Wypili po browcu ... i uzgodnili cenę sprzedaży - za symboliczną złotówkę. A walne jest obstawione: gdyby komuś coś nie pasiło, to w razie czego będą obecne 2 bulteriery i 3 amstafy, he he he:)
rozumiałem, że z psami i symboliczną złotówką żartowałeś, ale tworzyć nowy wątek z 20-oma wykrzyknikami? nudzi Ci się? :) już myślałem, że ustalili jakąś cenę zbliżoną do 10-12 mln... bo WZA to tylko formalność opóźniająca oficjalne potwierdzenie wszem i wobec... a które jest niezbędne, żeby wiele osób poczynili konkretny ruch zakupowy akcji Polnej...
lepiej powiedz, jaki zysk obstawiasz, który wykażą w raporcie za tydzień? a jaki za cały 2009 rok ;)
Może i mi się troszeczkę nudzi. A z przebiegu sesji wynika, że raczej ludziska czynią ruchy sprzedażowe.
Zysku nie obstawiam - zrobił to już za mnie Zakonek. Nie wiem ... może Basia przedstawi jakąś prognozę? Zawsze krytykowała moje przewidywania, może więc teraz ...
Tak szczerze mówiąc, coraz bardziej powątpiewam w to ich porozumienie. W tej chwili, po tych przeciągających się negocjacjach, szanse są 50/50 ... a gotówencja Polnej równie dobrze może zasilić kogoś innego.
Jeszcze inna zasada mówi, że kurs spółki dopiero wtedy rusza na północ, kiedy poziom rezygnacji i flustracji akcjonariuszy osiąga swoje apogeum. Ten moment jest bardzo blisko
Za 20 minut WZA Ponaru w sprawie sprzedaży ZPC. Mam nadzieję, że czegoś konkretnego się dzisiaj dowiemy. No chyba, że znowu przerwa w WZA ... tym razem do Świąt Bożego Narodzenia.
Takiego handlowania to jeszcze na polnej nie było. Nikt nie kupuje, nikt nie sprzedaje, a pięćsetką akcji można nieźle zakręcić kursem. Warto zrobić screen i schować do archiwum bo to się nieprędko powtórzy.
Gdyby Jakubas czy kto inny miał chęć manipulowania kursem jak twierdzi TWO to przy użyciu 10k max 20k akcji można spokojnie sprowadzić Polną w okolice 10-11 zl.
Fajnie to obmyśliłeś ... A gdyby tak jeszcze od tego twojego dychacza odjął te 3,40 zł/akcję, które Polanka ma w żywej gotówce, to wychodzi 10,00-3,40=6,60 zł/sztukę. No i przy WK=15,39 zł/akcję robi nam się wskaźniczek C/WK=0,43.
Ale w czym problem? To PLA nie chodziła po 8 zł? Nie kisiła się całe lato w okolicy 11 zł? Zresztą mówiłem o potencjalnej manipulacji. Choć jeśli do porozumienia nie dojdzie to i bez tego 11 zł przywitasz.