Zawsze na jednym - w związku z tym że nie znam sie na fundamentach używam analizy technicznej - drugą stroną medalu jest to że uznaje wyzszosc at nad af.
Spółki wybieram zaczynajac od analizy w interwale tygodniowym - jedyne co mnie niepokoi to jednak wysoki poziom wskaznika ATR w stosunku do tego ktory był przy najbardziej efektownych wybiciach - moze to spowodowac kilkudniową konsolidacje
Uważam ze każdy powinien przyjąć strategie gry ale nie każdy wie czym jest strategia - nie uważam ze w twoim wypadku tak jest ale zawsze mogę podać mały procent swojej. Niech nasza częścią strategii będzie przykład spółek które są po głębokiej korekcie lub znajdujące się blisko pewnych minimow. Wszystkie te czynniki powinny być jednak dodatkowo oparte o jakiś wskaźnik stosowany w analizie technicznej dziś zaproponuje wskaźnik ATR ponieważ wg mojej metody jest jednym z bardziej wiarygodnych. Lecimy dalej - okresy akumulacji i dystrybucji charakteryzują się małym zakresem całkowitego ruchu który można zaobserwować na ATR tzn. W momecie dystrybucji na wysokich poziomach po mocnym wybiciu który unosil ATR na wyzyny nasteuje powolne obsowanie się tego wskaźnika pózniej następuje zwalanie mocniejsze kursu waloru co ponownie wynosi ATR na szczyty i przychodzi okres akumulacji znowu na niskich zakresach od minimum do max sesji co znowu powoduje opuszczanie wskaźnika. Po takiej akumulacji wskaźnik znajduje się na minimach i wybicie powyżej poziomów kanału który rysujemy na ATR uzyskujemy sygnał kupna - wyglada to tak ze wskaźnik ATR zgodnie z kierunkiem kursu unosi się ku górze. Jeżeli nastąpi wybicie wskaźnika w gore a kursu w dół mamy kontynuację spadków do ponownego minimum wskaźnika. Takie wybicie stanowi doskonały sygnał do cięcia strat które są jednym z fundamentów zdrowej spekulacji. Proponuje sprawdenie tej metody na wykresie.
Obiad jem - teraz wszystko na sztywno kupiłem i stopy pozastawialem z enapu mnie wywalilo pemug rośnie famur ładnie odbija po korekcie - skotan swoje robi czyli spada pewnie jak wrócę będzie okazja podkupic na jeden dzień w okolicach 1,8
Ampli oddalem po 5,1 i chyba bedą chcieli podać jakieś info ale postraszyc teraz musza raczej jak nie masz to poczekalbym na uspokojenie sytuacji. Zreszta na famurze pisałem ze 7 złotych to raczej max jak narazie. Teraz to skup się na introl tam coś szykują
Kreski jak na ampli przed wystrzalem wyraźna chęć do zmiany kierunku na wzrostowy ale taki trwały myśle ze ten tydzień już przyniesie zadowolenie akcjonariatowi.