Raport w zakresie prowadzonych działań mających na celu nabycie spółek z branży drogowej, jak i dalszych zamierzeń Spółki w zakresie realizacji tego celu zostanie opublikowany w grudniu br. W chwili obecnej prowadzone są działania mające na celu jak najefektywniejsze wykorzystanie pozyskanych w drodze emisji środków finansowych.
BANDA KRĘTACZY BRAK SŁÓW NATO WSZYSTKO SAME KŁAMSTWA !!!
Dokladnie mnie tez to strasznie wkurza !!!!!! Nie ma co wierzyc w ich puste slowa ;/// Jestem ciekaw kiedy zaczna mowic prawde . To ze buduja to wiemy ale niech nie buduja za marne stawki dla ganta i niech wreszcie cos zrobia z ta kasa ktora maja wykorzystywac . Bada krentaczy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
będzie będzie nie martw się. jakbyś prowadził działalność to byś wiedział że trzeba dwa razy liczyć zanim wydasz kasę i że czasami terminy są nie do dotrzymania. czy naprawdę sprawia ci tak ogromną różnicę czy ten raport będzie w grudniu czy w styczniu ? (choć wiem że miał być w grudniu - może jeszcze będzie - ale jak nie to co się stanie ??? )
Jak to co się stanie rammzesie.Stanie sie to,ze kurs zjedzie niżej albo bardzo nisko właśnie pod brak infa.Odbiorą taniej papier i wtedy info się ukaże.Tylko ilu drobnych wytrzyma ewentualny zjazd?pomyśl.Poz.
Budopol nie śpieszy się z przejęciami bo musi kasę pożyczać Gantowi.
Niestety wychodzi na to że ta firma istnieje tylko po to by służyć wiernopoddańczo Gantowi i nikogo w zarządzie nie obchodzi jej rozwój i ekspansja.
jakiegoś zjazdu wielkiego nie widzę .... zjechało na 1,15 ale chyba widzieliście że wiele spółek leciało. ale wczoraj czy dziś chyba widzicie co się powoli dzieje . . . i rośnie. taka jest giełda raz w dół raz w górę . . . gorzej mają Ci co już na nic nie czekają w swoich spółkach a my cały czas mamy to info o przejęciu przed nami.
stefrek jak jesteś taki mocny to załóż firmę i chcąc kupić (przejąć) inną firmę zrób to szybko i pochopnie - prawda że brzmi absurdalnie - kto ci wtedy nie da wydać kilkunastu milionów złoty bez rozeznania, bez negocjacji - ja się cieszę że budopol nie jest taki głupi jak Ty !!!
PS. Mam dla Ciebie rade - sprzedaj (jeśli masz) akcje budopolu bo to bankrut, firma krętaczy (krętacz-osoba która nie wydaje pochopnie pieniędzy), pożyczkodawca ganta itd itd a wtedy opuść to forum na zawsze . . .
Przejęcia zablokowała kwestia cen. – Badamy rynek budowlany pod kątem branż, które w naszej ocenie są najbardziej potrzebne w związku z tworzoną grupą kapitałową. Do końca roku zamierzamy podsumować nasze działania w tym obszarze – mówi Motyka (listopad 2009)
Mi chodzi glownie o deklaracje ktore daja i wazne by bylo to by sie z nich wywiazywali. Wiem ze przejecia sa trudne , rozmowy itd itp ale jesli mowi p.motyka w listopadzie ze w grudniu bedzie raport to wazne by to bylo w grudniu ja wiem ze to nic nie zmieni ale wtedy rosnei zaufanie do zarzadu. Bo jesli z malych deklaracji sie nie wywiazuje to gdzie mamy pewnosc ze z tych duzych sie wywiaza .
to finansowanie podupadajacego ganta a nie przejecie zadnego przejecia nie bedzie bylem na walnym i nic takiego nie poruszano . ktos chce wywalic i podbija
Jak komuś zależy na rozwoju firmy to działa szybko i zdecydowanie co nie znaczy że pochopnie.
Wystarczy popatrzeć na to jak inne spółki realizują przejęcia. W przypadku Budopolu całe to gadanie o przejęciu które notabene zaczęło się ponad DWA lata temu, było potrzebne tylko po to by uwiarygodnić nową emisję akcji. Pozyskali w drodze emisji niemałą kasę i co z nią przez cały ten czas robią? Ano pożyczają na dziadowski procencik Gantowi. Tak nie postępuje poważny zarząd który chce rozwijać firmę. Tak postępują ludzie dla których coś zupełnie innego jest priorytetem. W tym przypadku dobro Ganta.
Nie czarujmy się Budopol to nie jest bank, SKOK czy inna instytucja finansowa by zajmowała się pożyczaniem swoich aktywów na procent. To jest firma budowlana, a pieniądze z emisji miały być przeznaczone na konkretny cel, który powinien być już dawno temu zrealizowany.
Osobiście trzymam akcje nadal. zamierzam czekać spokojnie do czerwca, dopiero wtedy podejmę decyzję co robić z tym papierem. Chociaż nie ukrywam że jestem bardzo ale to bardzo rozczarowany postępowaniem zarządu. Zarówno brakiem zdecydowanego działania przy przejęciach jak i kompletnym olewaniu polityki informacyjnej. Jedyne co może drobny akcjonariusz to sobie zgadywać co się w tej spółce w ogóle dzieje bo nie ma co liczyć na regularne informacje z zarządu.
święta racja ja cześć zostawiłem a cześć sprzedałem . szkoda czasu na takie działanie i pieniędzy . gdzie indziej coś da się zarobić tu będzie jeszcze długo kiszenie
prawda jest taka, że taniej nie będzie. bardzobym się zdziwił gdyby zeszło poniżej 1,15, bo to oznaczałoby przełamanie i dalsze spadki, które nie są konsekwencją kondycji firmy i realizowanych projektów, bo tu wszystko gra, tylko paniki lub spekulacji.
powtarzam jeszcze raz, ta firma ma tyle pieniędzy w gotówce ile jej warość w akcjasz. jest bardzo niedowartościowana. co do informacji o przejęciach to każda informacja wywoła znaczyny skok ceny akcji, a po co to nam?
przynajmniej mi to niepotrzebne. nie liczę grosza do grosza, patrząc na wartość akcji na rachunku. posiedźcie tu do raportu za półrocze, nie sprzedając akcji na niby górce, a wszyscy będziemy usatysfakcjonowani.
czy zastanawiacie się nad tym co piszecie?
jeden pisze, że czekamy na info i wtedy w górę drugi zaś pisze, że te info nic i tak nie da ale ważne żeby ktoś dotrzymywał słowa
Budopol nie idzie do góry nie dlatego, że coś tam tylko dlatego, że takie debile na nim są
nie ma po co tu robić zakupy
jak się wykruszycie to wejdę
Dnia 2009-12-29 o godz. 12:17 ~Stefek napisał(a):
> Wszystko co wcześniej pisałem się potwierdza.
Budopol nie
> śpieszy się z przejęciami bo musi kasę pożyczać Gantowi.
> Niestety wychodzi na to że ta firma istnieje tylko po to by
> służyć wiernopoddańczo Gantowi i nikogo w zarządzie nie
> obchodzi jej rozwój i ekspansja.
ile razy w kółko to samo będziesz pisał?
za każdym razem jak sprzedajesz to te pierdoły wypisujesz