Nie ma z czego się cieszyć. Ja sprzedałem PKO po 34,50 i kupiłem tego gniota na pierwszej sesji. Nie dość że straciłem cały zysk z akcji PKO + dywidende to teraz mam stratę. Kuśwa jaki jestem wkurzony. Dałem się nabrać jak leszcz na tego gniota.
Ja akurat nie jestem do tyłu, ale szlak mnie trafia, jak inne rosną, a tu nic. Było wejść w byle TPSA, cz PKN, czy PKOBP, czy w PekaoSA i inne. Wszystko wali do góry, a tu kiszka! WIG20 pewnie dojdzie przed świętami do 2600, a my tu co?!Pozdrawiam frasobliwych i wkurzonych!
Ja na razie trzymam. Chociaż chyba za bardzo przeważyłem swój portfel akcji w PGE. Strata na razie niewielka, na chleb mam, do marca poczekać mogę. PZDR
Ma wejść podobno w marcu http://pb.pl/2/a/2009/12/04/PGE_idzie_pod_prad_dyskonto_coraz_wieksze
Ale jak wejdzie w grudniu (zawsze jest 1% szans) do wig20 to może być ciekawie
I o to chodzi. Myślmy pozytywnie. Przytoczone przeze mnie Police były nie bez powodu. Bo pewnie jescze coś spadną( może poniżej 4 zł- nie naganiam, bo na Policach mnie nie ma!!!), ale odbiją. Dostaną pewnie pomoc publiczną itd. A PGE to inna liga!!! To musi odbić!!! Pare faktów:
1. Zysk matki za ten rok pewnie ok 3,5 mld.
2. Zysk grupy ok 5 mld.
3. Wzrost ceny pradu na przyszły rok ok 10%
4. Sprzedadzą Polkomtel i Autostradę( to akurat marne ok 100 mln), więc może jakaś ekstra dywidenda w 2010?
5. Pracują razem z KGHM nad dużym projektem!
6. Konsolidują się i maja przejmować!
To nie jest papier typu papier toaletowy! Tylko wkurzające jest to czekanie!!!!!
Polska Grupa Energetyczna może wejść do WIG- u 20 jeszcze w tym roku - poinformował w radiu PIN Ludwik Sobolewski, prezes GPW.
Na pytanie, kiedy PGE wejdzie do indeksu WIG-20 Sobolewski odpowiedział: "Jest duża szansa, ze względu na to, że PGE będzie reprezentowało znaczący procent kapitalizacji całego WIG-u 20, że stanie się to nawet w tym roku."
W połowie grudnia zacznie się handel akcjami PGE
Parkiet - 03-12-2009 09:29
Do połowy grudnia akcje PGE powinny zastąpić na giełdzie notowane obecnie prawa do akcji - pisze "Parkiet".
Sąd zarejestrował już podwyższenie kapitału PGE z nieco ponad 14,7 mld zł do 17,3 mld zł. Teraz spółka powinna zgłosić ten krok do GPW i Krajowego Depozytu Papierów Wartościowych. W kilka dni po zgłoszeniu giełda zarejestruje zmianę w strukturze kapitału i wyznaczy dzień w którym z obrotu znikną PDA, a pojawią się akcje.
W trzy dni od wejścia do obrotu akcje PGE wejdą do WIG-u. Jednak na wejście do indeksu WIG20 akcje energetycznego giganta będą musiały poczekać najpewniej do marca przyszłego roku - czytamy w "Parkiecie".