• wskaźniki Autor: ~dgn [163.116.189.*]
    sprawdzcie sobie wskazniki dla spolki z branzy spozywaczej, w tym momencie EXC ma C/Z niewiele ponad 7, to jest wycena jak dla firmy, która nie jest dostrzezona, albo rynek dostrzega jakies problemy.

Perspektywy sa dla akcjonariuszy raczej znane.

Sprawdzilem srednie C/Z dla branzy, w ktorej jest EXC i jest to 12,5

Ladnie ktos tu kurs trzyma, C/Z 10, to jedynie wzrost dwucyfrowy w % :D

co tu sie dzieje :)
  • Re: wskaźniki Autor: ~Przeczucie [185.172.86.*]
    Chętnych do oddawania nie ma. Spokojnie
    Moim zdaniem takie zjazdy jak były ostatnio powoli się kończą. Bardziej widzę tutaj stabilne wzrosty z korektami. Inwestorów mądrych przybywa którzy potrafią docenić co spółka na dzisiaj przedstawia i jakie ma perspektywy. Ważne że te perspektywy są generowane z zysku przedsiębiorstwa. Ja jeszcze dokupiłem po 0,458
    Wywalanie na oślep się kończy. Cisza na forum to dobry prognostyk.
  • wskaźniki Autor: ~rg [31.0.41.*]
    Podstawowa sprawa to to, że nikt na siłę nie podbija kursu tylko czekają jak się pojawią jakieś zlecenie i po woli ale systematyczne jest ono zbierane czyli trwa cały czas akumulacja ale już na wyższym poziomie jak ostatnio. Perspektywy są bardzo dobre ( najlepsze 2 kwartały w spółce jeśli chodzi o sprzedaż i przychody) więc chętnych do oddania akcji jest coraz mniej . Moja rada to spokojnie czekać i obserwować bo spółka jest już w pozytywnym trendzie.
    Jest to moja opinia i proszę się nią nie sugerować przy podejmowaniu decyzji inwestycyjnych.
    Oczywiście GPW zawsze niesie ryzyko i trzeba te ryzyko zawsze wziąć pod uwagę. Kierunki nigdy nie są pewne. Można jedynie zakładać że takie będą. Zmienia się nagle otoczenie i wszystko może się nagle zmienić. Każdy podejmuje decyzje inwestycyjną sam na własne ryzyko
  • Re: wskaźniki Autor: ~rg [31.0.41.*]
    Najważniejsza rzecz przy inwestowaniu na giełdzie jest taka by inwestowane środki były wolne od jakichkolwiek obciążeń np. codziennych wydatków nie należały do środków obrotowych którymi regulujemy bieżące należności a już nie daj Panie pochodziły z kredytu który to bezwzględnie trzeba spłacać. Inwestujemy wolne środki które mają na nas pracować i dzięki temu nie obciążamy psychiki wahaniami ich wyceny i wystawianiu zleceń sprzedaży przyciśnięci do muru i obciążeni regulacją własnych zobowiązań.
    Młody inwestor najczęściej nie stosuje się do tych zasad i kończy się to jak się kończy a najczęściej sprzedażą ze stratą po euforycznym zakupie na lokalnym szczycie notowan. Ja mam czas i mogę sobie czekać bo dałem sobie nawet kilka lat na tej spółce i teraz już tylko obserwuję od czasu do czasu coś tam jeszcze dokupując jak to w inwestowaniu długoterminowym.
    Spokoju i wytrwałości.
[x]
EXCELLENC 4,00% 0,52 2026-05-27 15:40:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.