trochę dziś kupiłem i będę powiększał swój pakiet w najbliższym czasie. Poziom 1.40-1.50 przed nami. Powinien zostać rychło pokonany. Spółka ma kilka asów w rękawie...
mnie to jedno zniechecilo do tej spolki czemu jej nie kupilem za trzydziesci pare groszy i tym bardziej nie kupie 4 razy drozej, jak ktos powiedzial z zarzadu ta spolka bedzie jeszcze dlugi czas nierentowna, w tej chwili c/wk wynosi 14 a nierentowna jest nadal
Ja tez lubie spekulowac ale w przeciwienstwie do mecha spekuluje na spolkach ktore zarabiaja pieniadze najlepiej duze i nie sa bankami.
Ten euroinplat jeste banka i spolka musiala by krociowe zyski przysparzac zeby miec taka cene a ona nie posiada zyskow.
No jedna spolke kupiiem na nc co zyskow nie przynosila to jest athon ale ona wymyslila i co wazniejsze opatentowała cos co zrobila jako pierwsza spolka na swiecie wiec ryzyko mimo ze duze moglo sie oplacac.
W tej chwili jak ktos kupuje spolke ktora nie przynosi zyskow i jest 12 krotnie drozsza niz wartosc ksiegowa to ja nie wiem co on wie o gieldzie.
ciekawe czy kupisz jak już będzie dochodowa ? bo tak wynika z twojej wypowiedzi.
A co do innowacyjności to błagam przecież to pierwsza liga.
To że teraz nie kupujesz to jeszcze mogę zrozumieć idąc twoim tokiem rozumowania- ale tego że nie kupiłeś po 30 parę groszy to nie potrafię pojąć
luki jest nieco staroświecki... Kupi sobie producenta klepki parkietowej albo inną ceramikę paradyż i będzie wniebowzięty...
Jego szczęścia nie będą mącić spółki będące technologicznymi liderami całej gospodarki... Jego uwagi nie będą zaprzątać spółki potrafiące w rok dwa po uruchomieniu przemysłowej produkcji wygenerować taki zysk, na jaki producent klepki będzie musiał pracować przez dwie dekady...
Nie będzie luki tracił czasu na spółkę, która jak magnes przyciąga duże strumienie pieniężne wszelkiego rodzaju dotacji i subwencji technologicznych...
Nie pochyli się luki nad spółką będącą skarbcem najwartościowszych na tej planecie technologii, bo jest wytrawnym ynwestorem znad Wisły...I tak trzymaj luki...
witaj luckee..jestemy zaszcyceni Ty nasz Guru Inwestycji ..Warenie..Rockefelerze..Mistrzu Swiata Finansjery i .Okolic..Ty ..Ty ..Ananasie jeden..ze odwiedziles nas watek ..watek maluskich..inwestujcych w euroimplant..czytajac Ciebie dostalem objawienia..Alleluja Luckee....jutro puszczam euroimplant pkc ..ja i cala rzesza maluskich..wraz z Black Pearl Capital -chlopakom z tego fudnuszu naleza sie szczegolne klapsy ..i wszyscy podazamy jedyna sluszna droga inwestycji..Prowadz nas
Ananasie ..Anal rzeklbym w pelnej krasie
...i slusznie, ze puszczasz pkc...ustawiam sie juz w kolejke...bo wlasnie start-up(y) juz wkrotce odslonia swoje oblicza...czekam zawziecie na nizszy kurs
Tak już jest; jak coś rośnie to owczy pęd,wyrywanie akcji a załadować się w spółkę z perspektywami to ciężko( analizują wykresy, szukanie dołków aby grosz taniej).
Potem pociąg ucieka ( jak wyżej komuś z 0,3 do 1,5) to zaczynają się "merytoryczne" wypowiedzi na forum.
a black Pearl to się ubrał...Tutaj trzeba spojrzeć głębiej na rynek bo to nie chwilowa sprzedać węgla, cementu czy tam nieudanej sprzedaży insuliny przez Bioton gdzie konkurencja oj oj działa.
Te wysokie loty bedą wyłacznie wtedy, kiedy dotrą do nas dobre infa.
Obecnie powozimy sie w obecnym korytarzyku ok. 1,12-1,20.
