• PEMUG kierunek 4 zł Autor: ~delicious [10.10.15.*]
    odwrotne przejęcie, odzyskana działka 9 hektarów
  • Re: PEMUG kierunek 4 zł Autor: ejael [85.222.87.*]
    Jeżeli potwierdzi się fuzja z grupą AWBUD to lecimy na kilkanaście zyli. Info pewnie na dniach bo do 9 listopada mieli zrobić badanie dd.
  • Re: PEMUG kierunek 4 zł Autor: ~delicious [10.10.15.*]
    Spokojnie tutaj nie będzie. Awbud to jedna z najwieszych grup w Polsce zajmujących się onstrukcjami, kostką itp
    Pytanie czy dojdzie do fuzji? Ja się trochę zapakowałem w tym tygodniu profilaktycznie :)
  • Re: PEMUG kierunek 4 zł Autor: ~delicious [10.10.15.*]
    Do fuzji? To tak na prawdę AWBUD znalazł sobie dobry myk do wejścia na GPW tylnymi drzwiami. Do tego Pemug Konstrukcje wrócił juz pod skrzydła PEMUGU wraza z nieruchomościami i działką 9 ha w Katowicach.
    Nazywam to fuzją bo oni tak napisali w liście intencyjnym. Wiadomo że tu AWBUD będzie dominujący - ale AWBUD miał podobny romans z jedna spółką giełdową dwa czy 3 lata temu i nic nie wyszło więc zapakowałem się na razie ostrożnie :D
  • Re: PEMUG kierunek 4 zł Autor: ~deliciuos [10.10.15.*]
    wiem o której m ówisz ale ona chciała zbyt wiele a była w o wiele gorszej sytuacji niż PEMUG
  • Re: PEMUG kierunek 4 zł Autor: ~delicious [85.89.185.*]
    średnia krocząca 15 - wygenerowała silny sygnał kupna

na kupnie co raz więcej zleceń a tylko tu na naszym forum coś piszemy o spółce

na parkiecie całkowita cisza

Pakujemy do wora póki cicho :D Jak zrobi się głośno o przejęciu to nie zdążysz się obejrzeć jak dyszka wybije :)
    10 zł faktycznie będzie szybko, jak ludzie się zorientują, że badanie dot. połaczenia wyjdzie bardzo dobrze (9 listopada) to przy tej płynności będa się zabijać, gdy dowiedzą sie o tym leszcze z parkietu to będzie tu kolejka dłuższa niż niedawno w Serenity, mamy płynność kilkakrotnie mniejszą od serenity choć majątek kilkadziesiąt razy wyższy, do tego chyba jakąś działkę w katowicach odzyskalismy i będzie to ujęte w sprawozdaniu za III kwartał więc c/wk spadnie ponizej 1
  • Re: PEMUG kierunek 4 zł Autor: ~luciano [83.3.128.*]
    Niedługo przybędzie tu nowych nicków :-)
  • Re: PEMUG kierunek 4 zł Autor: ~deliciuos [85.89.185.*]
    a niby czemu, najpierw ja muszę w spokoju trochę zakupów zrobić, niby niewiele bo za moje jedyne 50 koła ale tutaj kupić więcej bez rakiety to cienki temat

u nas pisze ledwie kilka osób wiec niech tak zostanie

jak ktos luknie tamt z awbudem to kolejka będzie się kończyć w Borku Fałęckim
    No niestety słabo z tym kupowaniem - tylko się człowiek dotknie i już leci w górę :) Zbierałem sobie tak tysiak po tysiaku ale coś czuje, że w przyszłym tygodniu już tak łatwo nie będzie.
    niestety tak to jest ze wschodzącymi przebojami, na hurtimexie też zbieraliśmy powoli od 34 groszy do 41, potem co wyszło każdy widział, ja sprzedałem po 1,35, czyli ponad 400% w kilkanaście dni raptem sesyjnych, tutaj bedziemy jakoś kupować do 3 zł a potem nastapi odpał, gdyż wielu nagle się obudzi i zobaczy, ze nie mają walora, który jest dobry, posłuży do wejścia na gpw ogromnej firmy
  • Re: PEMUG kierunek 4 zł Autor: ~inwest [79.184.226.*]
    jeśli takiś mądry to po hooj wszystkich informujesz o kupowaniu do 3 żeby ci podbili cenę .TY to przy poziomie 3 zesrasz sie i sprzedaż wszystkie akcje naganiaczu.Pewnie żeś kupował w przedziale 1.4- 1.7 i szukasz teraz jelenii do podbitki...
    1,4 skąd wziąłeś, takiego poziomu nigdy tu nie było, zanim cos napisze pomyśl zanim obrzucisz kogoś błotem, tylko nasze forum odkryło walor i niech tak zostanie na długo
    Przecież nie ma pewności że AWBUD wejdzie więc o co chodzi. Jak wejdzie to bomba w górę, jak nie wejdzie to bez zmian... Ale kto nie ryzykuje...
    Tak na prawdę to awbud nie ma za bardzo innego wyjścia, by wejść na główny parkiet. GDyby chcieli wchodzić samodzielnie to zjadłyby ich koszta oraz konieczność wypuszczenia akcji dla ludzi z zewnątrz co osłabiłoby z kolei udziały procentowe i głosy na NWZA. A tak za grosze wejdą przy pomocy spółki, z tej samej branży, z tego samego miejsca. I to spółka, która posiada jasną sytuację, bez długów i 9 ha ziemi w Katowicach.
  • Re: PEMUG kierunek 4 zł Autor: ~józek beton [81.168.169.*]
    czytać pakować kasy nie żałować
  • Re: PEMUG kierunek 4 zł Autor: ~beton [81.168.169.*]
    z tego co widzę po forum to i na parkiecie to spółka będzie dopiero zauważona na poziomie 4pln. kierunek 8. Jedziemy
    dokładnie, ale to juz nie nasze zmartwienie
  • Re: PEMUG kierunek 4 zł Autor: ~mb55 [79.185.186.*]
    ... a dlaczego sądzicie, że ma być inaczej. To nie spółka Patrowicza, że słupy najpierw kupują papier, a potem wychodzi info.
    Może być też druga możliwość, że nic z tego dd nie wyszło, bo na dwoje babka wróżyła: papiera się trochę wczoraj przewinęło, ale też dużo z ukrytego szło np. 1,99. Może to też wynikać z tego, że zbieracze bardziej cierpliwi.

Co z tego wyniknie - zobaczymy...
    to badziew jest i nie warto tego kupować dopóki nie przebije 10 zł, tam będzie czytelny sygnał
  • Re: PEMUG kierunek 4 zł Autor: ~mb55 [79.185.186.*]
    ok, to jak przebije 10, to z miłą chęcią sprzedam i do tego butelekę Ci dorzucę ;)
  • Re: PEMUG kierunek 4 zł Autor: ~beton [81.168.169.*]
    mi tam pasuje codziennie po 5 %. i Gitara
[x]
PEMUG -0,45% 0,89 2023-10-02 16:37:46
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.