• Jak sprawdzić siłę trendu Autor: ~chodzik księżycowy [89.72.234.*]
    Witam wszystkich kolegów i koleżanki też.
    Zgodnie z tym co poprzednio pisałem spodziewam się dalszych spadków Netii
    i dlatego nie posiadam w tej chwili jej akcji, natomiast obserwuję uważnie to co się dzieje dookoła. Pokażę wam na przykładzie jak można ocenić siłę trendu ( korekty)
    spadkowego. Już wsześniej wspominałem o tym, że wykres ten jest niezwykle harmoniczny i można z niego czytać dosłownie jak z książki.
    Dla tych co to chcą wiedzieć coś więcej o giełdzie załączam ten przykład:
    30.09.2009 zaczyna się ostatnia fala wzrostowa. Poproszę teraz o pociągnięcie na wykresie (np na Stooq.pl znajdziecie analizę techniczną) dziennym od dolnej lini młota
    (wykres świecowy) do szczytu wykresu linii, łączącej te dwa punkty. Następnie (cały czas wykres świecowy) od szczytu 5.04 do 4.35 i znowu do 4.70 i teraz do prawdopodobnego dna tej formacji czyli do 4.08. Jest to przykład formacji XABCD. Nie jest to całkiem dokładnie G 222 ale formacja jest bardzo harmoniczna ponieważ
    Spadek od szczytu wynosi 0,69 i stanowi on 0,654 poprzedniego wzrostu, który wyniósł
    1.22. Nastepnie 0,69 X 500 da nam 4,70, a spodziewany ponowny spadek to 0,69 x 0,886. Nie chcę się tu specjalnie rozpisywać nad tą formacją, ponieważ mniemam, że większość zdecydowana i tak n ie bedzie wiedzieć o co chodzi (ale jak zwykle namawiam do nauki), natomiast poziom 4,08 - 4,09 jaki wyznacza opisana przeze mnie formacja stanowi bardzo silne wsparcie i tu możemy mieć oczywiscie jedną z dwóch możliwości
    czyli na dwoje babka wróżyła. Wykres Neti może więc przebić wspomnianą strefę i tym samym powiedzieć nam wyraźnie, że jednak trend spadkowy jest nadal bardzo silny, lub odbić się i zmienić kierunek na północ. To co możemy wywnioskować z takiej strefy oporu jest dla nas inwestorów nieocenione, przekazuje nam rynek w ten sposób kluczową informacje o jego sile oraz zachowania się tych akcji w najblizszych dniach.
    Pozdrawiam
    Chodzik Księżycowy
  • Re: Jak sprawdzić siłę trendu Autor: ~gracz [78.88.17.*]
    Dzięki Chodziku,sprawdziłem-jak zwykle masz racje.Pisze poważnie.Czy na ten czas masz jakieś typy,bo właśnie wysypałem się z wszystkiego.Pozdrawiam.
  • Re: Jak sprawdzić siłę trendu Autor: ~chodzik księżycowy [89.72.234.*]
    typ mam jeden,
    zostać na kasię
    CK
  • Re: Jak sprawdzić siłę trendu Autor: ~gracz [78.88.17.*]
    To niech tak będzie......
  • A ja widzę jednego typa z pod ciemnej gwiazdy Autor: ~Antychodzik [77.253.25.*]
    Dnia 2010-01-14 o godz. 16:15 ~chodzik księżycowy napisał(a):
    > typ mam jeden,
    zostać na kasię
    CK
    Widzę , że jakimś cudem masz jednego klakiera - to wielki sukces , liczysz na zespół otępienny uczestników bankiera ? Zachowujesz się jak kapitan okrętu który zawsze schodzi pierszy , po czym z rozbrajającą szczerością informuje wszyskich że jest bez papierka .....
  • Re: A ja widzę jednego typa z pod ciemnej gwiazdy Autor: ~bliżniak [109.243.150.*]
    Nie tylko jednego , ale nawet dwóch!!!!!!!!!!!!!!
  • Re:Jak sprawdzić siłę trendu Autor: ~Leszcz [85.219.176.*]
    ~chodzik księżycowy Gdyby Twoje AB=CD to osiągniemy poziom 4.01 a to bardzo bliski poziom 50% zniesienia "wielkiego spadku"( czy można go traktować jako pewnego rodzaju wsparcie?)
    Pozdrawiam
  • Re:Jak sprawdzić siłę trendu Autor: ~chodzik księżycowy [89.72.234.*]
    Kiedy AB=CD i widzisz wsparcie 50% to oczywiście, że tak. Czasem CD to 0,786 lub 0,886 AB To najmocniejsze konfiguracje formacji XABCD.
    Zachęcam zwolenników analizy technicznej do uważnego sledzenia Hydrobudowy Polska, gdzie na bazie moich własnych narzędzi przewidziałem poziom spadku w granicach 2.10. Tam to dopiero mnie ,, kochają ,, możecie to sobie wyobrazić ?
    Chodzik Księżycowy
  • Re:Jak sprawdzić siłę trendu Autor: ~os [87.119.44.*]
    Co do HB to chyba miales racje.Tez sie z tobą droczełem na początku ale wywalilem to scierwo po 3,75.Przyjemnie patrzec jak teraz spadqa.
  • Re:Jak sprawdzić siłę trendu Autor: ~kavka [194.0.100.*]
    A kiedy HB osiągnęła poziom 2,1?
    Pewne jest to, że jutro wzejdzie słońce, a reszta to wróżenie z kuli.
    Jak dopiero to nastąpi to możesz się tak rozpisywać, a na razie nie mydl ludziom oczu.
  • Re: Jak sprawdzić siłę trendu Autor: ~oldboy [83.8.194.*]
    od jakiegoś czasu przeżuciłem sie na nc ( na głownym trzymałem tylko milenium - sprzedałem przed wczoraj z 10% zyskiem - czyli żadnym) ale na Cnc w zeszłym tygodniu obstawiłem Cerabud, grupe PSW, Artefe, Maxipizza- na cerabudzie i psw zrealizowałem zyski, ponad 50%, arte fe trzymamwzost 20% ale cos wychmowało, na mxipizza strciłem 10%, od dwóch miesiecy obstawiam FFI niedługo przejecie na głowny , już trosze wzosło ale to dopiero początek, jest jeszcze kilka spólek z duzym potencjałem wzrostu. polecam nc.
    zobaczcie wzrosty ekoexport, ekiosk,gpf, dfp (tam niestety mnie nie było),
    niestety (albo stety) analizy i wykresy mozna zastosowac do niewielu spólek,
    ale zyski 20% w dzien są możliwe (i ze 100 000Pln nie jestes tam leszczem ), ryzyko straty tez jest duże al kto nie ryzykuje ten nie zarabia,
    jeszcze raz polecam nc, aze spolek ffi, 100% pewniak
    warto się zainteresowac artefe, nicogames, Emuzyka, liberty (dobreinfa i wyniki)
    cos sie szykuje na wdm i starku ale nie wiem czy nie ubieranie- ale może chciaz warto przymierzyc sakrpetki zi zdjąć w ciągu dnia

[x]
NETIA 0,00% 6,94 2021-07-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.