• to już tylko wzrosty! Autor: ~klipperek [213.92.155.*]
    Teraz już widać wyraźnie , w którą stronę pnie się kurs i tak musiało się stać, a do 4 ,78 zł jest jeszcze daleko!!! Ci co nie załapali się na niskie tony, mogą jeszcze zarobić...do szczytów kursu jeszcze daleko, ale za to spokojnie... to mi się podoba!
  • Re: to już tylko wzrosty! Autor: ~klipperek [213.92.155.*]
    Akcje spółki Wilbo są coraz bardziej doceniane i zauważane, choć obroty nadal nie są zbyt wielkie. Można liczyć na umocnienie się tego trendu wzrostowego, chociażby z powodu tego, że wyniki za trzeci kwartał były zbliżone do tych sprzed roku ( a nawet lepsze), a ostatni kwartał ma być dla całej branży bardzo dobry, jak zapowiadają władze spółki; Prezes spółki - Wilbo liczy na dobre wyniki i potwierdza, że czwarty kwartał to dla tej branży tradycyjnie czas żniw. Wilbo liczy na dwucyfrową dynamikę wzrostu obrotów i zysk powyżej 1 mln zł. Dobrze, tak trzymać !
  • Re: to już tylko wzrosty! Autor: ~po [83.4.158.*]
    CZy kiedykowiek to ścierwo wybije się ponad poziom 2,50 i zaczną się porządne wzrosty
    Jeszcze delikatnie i powoli, kurs musi dojrzewać... nie żartuję. Chodzi o to, że Wilbo skupuje akcje własne i stara się to robić jak najtaniej, aby skupić ich jak najwięcej za te środki, które są na ten cel przeznaczone, potem gdy je umorzą, to się będzie działo. A tak przy okazji podejrzewamy, że jeszcze ktoś skupuje i też zależy na niskim kursie... (ten pogląd podziela wiecej osób)..Wzrosty są powolne i to też dobrze, bo wykrusza się moduł spekulacyjny, akcjonariat oczyszczony z "jednominutowych chciwców" daje większe gwarancje trwałego wzrostu (może powolnego , niewielkiego, ale trwałego, tzn rownież bezpiecznego, co jest ważne w inwestowaniu zwłaszcza przez soldne fundusze inwestycyjne, które są również za to WŁAŚNIE oceniane...)
  • Re: to już tylko wzrosty! Autor: ~KX [83.11.245.*]
    Myślę że odskocznią może być poziom SMA55 (spójż na wykres). Najbliższe dni mogą przynieść spadki do tego poziomu (ale w końcu to giełda i nic nie jest pewne).
    w przypadku tej spółki wykres nic nie podpowie negatywnego, tu już będzie inaczej, bo to wyjątkowa spółka...
  • Re: to już tylko wzrosty! Autor: ~po [83.27.114.*]
    2,50 już na zawsze i szkoda dalej pisać
    dobrze , że są malkontenci i osoby , nie mający cierpliwości , bo to chyba oni dostarczają jeszcze tanich akcji na parkiet giełdowy i można jeszcze zaopatrzyć się w te akcje po przyzwoitych cenach, a że inwestycja jest bardzo dobra nie trzeba chyba nikogo przekonywać, bo na tym forum już kilka razy temat się przewijał...
  • Re: to już tylko wzrosty! Autor: ~PO [83.4.187.*]
    JA wszystko rozumiem .Siedze na Wilbo dosyć długo ,i wiem że w dłuższej perspektywie inwestycja jest dobra,ale .no właśnie zawsze jest jakieś ale .
    MIAŁY BYĆ ZYSKI A WYNIK JEST W OKOLICACH ZERA
    MIAŁY BYĆ PRZEJĘCIA A NIMA
    MIAŁ BYĆ SKUP CO TO JEST ZA SKUP
    A MAM TEGO W CHOLERE I NAWET CIĘŻKO Z TEGO WYJŚC
    i tu widać mechanizm działania wysysania reszty akcji po zaniżonych cenach: zniechęceni lub znużeni cierpliwym czekaniem na wzrost , w końcu rezygnują, tym sposobem powodując dalszą stagnację kursu, podczas gdy ktoś inny może w sposób umiejętny w małych pakiecikach zbierać ... niskie obroty są o tyle dobre, że powodują wrażenie , że na spółce się nic na parkiecie nie dzieje, co daje kolejny efekt umocnienia poprzedniego wrażenia psychologicznego... i w ten oto sposób może działać mechanizm, ktory powtarzał się już wielokrotnie na przestrzeni wielu lat... sam kiedyś padłem ofiarą podobnych manipulacji, teraz po prostu korzystam z tego przy okazji wystepowania tego zjawiska ... może trochę to niezbyt uczciwe, ale przecież nie ukrywam tego, a też nikogo nie zmuszam do sprzedaży. Hej!
  • skąd oni biorą te akcje Autor: ~po [83.4.225.*]
    10:03:23 2,36 -2,48 237429 200001 PAKIET
  • Re: skąd oni biorą te akcje Autor: ~po [83.4.225.*]
    no to bańka 1 000 000 poszła już na skup
  • Re: skąd oni biorą te akcje Autor: ~re [87.205.42.*]
    A zostało jeszcze 8.26 mln.zł. :)
  • czy ten muł kiedyś ruszy????? Autor: ~po [83.20.157.*]
    może jutro????
  • Re: to już tylko wzrosty! Autor: ~jjjj [83.20.41.*]
    ale pierdoły
    trudno, skoro tak jjjj myślisz... to może masz rację, zobaczymy....
[x]
WILBO 0,00% 0,24 2017-10-02 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.