czy ktoś z was zna skład portfela CECH?
Czy fundusz posiada tylko akcje mieszka?
Ciekaw jestem czym kierował się Uni podczas nabywania większośći udziałów w CECH....
Sądzę, że nie jest to przypadkowa transakcja...
...hmm
Kraft <-- Cadbury - -> Ferrero
Mieszko <--> Wedel
...a może się mylę...)
Tak czy inaczej długo oczekiwany ruch na Mieszku nastąpi.
Na Wedla też ma chrapke Jutrzenka, a z tymi cenami cukru to jakieś przegięcie ;p nie róbcie ludzi w balona, narazie cukier rośnie, także zbliża się pod opór, jeszcze potencjał wzrostowy nie wykorzystany ale wkrótce mogą być spadki cukru to Mieszko mam nadzieje, że zawróci ze złej drogi ;]
Patrz, że cena cukru rośnie, spójrz na wykres, to nie jest dobre dla koncernów słodyczowych, bo muszą ceny wyrobów podwyższać, a konsumenci nie są przymuszani do kupna drogich słodyczy. Biorą co tańsze.
Ale cena cukru zbliża się do oporu technicznego także, niedługo będą spadki cen cukru co będzie się wiązało z opublikowaniem wyników Mieszka i również cena akcji może podskoczyć.
po pozytywnym zakonczeniu za oceanem i dzisiejszej końcówce na mieszku uważam,że już jutro dobijemy do 2,9zł.zatem realizacja ostatniej rekomendacji tuż,tuż...
ja tam sobie spokojnie obserwuje :) Widze ze przejecie zostalo odebrane pozytywnie, w lutym czekaja nas ladne wyniki, jak to 4 kwartal dla slodyczy - norma. Wtedy cos podskoczy, czy do 4zl? Nie wiem, ale poszybuje troche :)
Na wiosnę również oczekuje zieleni, Od strony technicznej z pewnością przebicie 2,69;2,74;2,78 będą tutaj bardzo ważnymi oporami do przejścia. Poza tym również osiągnięcie 3zł wstępnie można uznać za pierwszy cel podróży zgodnie z rekomendacjami, na chwilę obecną po przejściu tych oporów jest to możliwe.