fwig20.pl to gowno prowadzone przez 18 nastolatka co zdaje w tym roku mature, nie polecam. Koles nie zna podstawowych zasad analizy techincznej, nie obyty z rynkami, wlasny kapital pochodzi ze skarpetki od mamy.
ego analizy często zamieszane są w portalu humorystycznym dotyczącym giełdy. Zasłynął z rysowania trójkątów zwyżkujących.
Z AT wynika że linią obrony jest 6,20 z trendu spadkowego zapoczątkowanego od 6,90.
W takim bądz razie nie powinniśmy więcej spadać.Możemy za to oscylować na tej granicy az do wybicia górą.
Gracie teorią, ja lubię praktykę np. dywidendę ostatnio ta spółka dawała 9 lat temu zyski z ostatnich 5 lat ma takie że więcej można zarobić na lokacie w banku, reasumując akcjonariusze tej spółki wierzą że są ludzie naiwni że zainwestują w spółkę która nie ma zysków od 10 lat mi się wydaje że tymi naiwnymi są obecni gracze mający walory tej wątpliwej spółki , wiem że prawdziwa hossa to w gore idą nawet najgorsze spółki życzę powodzenia.
Nie masz człowieku pojęcia co to za spółka, jak zobaczysz 50 zł to się przekonasz, a 100 to popuścisz w gacie, żałując ,że nie kupiłeś!!!!
Zajmij się lepiej śmieciami, a nie dyskutuj na forum!!!
Niestety to prawda. Jednak coś się zmieniło. Firma zaczyna przynosić zyski. Postawili na podwykonawców a dotychczas sami realizowali całe projekty. Zarządzają ryzykiem kursowym walut a kiedyś tego nie robili. Potkneli się w ciągu ostatnich 3 lat i myślę, że wyciągneli z tego sensowne wnioski.
Realizacja tych wygranych projektów pokaże na co ich stać. Wierzę, że im się uda i będą sensowne zyski a wycena akcji odpowiednia do kondycji firmy.
Oczywiście można zainwestować w inne spółki które na pewno wzrosną w najbliższej hossie ale ile wzrosną ? 100 % 200 % 400 %.
Wierzę, że potencjał wzrostu Energopolu jest większy. Będę się cieszył gdy zarobię 100% ale po cichu liczę na więcej..... Nie będę płakał gdy w hossie nie zarobię na Energopolu nic.
Twoja teoria jest OK dla osób konserwatywnie inwestujących w akcje. Nie masz powodu aby nazywać naiwnymi osoby mające inne strategie inwestowania.
Niestety to prawda. Jednak coś się zmieniło. Firma zaczyna przynosić zyski. Postawili na podwykonawców a dotychczas sami realizowali całe projekty. Zarządzają ryzykiem kursowym walut a kiedyś tego nie robili. Potkneli się w ciągu ostatnich 3 lat i myślę, że wyciągneli z tego sensowne wnioski.
Realizacja tych wygranych projektów pokaże na co ich stać. Wierzę, że im się uda i będą sensowne zyski a wycena akcji odpowiednia do kondycji firmy.
Oczywiście można zainwestować w inne spółki które na pewno wzrosną w najbliższej hossie ale ile wzrosną ? 100 % 200 % 400 %.
Wierzę, że potencjał wzrostu Energopolu jest większy. Będę się cieszył gdy zarobię 100% ale po cichu liczę na więcej..... Nie będę płakał gdy w hossie nie zarobię na Energopolu nic.
Twoja teoria jest OK dla osób konserwatywnie inwestujących w akcje. Nie masz powodu aby nazywać naiwnymi osoby mające inne strategie inwestowania, nawet jeśli masz inne zdanie.
Miałem ta spółkę kilka lat temu to śmieciowa spółka wystarczy spojrzeć na wykres cenowy tej spółki 10 lat wstecz zarobiłem 30% i się wycofałem nie rób z siebie mądrego na tej kiepskiej spółce nie można zarobić co najwyżej ograć naiwniaków na parę procent. https://www.bankier.pl/inwestowanie/profile/quote.html?symbol=ENERGOPOL&format=chart&period=5Y&size=B