• druga zasada termodynamiki Autor: ~kris [89.75.3.*]
    j.w. mówi że energia nigdy nie powstaje z niczego i nigdy nie ginie, zawsze zamienia się w inną postać energi. Kiedy dołączymy do tego procesu entropie to dowiemy się dlaczego w fizyce nie ma idealnych, niewzburzonych przemian energii w inną postać energii. Pewnie zastanawiacie się dlaczego to mówię?. Otóż wyjaśniam:)). Jeżeli kapitał jest jedynym i nie zastąpionym źródłem postaci innego kapitału to zrozumiecie dlaczego inwestujecie na giełdzie. Jeżeli dodamy do tego procesu entropie a więc występowanie w grze giełdowej działań spekulacyjnych to dowiemy się dlaczego powstają najdziwniesze posty na tym forum, dlaczego Madoff dzisiaj ogląda świat z perspektywy kształtów spudnicy szkockiej itp.
    Jeżeli spojrzymy na skutki procesu entropii w procesie tworzenia wartości dodanej działań inwestorskich to dowiemy się dlaczego istnieje takie przedsięwzięcie jak KNF.
    Polecam drugą zasade termodynamiki dla zrozumienia działań giełdowych oraz dla zrozumienia teorii zachowania kapitału. Mógłbym jeszcze dodać pierwszą i drugą teorię względności dla pełnego zrozumienia przesłanek którymi kierują się dwie strony oddziaływań giełdowych ale czy warto?? to akurat jest względne:))) pytanie jednak które mnie nurtuje od dłuższego czasu to gdzie w tym całym entropijnym bałaganie tkwi równowaga? socjologia podparta teorią gier podpowiada że gdzieś istnieje, nie mniej jednak natura człowieka nie jest w stanie tego kontrolować. Dlatego nigdy nie oświadczymy takiej sytuacji w której każdy gra w tym samym celu a dla realizacji celu ogólnego (wzrost lub spadek akcji) kieruje się synergią celów wszystkich graczy. Może to trudne i nieco skąplikowane, nie mniej jednak w tym miejscu kieruje szczególne pozdrowienia dla Panów 444 i MechaGodzilla a pozostałym życze udanej niedzieli. Pozdrawiam.
  • Re: druga zasada termodynamiki Autor: ~bódka szulera [89.76.47.*]
    Kris nie truj, :)
    jak sie to ma do wzrostów,ile lat świetlnych mamy czekać....
    Mechunia & company robią nam tu dobry marketing i chwała im za to(im więcej chamstwa,tym bardziej lubię spółkę,nie ich... ;)
    A 444 to nie 666. :)
  • Re: druga zasada termodynamiki Autor: ~444 [82.139.162.*]
    Ewerestowi daje znać jakieś schorzenie paranoidalne. To było do przewidzenia. Po niespełnionych nadziejach jedni się trują inni wieszają, a ewerest zakończył jak zakończył - nasz dwumilionowiec z gminnego kółka recytatorskiego.

A póki co rynek wyciera 0,07 i dobrze dla sprzedających, bo kto nie sprzeda papierów do wyników spółki (czytaj braku wyników) za ostatni kwartał, zostanie na amen w papierach i to na poziomie ceny, która nie pokryje nawet prowizji od transakcji.
  • Re: druga zasada termodynamiki Autor: ~MAXIMUS [91.94.237.*]
    Kto kupuje visiona
    tego kapitał szybko skona!!!
  • Re: druga zasada termodynamiki Autor: ~kris [89.75.3.*]
    widze że pozdrowienia przyjęte:) i o to mi chodziło.
  • Re: druga zasada termodynamiki Autor: ~444 [82.139.162.*]
    jeszcze widzisz, ale w kolejnym stadium padnie na wzrok
  • Re: druga zasada termodynamiki Autor: ~kris [89.75.3.*]
    444... według drugiej zasady termodynamiki to pospolita entropia. Gość wchodzi do restauracji i objaśnia wszystkim że nie lubi kotletów. Przypominam że wcześniej naganiał na to że NE się nie uda, zaliczając dotkliwie PUDŁO. Kolejną wtopą i pudłem będzie jego przepowiednia o tym że Virtual Vision nie obejmie udziałów w Magmie. A jak częstotliwość postów podpowiada im bliżej sensacji tym głośniej na forum. A w sprawie ostatniej przepowiedni z chęcią postawie cię przed sądem, tylko coś mi się wydaje że nie masz odwagi do tego by stanąć wobec oszczerstw które głosisz, brakuje ci jaj.
    Podpowiedź:
    Zostaw swoje dane u moderatora a ja się po nie zgłosze!! Będzie mi bardzo miło kleszczu:)
  • Re: druga zasada termodynamiki Autor: ~michal210 [194.181.147.*]
    Trzeba przyznać że niezwykle pokrętny ten artykuł ale jak się nad tym dłużej zastanowić to chyba coś w tym jest. Do autora artykułu: Do zrozumienia entropii polecam to: link 
  • Re: druga zasada termodynamiki Autor: ~444 [185.35.198.*]
    Czas pokazał, co warte było krisowe paplanie porównaniami.
    Chłopak musiał żyć w nieustającej entropii. :))
    Mam nadzieję , że zostawił duuużo ciepłej gotówki mądrym i teraz trzyma się z dala od giełdy.
[x]
VISION 0,00% 0,02 2023-05-16 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.