Tak patrzę na wykres i widzę linię prostą ukśnie skierowaną ku dołowi z dwoma garbami, ten na początku spadków i ten ostatni skok z 1,97 na 2,2. teraz trzeba przebyć drugie tyle długości sznurka i będą wzrosty potężne wzrosty czyli hossa na walorze.
;) Jak się komuś nie podoba moja AT to nic nie szkodzi, nie musi ;)
Moja krótkoterminowa AT - Zanik obrotów na MSX i sytuacja na rynku to znak że ten poziom się już kończy, niebawem zejdziemy niżej. Ile niżej?>1,88 - 1,85 kiedy? Dziś, jutro,pojutrze, do piątku
Trzeba jednak zwrócić uwagę na pewien szczegół. Mostek jest nieobliczalny i nigdy nie wiadomo kiedy może wystrzelić, a dzieje się to zazwyczaj bardzo szybko trwa krótko max dwa trzy dni i trudno przewidzieć zakres wzrostu. Można jednak próbować łapać dołek bo często się zdarza że przed wystrzałem w górę jest bardzo dynamiczne zniżenie kursu. Nie tak jak teraz co sesja to grosz dwa w dół tylko taka jak by paniczna wyprzedaż i spadek o 10 -15 groszy. Wg mnie taki myk może być zrealizowany przy ok 1,85 -1,8 spad do 1,7 a to już tuż tuż , tak więc palec na Enterze
Prognoza długoterminowa nadal 1,48
Prognoza krótkoterminowa ( przyszły tydzień lekkie odbicie do max 2,01 )
Dobra wystarczy. Teraz powinno być odreagowanie i żeby sznurek nie pękł nie może spaść niżej 1,7 . Tylko czy na pewno nie może?. Niech każdy odpowie sobie sam.
Tu rajd św Mikołaja zaczyna wyglądać na korektę płaską w fali spadkowej co oznacza że Mikołaj zatrzymał spadki ale nic nie mówi o wzrostach. No to może ja powiem że wybicie i znaczny wzrost obrotów tuż tuż. Tylko Mikołaja trzeba spytać czy wybicie dołem czy górą ?
No i dobra 1,74 jest tylko że to nie wszystko. Zasięg do 1,8 a potem musi być powrót do 1,55 - 1,45 i wtedy trzeba zastawiać wszystko i brać ile wlezie bo to będzie odwrócenie trendu. Niektórzy snują że to już teraz - Ja w to nie wierzę nie było 1,59 a musi być przed dużym wzrostem. Inni snują że tu będzie 1 albo niżej - Ja w to nie wierzę bo ta spółka to nie bankrut i była by zbyt łakomym kąskiem. Najważniejsze będą trendy na świecie jak będzie zielono to dla MSX możliwy zasięg 3 zł w tym roku. A kiedy 10, 15, 30 ? hmm No to jest loteria prawie jak w Lotto.
Spokojnie "co się odwlecze to nie uciecze"
1,59 niebawem, tak wychodzi z wykresu i nic na to nie poradzę.
Jestem gotów do biegu.......... i czekam na start
A jak długo będzie trzeba czekać ? Zobaczymy
Czas na zakupy - tak sądzę
krótko - terminowy ( 1 miesiąc) zakres wzrostu 1,9
w perspektywie roku 2,8
Chyba że świat się zawali to wtedy trzeba będzie zweryfikować prognozy
Powinna być korekta, może być w locie - zasięg do 1,68 -1,66 potem dalej w górę na 1,9
przy 1,88 trzeba będzie myśleć o sprzedaży. Teraz chyba nie warto bo urobek mały a korekta albo będzie albo nie.
Dzień Dobry
Nieźle trafiasz " migser " to jest wiedza oczywiście.
Na MCI jest gość 'Capitalista " też dobrze typuje a nawet napiszę że świetnie.
Jak czytam Ciebie i Capitaliste to wypowiedzi analityków [PARALITYKÓW ]
są zbędne .
POZDROWIENIA !!!!!!!!!
Jak widać nie zawsze można trafić w dziesiątkę
Czas na weryfikację.
1,9 nie było.
Korekta była płaska a teraz panika i kilku leszczy sprzedaje wszystkie 150 sztuk bo raport zły
Raport był do przewidzenia - trzeba było sprzedawać w czwartek i piątek a nie teraz.
Fundamentalnie spółka fatalna, cóż z tego że ma kontrakty jak realizuje je na pograniczu opłacalności a wręcz wykazuje straty. Nie będzie raportu za 2Q w tym roku. Decydujący będzie 1Q oraz 3Q - Tu będzie fajna przewalanka
Natomiast technicznie jest fajna, spekuła ją lubi to i ja lubię.
W kilka dni spadek do 1,5 a potem się zobaczy, pewnie będą wzrosty.
No i puściłem po 1,8 a tu proszę hopka. Zakres wzrostu do 1,95 jak się gładko przebije to na 4 może się zatrzyma :) a jak nie to wracamy na 1,6. Ja obstawiam 1,6 i czekam z boku na msx. Dużo zależy od świata. Puki co bawię się w gzu.