Wielokrotnie pisałem o PEMUGU przez ostatnie 2 lata i nitk nie razczył nic odpowiedzieć, nikt nic nie wiedział, społka kompletnie zapmniana.
Wystarczył jeden wyskok spekulacyjny, a juz zleciało sie stado debili wieszczacych jakies bzdury.... Ta firma to tyrup i tylko jakies przejecie ja uratuje, ale czy to ma spowiodwoac wzrost kursu do 10 zło???? Trzeba byc idiota zeby takie rzeczy wypisywac, wspolczuje
Ta, tylko według tego co pisza na forum parkietu i jest w komunoikatach, że już jest dwóch chętnych inwestorów, odzyskali kupę ziemi wartej coś z 60 mln zł
a ty leszczy żle oceniłeś, wyszedłeś a tu odpał, patrz na obroty i na infa
dziaŁKE ODZYSKALI POL ROKU TEMU I JEST WARTA 30MLN, CZYLI ZALEDWIE KILKADZIESIAT PROCENT OBECNEJ KAPITALIZACJI.... NIC NADZWYCZAJNEGO, A CI DI INWESTORO TO JUZ KIDYS TEZ MILI BYC PRZEJMOWANI I G Z TEGO WYSZŁO. PODEJRZEWAM ZE TAK SAMO SIE TO SKONCZY.
OCZYWISCIE WIEKSZOSC SPRZEDAŁEM NA PIERWSZEJ PODBITCE:)
Kto ją wycenił na 30 mln? księgowy? Według jakich kryteriów? Spytj na ligocie o działkę i jej cenę to się lekko zdziwisz. A wiesz co jest w planie zagospodarowania? osiedla domków jednorodzinnych, budownictwo wielorodzinne. Mówi ci to coś?
Można się z tego śmiać, ale mina ci zrzednie jeśli okaże się, że powstanie tam kilkanaście eksluzywnych apartamentowców i osiedle domów szeregowych. Już tak kiedyś było, na ...
Ale naganiasz, aż miło. Apartamentowce - dawno się tak nie uśmiałem. Niezły jesteś w te klocki trzeba przyznać. Inna sprawa, że nie masz pojęcia co Pemug robi. Zdajesz sobie sprawę, że jeśli Kampania Węglowa przestanie płacić to po nich?
Jakby przestali płacić to PEMUG szybciutko zająłby spore aktywa KW. A PEMUG w chwili obecnej to ten ogromny grunt, wart po cenach rynkowych ok. 65 mln zł.
Taa 65 mln, oszałamiająca kwota. Z takimi pieniędzmi mogą zawojować całą giełdę. A propos KW - cały czas mają zaległości w płaceniu Pemugowi i jak dotychczas nikt im nie "zajął szybciutko sporych aktywów". Pamiętaj, że KW to główny zleceniodawca Pemuga. To nie jest takie wszystko proste, jak ci się wydaje. Poza tym widzę, że wiedza forumowiczów o Spółce Pemug jest zastraszająco mała. Przeglądnijcie raporty, sięgnijcie wstecz po ogłoszone komunikaty, zapoznajcie się z kolejnymi numeram ich czasopisma Pemugowiec dostępnego na ich stronie. Trochę wiedzy nikomu nie zaszkodzi. Też chciałbym wzrostów na Pemugu, ale takich bzdur, jak się tutaj wypisuje to nie mogę zdzierżyć.
