• Do wczoraj wyleszczonych Autor: ~stańczyk [89.231.212.*]
    zawsze Polak madry po szkodzie. Jak można papier o takich fundamentach wywalć na zaniżonej sztucznie przez grubasów cenie?
  • Re: Do wczoraj wyleszczonych Autor: ~michał_z_cieszyna [62.87.184.*]
    Nie chwal dnia przed końcem notowań. Zobaczymy co będzie w końcówce. Dzisiaj jak widać Goldmany i inne podobne im debile wzieli urlop więc na razie nikt za bardzo nie sypie.
  • Re: Do wczoraj wyleszczonych Autor: ~stefan z cieszynki [217.173.101.*]
    A moze koniec juz tego wywalania po promocyjnych cenach
  • Re: Do wczoraj wyleszczonych Autor: ~stańczyk [89.231.212.*]
    W poniedziałek jesteśmy powyżej 25 zł!!!
  • Re: Do wczoraj wyleszczonych Autor: michał_z_cieszyna [192.168.7.*]
    Ja trzymam na razie swoje akcje. Myślę że w dłuzszym terminie nikt kto teraz kupuje nie straci. Choć trochę żal tych co np wczoraj wywalali w końcówce. W przyszłym roku szykuje się dywidenda (może około 2 zł na akcję) a w tym może wejście do wigu20.
  • Re: Do wczoraj wyleszczonych Autor: ~FED [78.133.188.*]
    wejscie do wig 20 w tym roku nie wchodzi w gre ponieważ rewizja indeksów jest w mracu 2010 JAKBYŚ CZASEM CZŁOWIEKU O TYM NIE SŁYSZAŁ
  • Re: Do wczoraj wyleszczonych Autor: ~stefan z cieszynki [217.173.101.*]
    To prawda. Zeby byla nadzwyczajan rewizja w grudniu. Kurs musialby podskoczyc do 27 z kawalkiem przed chyba 17-18 grudnia, a na to marne szanse. Ja trzymam swoje i ponizej 27 nie oddam na pewno, mozliwe ze bede trzymal jeszcze dluzej jesli dywidenda bedzie odpowiedia. Pozdrawiam tych co nie dlai sie wyleszczyc.
  • Re: Do wczoraj wyleszczonych Autor: ~stańczyk [89.231.208.*]
    Panowie o czym mówicie? W CNBC dzisiaj właśnie mówili, że w grudniu wejdzie do WIG20!!!
    Z tego co ja słyszałem to ma wejśc w grudniu (oczywiście po rewizji indeksów) i kurs waloru tu nie ma nic do rzeczy (liczy się przede wszystkim kapitalizacja i wielkość obrotu). Wiadomo że im wyższy kurs tym te dwie wrtości większe ale PGE ma tak dużą kapitalizację że zmiany kursu +/- 10% znacząco nie wpłyną na wycenę.
  • Re: Do wczoraj wyleszczonych Autor: ~Al [89.230.203.*]
    Do michał_z_cieszyna

Na jakiej podstawie twierdzisz, że będzie tak wysoka dywidenda? To oczywiście świetna wiadomość. Ja zakładałem dywidendę około 3% na akcję. Przypominam, że mają wypłacać tylko połowę zysku. Jeżeli masz racje, to byłoby miłe

• Re: Do wczoraj wyleszczonych Autor: ~stańczyk [89.231.208.*]
    Wyniki po IIIQ sugeruja(jest jeszcze IVQ), że zysk na akcję za 2009 może być nawet większy niż 2 zł. To ile wypłacą zależy od akcjonariuszy, a tu o wszystkim decyduje SP i jego potrzeby. A potrzeby będą i te 2 zł też!!!!
  • Re: Do wczoraj wyleszczonych Autor: ~kris [83.25.123.*]
    i czym tu sie podniecać że 50 gr skoczyło??? Korekta lada dzień i wtedy bedzie ładna jazda w dół. Ale tak sobie mówcie poniedziałek 25 i już tylko wyżej. Fundusze na pewno po to wywalały po 25 żeby odkupić po 26 ;-D NAIWNIACY!!!!
  • Re: Do wczoraj wyleszczonych Autor: ~grubszy inwestor [85.193.200.*]
    ło pewnie, powinno było dychę podjechać , bo 50 groszy to i pod kościołem można dostać
    To wszytko zależy od głównego akcjonariusza czyli SP. Planowany zysk za 2009 to 3,2 - 4 miliardy zł. I to on zadecyduje o wysokości dywidendy. Liczę na to że budżet bedzie potrzebował w przyszłym roku dużo kasy i weźmie więcej niż 50% zysku. Ale choćby była wypłata dywidendy na poziomie 50% zysku to będzie około 1,2 moze 1,3 zł na akcję więc to i tak bardzo dużo.
  • Re: Do wczoraj wyleszczonych Autor: ~ekspio [80.54.232.*]
    W tej chwili jest duże zaintersowanie w DM. Ktoś duży juz zacząl skupywac, troche kapitału ze stanów wjechało, szkoda troche indywidualnych że oddali akcje(lewary), teraz instytucje i OFE wchodzą do gry. PGE prawdopodobnie juz w grudniu w WIG20-Dobrze poinformowany.
  • Re: Do wczoraj wyleszczonych Autor: ~marcib [89.174.124.*]
    Spokojnie kurs będzie po 27 i wejdzie do WIG20.
[x]
PGE-PDA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.