Ja podejrzewam, że potrwa to 1 do 2 tygodni. Wtedy wyrysuje sie nam potrójne dno i albo bedziemy mieli rysowanie palcem po wodzie, albo na te fiormację nałozy sie dobre info ze spłki i mamy prawdziwe wybicie z historycznym max-em.
No cóż tyle wróżenia z fusów.
NC jest w istocie nieprzewidywalny.
A spółka ma dobrą technologię, i co ważne pomysł, jak technologię wykorzytać dlatego czekam spokojnie.
PS Czy na tym forum sa jakieś laski, które kupiły już sobie ich płatki regeneracyjne? Jak to oceniacie?
Wypróbowałem te płatki kolagenowe Eurocare nie na lasce :), tylko na mojej żonie (60 lat minęło...jak jeden dzień...). Zapewniam, że efekt jest b. pozytywny. Tylko ta cena...
Myślę, że jak przetrzymamy jeszcze kilka dni (a z tym nie powinno być problemu) to wszyscy powinni być zadowoleni.
Gdy tylko wszystko się wyjaśni (a wszyscy wiemy, że przewidywana jest emisją, że poszukiwanie inwestora, że na dniach decyzje w sprawie projektu badawczego UE pod nazwą inteliScaff) to 2 zł zrobimy w jeden dzień.
W mojej opinii do 15 lutego, kiedy to EUI opublikuje raport z wynikami za IV kwartał, kurs będzie się konsolidował w przedziale 1,07- 1,15. Po okazaniu raportu wzrost w okolice 1,38-1,43
wierze w ta spolke ale w jej przyszlosc dlaczego spodziewasz sie wzrostu kursu po raporcie ta spolka wciaz generuje tyko koszta..nie wierze tez w ich platki ktore mieli wprowadzic do aptek byly prowadzone rozmowy z dytrybutorami, wprowadzenie zakladali jeszcze w 2009 do dzis nie ma zadnego infa..raport bedzie kiepski..taka jest moja prognoza..chodz chcialbym sie mylic bo mam duzo akcji tej spolki
fakt nie widziana bardzo dawno, wszystko zalezy od sypacza i sternika, chhoc ja sadze ze jesli ma isc do gory to musi byc kiszonka i zebranie i niestety musi to potrwac, wystarczy popatrzec na wykres jakie piekne falki sie rysuja
za spychanie moim zdaniem odpowiedzialny jest tylko i wylacznie zarzad, tylko im sie oplaca zbic cene i przejac akcje tylko dla nich wlasnie nie ma znaczenia tak naprawde kurs a liczy sie ilosc a robia to przez tak zwanych szwagrow numer stary jak swiat na gieldzie ale niestety nie do udowodnienia, dlatego moim zdaniem kurs jest tak sterowany bo tylko prezesi maja potrzebna ilosc akcji i wiedze o spolce na takie zagrywki
a my niestety dalismy sie wmanewrowac
A.K. 42 484 161 akcji
D.Ś. 25 459 576 akcji
P.M. 7 364 755
a na walnym:
http://gielda.wp.pl/kat,36996,title,EUROIMPLANT-SA-Wykaz-akcjonariuszy-uprawnionych-do-udzialu-w-ZWZA-Spolki-Euroimplant-SA-w-d,wid,13542521,wiadomosc.html
Ciekawe do ilu spadnie. Społki które solidne zyski przynoszą już sporo poniżej wartości księgowej chodza, tu już chyba kto miał sprzedać to sprzedał, jak by spadło do wk. ponizej 2 to może kupie troche.
Choć faktycznie jak bessa się przeciagnie to i 10 groszy jest prawdopodobne, z drugiej strony wartość rynkowa koło 30 mln a niedawno bylo koło 200 mln. Wtedy to był balon przecież. Żeby zasłużyć na taką kapitalizacje to naprawde wypada jakieś spore pieniądze zarabiac a nie podniecac sie ze fajna spolka. Teraz tez jest fajna spolka i 7 razy taniej.
no wlasnie to bylo a tak naprawde wazne jest teraz i co bedzie a wiec 20 mln przy 10gr bedzie 10mln a moze znowu 100mln, moim zdaniem leszcze sie juz wykruszyly, swiadczy o tym brak checi do pozbywania sie za kazda cene, choc poki co brak takze potencjalu wzrostowego wiec prawdopodobnie dluzsza kicha, chyba zeby ?