Najważniejsze , że odbiło w górę, bo przez ostatnie dni jak widziałeś non stop spadało. Bez konkretnych informacji od spółki akcje jednego dnia mogą wyskoczyć w górę 15 lub więcej na plus Kurs nie będzie cały czas leciał w dół Takie jest moje zdanie. A co co napisali że czekają na 7 złotych to się nie doczekają
Może być również tak, że warunki ew. partneringu na tym etapie były dla Ryvu mało korzystne stąd pewnie decyzja o poszerzenie badań ( niższe ryzyko dla ew. Partnera=lepsze warunki dla Ryvu.) Pamiętajmy, ze Spółka ma finansowanie do połowy 2027 roku bez potrzeby emisji akcji co trudno interpretować jako "nóż na gardle".
Nistety Zarząd nie ma jaj aby zwołać konfę i przedstawić przyczyny ostatnich porażek oraz sposoby na naprawę obecnej sytuacji. To daje duże pole do interpretacji zarówno dla shortów jak i dla longów. Jedyne co widać po stronie Zarządu to chęć trwania w formule czy się stoi, czy się leży....
Nie ma zadnych policzalnych trigerow wzrostow poza kluczeniem marnej jakosci komunikatami zarzadu. Slupy wiedza do czego naprawde nadaje sie ta czasteczka bo maja dostep do informacji poufnych. Od jakichs dwoch lat sprzedaja, spadek staje sie funkcja wykładnicza. Z okolo 80 na 14. Ale rynek oczywiście nie wie nic, poza oficjalnym belkotem i umiarkowanymi wynikami. Jak pojdzie wlasciwy komunikat to bedzie -50% lub wiecej i pusty arkusz. Tak bylo na Molecure. Na Mabion rozwoj referencyjnej czasteczki do Mabthera, kazdy development w postaci milestone poprzez ph1 do ph3 byl przynajmniej nagradzany gigantycznym wzrostem. Czyli zarzad wiedzial na tamtym przynajmniej etapie ze jest dobrze, angazowal tez swoje pieniadze w zakupy akcji + slupy. Z 8 pln do 137 pln intra. Na RYVU nawet zadnej pompki w tej skali raczej nie bylo. Ryvu to trup, zeby to ozywic potrzeba cudu....
Załóżcie kółko wróżbitów, bo zamiast skupiać się na faktach to chwytacie się wszystkiego poza nimi - analiza wykresów, domysły, analogie do innych spółek z branży, przypuszczenia i insynuacje. Wszystko byle nie fakty.
Ile obrócono na spadkach od 22 zł? 25 mln zł? To odpowiedzcie sobie ile to jest w stosunku do potencjalnego partneringu.
Bo póki co nie ma żadnej informacji która miałaby zmniejszyć szansę na umowę partnerska.
Poczekajcie na fakty do przyszłego piątku, później sobie powróżycie.
Kurs sam w sobie nie świadczy o niczym. Tymczasem według ciebie niska wycena to znak, że wszyscy już znają (słabe rzekomo) wyniki badań i inne podobne wymysły, które z faktami nie mają nic wspólnego.
Waldi kurs świadczy o wszystkim co ty pier... jestem mocno załadowany partnering miał być w I Q 26 pod to grałem i pod 100 baniek dofinansowania. Nie ma ani jednego ani drugiego stad 20 sesji na czerwono uważam że PKO BP dobrze opisuje obecną sytuację, nie wychodzę bo to nie ma sensu ale też na ten moment nie dobrałem ani sztuki bo to też nie ma sensu
Poczekaj kurs sie nie liczy.... Myslisz, ze core bussines spółek z np. magnificent seven nie ma swojego przelozenia na kurs i notowania :-) RYVU jest toksycznym aktywem, ktory tylko odciaga kase z rynku, nic wiecej nie dajac. Wiecznym startupem. I tyle.
Okres: od 9 października 2019 roku do czerwca 2026 roku. To od momentu powstania RYVU.
NVIDIA (NVDA): +4836,8%
Tesla (TSLA): +2497,8%
Alphabet (GOOGL): +495,3%
Apple (AAPL): +452.6%
Meta Platforms (META): +254,3%
Microsoft (MSFT): +211,8%
Amazon (AMZN): +188,1%
I na koniec stopa tego wynalazku przewiezlikowskiego od IPO:
Ryvu Therapeutics (RVU): -69,6%
Zaklad 1/1000. Tyle ze różnica jest jeszcze inna,bo to nie jest kupowanie RYVU jak losu w kolekturze, tylko jak gra w 3 karty na bazarze. Juz chyba lapiesz analogię, z kim siedzisz przy stole grajac na Ryvu ...
Bazarowe to są te porównania, tak żenujące i niepotrzebnie pompatyczne że aż zęby trzeszczą. Suspens na poziomie wypracowania dziecka w 4 klasie podstawówki xD
Czy sytuacja jest teraz słaba? No jest. Czy gadanie 40+, 50+ ma sens? Oczywiście że nie. I właśnie o to mi chodzi, rozmawiajmy analizach, fundamentach, ale bez niepotrzebnych emocji. Mówienie o zakładzie 1/1000 ( swoją drogą jestem ciekawa czemu akurat taki ułamek) czy jakimś gaszeniu światła niewiele merytorycznie według mnie wnosi. Ja nie przyszłam się tu kłócić czy obrażać, bo szczerze lubię się uczyć, ale chcę się uczyć na sensownych danych i myślę że nie tylko ja.
Sluchaj, sam wszczynasz dyskusje o "pompatycznosci", "trzeszczacych zebach" , suspensie z kl 4, itd. Dziwisz sie później ze ktos ci odpowiada na tym samym poziomie. Ech.
Po pierwsze samA jeśli już, bo nie jestem facetem, a po drugie uważam, że nasze komentarze nie są na tym samym poziomie, ale to już tylko moje zdanie. Nie chcę zaśmiecać bardziej forum. Bez odbioru
Od 2022 roku nie pozyskali żadnego partnera czyli prawie 4 lata mija więc cierpliwość wielu traci u kurs spada ale jak pozyskają w końcu tego partnera szansę 50/50 to kurs wywali szybko powyżej 30zł no ale mnie zadowoli odbicie pod 20-23max
Właśnie przychodzi moment, gdy byli handlowcy sprzedający soft , uczą się, że do odkrycia nowego leku nie wystarczy zbudować lab i zatrudnienie naukowców w białych fartuchach. Gdyby jeszcze pozyskanie tej wiedzy sfinansowali ze swoich oszczędności ... chwała im. Ale dziwnym trafem, najpierw my wszyscy (NCBiR, PARP, etc) a następnie kapitał z giełdy sfinansował im tą edukację!?
Otoz to....Alez oni nie sa tacy slabi jak wygladaja.... To po prostu white collars, oni nawet nie mieli zamiaru sie nigdy uczyc zadnego bussinesu biotech. Wkalkulowali to w ryzyko prowadzenia takiej spolki, po czym po prostu przerzucili to ryzko, na sorry ale wlasnie przyslowiowych "hydraulikow" ktorzy kupili to ryzyko, za obietnice millardowej kapitalizacji liczone w setkach PLN per akcje. Nawet teraz jak juz jest prawie pozamiatane, ci "hydraulicy" zachwalaja skutecznosc leku w ramach jakiejs mitycznej konferencji w Sztokholmie... Parodia :--)