kolego widze ze ten wegiel to przycmil twoje oczy i twoj horyzont ogranicza sie tylko do wagonikow, w zwiazku z tym proponuje zebys odpuscil sobie ta spolke na dzien dzisiejszy i zapraszam jak bedzie 10 pln ( a i tak zarobisz)
MV czy jak ci tam. twoja wiedza dot. kw chyba jest minimalna albo z bajek pochodzi. Dziwne, że inne firmy nie mają problemów. Pomyśl jak rozmnoży się kwota 65 mln jeśli coś tam wybudują na działkach po 500 metrów
Czemu wzrośnie wartość księgowa. Działka już jest liczona ale po bardzo śmieszenej cenie 20 mln zł. estem ciekaw kiedy urealnią wartość bo na Ligocie ceny są trzy razy większe
ci co maja , mowia wzrosnie ci co nie maja ze spadnie, jak bedzie sie okaze, ja nie wiem ale jedno jest zastanawiajace ze jak sie szykuja dobre widomosci to podaz zwlaszcza z ukrycia jest zaskakujaco duza i niepokojaca zwlaszcza prze 20% ff wiec chyba cos jest nie tak? dlatego zalecam ostroznosc w piatek podaz zadzila jak nic nawet nie bylo prob podniesienia sie z ukrycia wywalali i wywlali , dobiero na 2,29 bylo wiecej na kuopnie ale na fixie i tak zasypali , niektorzy pisza tutaj o 10 zl, troche niepowazne jak teraz sa takie problemy to do 10zl to dajcie spokuj, , infa musza byc kosmiczne przy 3zl bedzie mega sypanie , 9.11 zakonczyk sie teoretycznie dd i na razie cicho,na parkiecie ktos wklei czesc artykulu z pakietu ze zwbud od stycznia sie juz mota z jaka spolka i nie moga sie dogadac 11miesiecy????duzy znak zapytania??
Powiadasz, że byłą widoczna jakaś podaż? Gdzie? Na 31 mln akcji 300 koła akcji nazywasz podażą. Co za pajac. Podaż to by yła jakby opchneli 3 mln akcji. A tak sprzedawały leszcze zadowolone 20% zyskiem bądź ludzie, którzy kupili po 2,53 i uciekali potem w panice.
nie blaznuj z 10zl i od tego jeszcze 200% bo ty sie smieszny robisz, ja tylko pisze co bylo na sesji, bo nie kazdy mogl to obserwowac, ja akurt mialem czas i obserwowalem wiekszosc seji i wywalali z ukrycia az milo, wiec nie pitol ze podazy nie bylo bo 300k sie przmielilo wiec na pemug to grubo, i zapomin o 30zł byuahaha sam sprzedaz po 3-3.5, buahahah, potem podiszesz sie bogacz albo jais inny ciuk i tyle cie widzeli, hahaha
Ed ciekaw jestem, jaką wiedzą na temat Pemugu dysponuje Baza wiedzy? Baza naganiaczy bardziej mi tutaj pasuje. I te posty o 10 złotych. Ręce opadają. A pan Michałowski wiecznie swych akcji trzymać nie będzie. W końcu będzie chciał je spieniężyć, gdy kurs znacznie podskoczy. Ed - pozdrawiam.
Michałowski aby sprzedać swoje akcje musiałby sprzedawać latami. Dlatego łatwiej mu będzie sprzedać swoje akcje nowemu inwesotrowi z potężną premią. Kierunek jest jeden wzrostowy. Nie musicie tutaj zarabiać. Skoro w spółkę nie wierzycie to po co pojawiacie się na watku? Dobre
MV ja nie jestem specem od pemugu mam akcje pemugu, ktore kupilem po 2,15 czesc sprzedalem po 2,45 a czesc trzyma, ja tylko pisze co bylo w piatek, moze to tylko korekta , a byc moze wywalnako prze dolezala
nie pierdze tutaj o 19zl bo widze co sie dziej na 2,5 ale niech gadaja na parkiecie zrobili taka nagonke ze hej, niejaki mati na priv dawal opracowanie a moze teraz jak obroty ruszyly wywala 85k i bedzie po zabawie
I niech wywala. Wkrótce będzie płakał że nie doczekał fuji z jedną największych grup kapitałowych w europie zachodniej specjalizującej się w budownictwie wielorodzinnym i przemysłowym
czy ja dobrze rozumiem, ze teraz wg Ciebie awbud sie nie liczy teraz wielka grupa budowlana z europy jest zainteresowana pemugiem??tak??? a niby co mialo ja zachecic do inwestycji w pemug , jedna dzialka w katowicach???? gdzie malo kto chce mieszkac w tym zanieczyszonym srodkowisku
Punkt widzenia zależy od stanu posiadania. jak chcecie to kupujcie jutro póki nie jest za późno, może się wam jeszcze udo po cenie z piątku ale pewnie niewielkie ilości