Ktoś markując odpał kupil parę akcji po 6.5 i sprzedał po ok. 6.65.
Nerwowi dali się ubrać. Niezła psychoza tu panuje.
Kierunek EPL w najbliższym czasie jest znany. Południe.
dokładnie ktoś ewidentnie manipuluje kursem. ma powiedzmy kilkadziesiat tysiecy akcji to co mu tam zakupic dla zmylki kilka tysiecy akcji po znacznie wyzszym kursie niz biezacy
wiesz zapytałem bo piszesz wyraźnie ze kurs zmierza na Południe a ja akurat nie jestem tego taki pewny, gdyż przebiliśmy średnia 100 sesyjna i 38% zniesienia Fibo a od kilku sesji wyraźnie widać ze jest trend wzrostowy a z trendem jak z koniem kopać się nie warto. Tu mi tylko jeszcze obrotów brakuje, no i normalna rzeczą jest to ze w początkowe wzrosty nikt nie wierzy a ta wiara pojawia się dopiero trochę później. Mam nadzieje ze już wszyscy zniecierpliwieni pozbyli się papierka, bo ciągle spadać tez nie przystoi
Jedno jest pewne. Nie skupuje jakaś gruba ryba jak to tutaj niektórzy sugerują. Gdyby chciał to robić nakupiłby już wcześniej po dużo niższej cenie. Jak wcześniej ktoś podobno zaniżał tak teraz podbija kurs. Tu też nie ma 2 zdań. No i o te obroty też głównie chodzi...
Piszesz ciągle spadać nie przystoi. A przecież byliśmy jakieś 20 dni temu na 5.25 - 5.30
ja nie jarze, ktoś chapną akcji za 100 tys zł żeby sprzedać za pare dziesiąt tysięcy? a ty prorokujesz spadki? jestem świeżak więc nie jechać po mnie:) pozdrawiam
Dnia 2010-01-15 o godz. 14:53 ~lemur napisał(a):
> ja nie jarze, ktoś chapną akcji za 100 tys zł żeby sprzedać
> za pare dziesiąt tysięcy? a ty prorokujesz spadki? jestem
> świeżak więc nie jechać po mnie:) pozdrawiam
Po pierwsze to chyba źle liczysz z tymi 100 tys. bo to nie on jeden kupił. Inni nerwowi sie podłączyli...
I skąd Ci wyszło, że stracił??? Dajmy na to kupił średnio po 6.5 i zaraz sprzedał po 6.6-6.7. Widzisz tu stratę? Bo ja jakoś odwrotnie.
Po drugie nie uważam się za proroka. Jestem tylko przekonany, że tak będzie.
Ale czas pokaże.
no ok ale żeby dojść do 6,5 musiał zakupić akcje wszystkie po drodze? fakt mogła mu pomóc w tym część graczy ale takie coś sie opłaca? Pozatym szybka reakcja innych graczy skoro paczki latały w odstępach czasem paru sekundowych nim dobiło do 6,7.. Wydaje mi się, że jakieś info jest w drodze dlatego rośnie od 2 tygodni..
kurs był również grubo powyżej 8zl i 35% spadek można uznać za jakaś korektę tych wzrostów, a co do zakupu większych ilości to jest to raczej niemożliwe bo płynność niewielka, wiec nie dziwią transakcje poza rynkiem po dużo wyższej cenie. Ja uważam ze jeśli skończymy powyżej 6,6 to jest duza szansa na dalszy ruch w gore. Pożyjemy zobaczymy, dla mnie więcej obecnie przemawia za wzrostami tylko trochę wig20 hamuje nastroje
Wczoraj przyznaję nie śledziłem. Ale dziś znowu widzę, że ktoś pod koniec sesji sie zabawił i specjalnie zawyżył uruchamiając SL na kupno a później zbił kurs.
Ktoś kto nie płaci prowizji za te 5-tki znowu ratuje kurs.....
myslę że jak pochwalą się nastepnym wygranym kontraktem w I kw to kurs juz nie wytrzyma i poleci do góry :)
Jeśli wygraliby coś wiekszego powiedzmy 50 mln to mysle ze do 10 powinniśmy szybko dojechać