeszłym roku kupiłem po 13,40, sprzedałem po 25,70. żałowałem tylko że nie brałem więcej jak było tanio. myślę, że jesli się wig posypie moze spaść jeszcze do 13-14 zł ale tam juz będa stały większe worki z moim włącznie ;-) potem tylko uzbroic sie w cierpliwość...
Jeden nagania na NC co jest najgorszym interesem, tam nigdy nie zarobisz jesteś tylko zwykłym dawcą kapitału w 1 dzień zarobisz 10-15% a przez kolejny tydzień stracisz minimum 50%, drugi GREG zarzuca wór na 14 zł. Przyznaj że żałujesz dzisiejszego dnia bo nie załapałeś się na zakupy PQA. Jutro ta spółka zakończy dzień na minimum 3% na zielono.
czytaj ze zrozumieniem. kupiłem dzisiaj walor, choć jeszcze nie "do pełna". wiosną 2009 sytuacja wygladała podobnie. papier był tani, wszystko dookoła rosło dwucyfrowo a na poli stały ukryte batony naS i kurs albo stał albo spadał. nie zanosi sie aby korekta na szerokim dobiegła końca, wiec nie bądź pewien tego "dołka"