oby tylko nie zawaliło nam sie jutro na głowę.
Na chłopski rozum spółka jest defensywna i powinna przetrwać dobrze te zawirowanie ale jest też mała, a jak pokazały ostatnie sesje jeden łoś z 30 k papiera może zrobić przecenę o kilkanaście procent.
Ja tu jestem od 1,2 i nie popuszcze aż będzie po 5. Niech to będzie za 4 lata ale w którym banku dostanę lokatę na 100 %? :))
Cierpliwi będą nagrodzeni. Zawsze przychodzi taki moment, że prawie wszyscy są już znudzeni , obroty małe i ktoś jeszcze oddaje za darmo. Najlepsza to chwila do inwestycji . Czas pokaże jaki będzie kurs Mieszka za rok o tej porze. Teraz to tylko czekać na wyniki , które mogą być dobre , bardzo dobre lub świetne. Proszę o wybranie opcji...
co by ci tu powiedzieć?
Po prostu nie chodź z tłumem. To co teraz widzisz to wyprzedaż wszystkiego za wszelką cenę. A Mieszko to wciąż defensywna spółka i na pewno skorzysta na USD>3 zł. bo 25 % przychodów to export z strefy dol. Ponadto dekoniunktura na giełdach sprzyja spadkom cen surowców. Cukier w ciągu kilku dni potaniał o blisko 20 %. Więc po prostu trzeba robić swoje a nie małpować ruchy stada
Been looknij na moje posty wczesniejsze, pisalem ze cukier nie przejdzie 30 to nasza szansa w tym momencie, przydałoby sie żeby cukier mocniej spadł to wtedy bedzie szansą dla Mieszka i oczywiście oczekiwanie na wyniki. AT oczywiście nie pomaga wzrostom to też należy zaznaczyć. Może zdarzyć się taka sytuacja, że wyniki będą rewelacyjne ale ogólna koniunktura giełdowa nie pozwoli na wyższe poziomy.
Na AT jest RGR z zasięgiem 1,9-2,0 ale za długo jestem na GPW żeby zwracać uwagę na takie formacje na papierach z dobrymi fundamentami . Takie formacje przeważnie tylko płoszą leszczynę a potem są szybko negowane. Obstawiam na 80 % że tak jest obecnie.
W sobote ukazala sie informacja, ze grupa krajów G7 oglosila, ze bedzie kontynuowany plan stymulacyjny dla gospodarek, informacja pochodzi z artykulu na stronie pulsu biznesu. Wzrosty obstawiam od poniedzialku po tej informacji.
Tak dla rozladowania zlego nastroju opowiem wam o swojej teorii. Mysle, ze zima jest powodem, dla ktorego panuje na gieldach taki marazm, zobaczycie przyjdzie wiosna, snieg stopnieje, a na gieldach beda nowe szczyty i ogolne zadowolenie :) Pozdrawiam mieszkońców;)