• Impexmetal wraca na 2PLN Autor: ~jw [212.67.149.*]
    jw
  • Re: Impexmetal wraca na 2PLN Autor: ~Krasnal [212.244.6.*]
    Ok ! dokupie pare kilo
  • Re: Impexmetal wraca na 2PLN Autor: ~xyz [84.38.86.*]
    BORYSZEW - Zawarcie porozumienia ( 50 / 2009 ) 21:22 20.11.2009
    Piątek

KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO

Raport bieżący nr 50 Numer raportu / 2009 Rok Pole, w które można wprowadzić dodatkowe oznaczenie numeru raportu.

Data sporządzenia: 2009-11-20
    Skrócona nazwa emitenta
    BORYSZEW Pole zostanie uzupełnione automatycznie po wypełnieniu arkusza z informacjami o podmiocie i ponownym otwarciu arkusza raportu.

Temat
    Zawarcie porozumienia
    Podstawa prawna
    Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Treść raportu:
    Boryszew S.A. informuje, iż w związku z przeprowadzaną przez spółkę zależną Impexmetal S.A. restrukturyzacją zadłużenia wobec PKO BP S.A., Boryszew S.A. zawarł z Impexmetal S.A. porozumienie, mocą którego Boryszew S.A. udzielił zabezpieczenia poprzez ustanowienie zastawu rejestrowego na 7.500.000 akcjach Impexmetal S.A., które to zabezpieczenie będzie dotyczyło spłaty zadłużenia Impexmetal S.A. wobec PKO BP S.A. z tytułu umowy kredytowej nr 270-1/8/RB/2005 z dnia 15 listopada 2005r. z późniejszymi zmianami. Zabezpieczenie będzie udzielone do kwoty 23 500 000 zł. Niniejsze zabezpieczenie będzie ważne do dnia 31 grudnia 2009 roku z możliwością przedłużenia. Z tytułu udzielonego zabezpieczenia będzie ustanowiony przez Impexmetal S.A. weksel in blanco wraz z deklaracją wekslową na rzecz Boryszew S.A. do wysokości kwoty zabezpieczenia. Z tytułu udzielonego zabezpieczenia Impexmetal S.A. zobowiązał się do przekazania na rzecz Boryszew S.A. comiesięcznego wynagrodzenia w wysokości 0,2 % od kwoty liczonej jako iloczyn akcji udzielonych na zabezpieczenie i średniego miesięcznego kursu akcji IPX notowanych na GPW za dany miesiąc obliczeniowy, lecz nie wyższej niż kwota zabezpieczenia. Zgodnie z par. 5 ust. 1 pkt 7 Rozporządzenia

lepiej teraz z daleka sie trzymać akcji RK jak i tego drugiego RK/Petrola i Biotka/
  • Re: Impexmetal wraca na 2PLN Autor: ~jim [85.222.87.*]
    impex wraca na 12 zeta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: Impexmetal wraca na 2PLN Autor: ~dre [93.105.5.*]
    12 zeta to może później...na chwile obecną będzie korekta (drugie ramię na początku tyg a później zjazd w dół na szerokim). Jak się nie obronimy na 2.40 tak jak się juz obroniliśmy 2 razy to faktycznie jest możliwość 2zł...ale to tylko szansa do dokupienie i obniżenie wartości IPX zakupionych akcji w swoim portfelu.

http://www.fwig20.pl/
  • Re: Impexmetal wraca na 2PLN Autor: ~trw [77.253.160.*]
    a niby dlaczego ? Z tej informacji wynika, że czym będzie wyższy kurs ipx to brs dostanie więcej kasy. Poza tym, ipx wychodzi z zadłużenia. Czy to źle ?
  • Re: Impexmetal wraca na 2PLN Autor: ~prometeus [85.89.170.*]
    wychodzi z zadłużenia a bank domaga się zwiększenia zabezpieczenia. Mówi Ci to coś. Choć toi info jest prawdę pisząc dużo gorsze dla Borka niż impexu. Przypomnijcie sobie info Borka o zmianie terminu spłaty kredytu w PKO sprzed paru dni i wypowiedź pani Małgosi dla Parkietu odnośnie wykupu obligacji na koniec listopada. Pętle kredytowe się zaciskają choć kursy akcji pod zabezpieczenia tych kredytów tak poszły do góry. Co to będzie, co to będzie?
  • Re: Impexmetal wraca na 2PLN Autor: ~trw [77.253.178.*]
    nic nie będzie
  • Re: Impexmetal wraca na 2PLN Autor: ~Pavka [79.185.187.*]
    nic nie bedzie a na pewno ipx nie spadnie do 2 zl ewidentnie mamy teraz trend boczny po wczesniejszym wzrostowym, trzezwo spogladajac na wykres widac ze dolki sa coraz wyzej ulokowane a szczyty trzymaja sie blisko lini oporu co daje sygnal kupna (dla odwazniejszych) i probe ponownego wybicia i trendu wzrostowego :) pozdrawiam
  • Re: Impexmetal wraca na 2PLN Autor: ~zegar ruszył ! [77.115.161.*]
    Co będzie ? Dobrze będzie ! W ciągu najbliższych miesięcy Impexmetal zarobi na pewnych transakcjach około 250 mln. zł !!! Ot co będzie Amok będzie i głośne h... pod nosem ! To wszystko w temacie !
  • Re: Impexmetal wraca na 2PLN Autor: ~misza [85.221.157.*]
    a ja wam powiem, że wiedza nie boli a najlepszym miejscem na jej zdobycie to internet. Nic szczególnego nie odkryłem ale wiedza to podstawa. Sama wiedza nie wystarczy, niestety. Z pomocą przychodzi praktyka i w związku z tym zmieniam teraz taktykę. Do tej pory inwestowałem jak ślepiec, dużo straciłem ale juz odrobiłem lekcję i pora na praktykę. Polecam wszystkim zagłebienie się w tajniki giełdowe i praktykowanie ale tym razem z podstawami wiedzy.

Impex wróci na 2zł tylko i wyłącznie jak przebije opór na ~2,40zł a to to że tam dojdzie jest dość prawdopodobne w najbliższym czasie. Pytanie tylko czy przebije ten poziom?? Oby nie choć zapewne byłoby ciekawie ;)

Pozdrawiam i życzę wszystkim dużych zysków jak również strat bo one uczą najlepiej.
  • Re: Impexmetal wraca na 2PLN Autor: ~mam najlepszy wywiad [77.115.35.*]
    Kolego sympatyczny- zadam Ci jedno zasadnicze pytanie? Od kiedy inwestujesz na giełdzie ? (piszę inwestujesz,bo grać to można na skrzypkach,na pianinie,w piłkę,w LOTTO itd.) Ja podam Ci taki rok - 1991 . Tak wiedza i praktyka jest bardzo w cenie! Zaobaczysz Ty Impexmetal po 2 zł ( !!!!). Na pewno zobaczysz. ( przypomnij się jak będzie po 2 ! )
  • Re: Impexmetal wraca na 2PLN Autor: ~wk [83.22.155.*]
    obecna cena i tak jest promocyjna ale gby spadnie do 2,40 to chentnie dobiorę
  • Re: Impexmetal wraca na 2PLN Autor: ~pixel [62.21.42.*]
    A ja pamiętam jak Boryszew się kisił na niższych poziomach w PLN niż teraz jest Impexmetal. Tam też były dyskusje o oporach i jego dalszym ewentualnym zjeździe. I nikomu się pewnie nawet nie śniło 8 zl>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
[x]
IMPEXMET 0,24% 4,22 2019-08-05 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.