A to jest zniesienie 50% wzrostów od marca.Do tej komisji europejskiej antymonopolowej nie przywiązywałbym takiej wagi,bo z TPSA to mieliśmy
cały czas to samo.Tu bardziej widać słabość Czech-brak kapitału,spadek silny korony,
brak widoków na przyszłość.Naszą ENEę dzisiaj silnie broniono-b.duży obrót.No ale gdzie Czechom do Polski.Do tego dochodzi prawda o tym turbanowym kapitale tych kupców od stoczni.A amerykanie mają to wszystko gdzieś i zajądają indyka.A od poniedziałku pokażą światu kierunek,czyli północ bo są w spekulacji najlepsi.
Może to i dobrze.Na spadek kursu nakłada się spadek korony.Zapikuje w dół i w końcu odbije a korona też wiecznie spadać nie będzie.To jest dobra branża a spółka się rozwija,inwestuje.Dobrze też byłoby znać termin zakończenia dochodzenia i jeśli okaże się że CEZ jest czysty to kurs wyfrunie w niebo.
Poluję na CEZ ale dziś się nie udało ,a dawałem 135,1 zł za szt.Boję się kupić za drogo
bo może znowu spaść mocniej a nie chcę być stratny.Sytuacja jest nieciekawa i może
być powtórka sprzed tygodnia.Kupujących też nie ma za wielu bo małe obroty.Po obrotach widać,że jest b.duża niepewność co do kierunku całej giełdy.Wg mnie
to jednak powinien trend wzrostowy na gieldzie być utrzymany.Dzisiaj hitem dnia
był Techmex,od dziś bankrut z +15% na - 23%.
Kto kupił w piątek na otwarciu a sprzedał na zamknięciu to ładnie musiał świętować w weekend co?
Swoją droga miałem już wciskać guzik w piątek i się mi nie wcisnęło :/
Guziki kupna wciśniemy razem jak będzie sygnał zmiany trendu na wzrostowy nie wcześniej.Może to być tuż,tuż bo te oczekiwania od sierpnia na wielką korektę pójdą w przeciwnym kierunku i zamiast korekty to będą silne wzrosty i wskakiwanie do ruszającego expresu.Bo większość nigdy nie ma racji!!!
Cóż, chyba jednak się mylisz, zakupy już trwają. Teraz następuje podkupowanie, póki cena niska i małe zainteresowanie spółką (zobacz obroty i zmiany kursu z 3 ostatnich dni). Za kilka dni, jak nie padnie żaden inny Dubaj, zrobi się szum i wtedy ludzie masowo zaczną wciskać guziki. Pytanie tylko ile wtedy będzie dostępnych akcji na rynku (nie jaka będzie cena wejściowa, tylko ile będzie akcji, bo cena jeszcze kilkanaście procent może podskoczyć, ale jak nie będzie akcji, to cena podskoczy w kilka dni i będzie problem)?