• Klasyka zbierania... Autor: ~Mirks [5.184.233.*]
    PKC na otwarciu przy zerowym popycie i lekkie dostawianie na S... ustawią się niżej i czekają aż wpadnie do koszyka :) Troszkę też muszą zainwestować w takie ruchy ale w konsekwencji się opłaci :) Majstersztyk.... grać sami ze sobą, też można :) Czekamy na dalszy rozwój sytuacji i sam się do kupna ustawie :) Pozdrawiam serdecznie wszystkich
  • Re: Klasyka zbierania... Autor: ~Mario [31.0.68.*]
    Mniej więcej czytam takie "analizy" od roku gdzieś od 5 pln i pewnie poczytam jeszcze, tylko do ilu... ?
  • Re: Klasyka zbierania... Autor: ~Mirks [5.184.233.*]
    Według mnie do 2,65 zł. Wiadomo że w sesji mogą niżej schodzić. Pożyjemy, zobaczymy. Pozdrawiam serdecznie
  • Re: Klasyka zbierania... Autor: ~Mario [46.171.31.*]
    To zależy od wyników za 2Q lub ewentualnych kontraktów, kurs będzie podążał tam gdzie wyniki spółki
    Tu Mario nie akcjonariusze oddają akcje a kilku cwaniaków sobie mieli z wora do wora. Tak to widzę i oceniam. Serdecznie pozdrawiam i życzę udanych zakupów i inwestycjnych :)
  • Re: Klasyka zbierania... Autor: ~Jolka [94.101.18.*]
    Ha ha ja też te teksty trzy lata czytałam... aż powiedziałam pas! Polecałam też Medinice, gdzie odrobiłam szybko i z nawiązką. Poczytajcie tam jeszcze duże wzrosty z serca polecam...no może nie dziś, ale po lekkiej korekcie, bo dużych tam się nie można spodziewać.
    Kto ma jeszcze akcje kupowane po 2.65 zł? Teraz będzie oddawał? :) Obroty jak w warzywniaku i się bawią kursem przy zerowym popycie. Walą z wora do wora i tyle w temacie. Komu ciśnienie pęknie, ten odda. Ja czekam i będę dobierał jeszcze ') Pozdrawiam serdecznie
    Nie wiem dlaczego nie możesz zrozumieć, że to wyniki spółki i perspektywy jej rozwoju stanowią o kursie, a nie to po ile ktoś kupowal i sprzedawał Możesz kupić po 2,65 i bedzisz taniej oddawał jeżeli spółka będzie się pogrążać w straty
    Tu od wielu miesięcy nie odbywa się akumulacja akcji tylko dystrybucja, proces ten odzwierciedla kondycje spółki
    A ile powinien kosztować ten walor według twojej obecnej sytuacji, tj. kondycji spółki? ILE? - 0,20 zł, 0,50 zł, 1 zł? - ile? W mojej opinii raport jest w cenie a to co widzimy to ładowanie z wora do wora i cwaniakowanie przy zerowym popycie. Moim zdaniem nikt nie oddaje a ludki grają ze sobą, czekając że wpadnie im parę szt :) To moja ocena i mogę się oczywiście mylić, ale pożyjemy, zobaczymy. Powinni coś dobrego zapodać, tak mi nos podpowiada :) Pozdrawiam serdecznie
    W mojej ocenie walor ten powinien kosztować dokładnie tyle ile kosztuje, problem polega na tym że jeżeli spółka będzie przynosiła straty ( a nie ma żadnych oznak że będzie inaczej) to akcje będą znacznie tańsze np.jeżeli 2Q będzie ujemny to 2-2.20 a jeżeli 3Q również to 1,50-1,70
    Zawsze mogą poszerzyć działalność i rozwijać się w innych segmentach, kto komu broni? :) Kupiłem tę spółkę z wiarą, że tak łatwo skóry nie oddadzą :) Po
  • Re: Klasyka zbierania... Autor: ~Robinho [149.102.233.*]
    Po czym wnosisz, że raport jest już w cenie?
    Były jakieś sygnały ze strony Patentusa?
    Cena akcji spadła w ciągu roku o prawie 38%, zaś w ciągu ostatnich trzech miesięcy o ponad 22%.
    Popyt zerowy, zaś obroty jak na bazarku u Pani Mieci.
    Cena się będzie dalej obsuwała, a po kolejnych raportach znów usłyszymy zgraną mantrę: raport jest już w cenie?
    Obserwując rynek i działania spółki (przeinwestowanie, brak dywersyfikacji produkcji, brak zamówień na rynku górniczym, brak eksportu) wieszczę jedną wielką klapę.
    Sprzedaj akcje po PCK z rana jak masz o śpij dobrze, nie mecz się. Skoro już wiesz że będzie źle :) Patrząc na twoje podejście to bankrut, więc po co się męczyć :) Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo zdrowia
  • Akcje nie do upłynnienia Autor: ~Robinho [149.102.234.*]
    Przy tych obrotach się tego nie da sprzedać.
    Aby nie zdołować ceny 10, czy 20 tysięcy akcji trzeba by upłynniać z miesiąc.
  • Re: Akcje nie do upłynnienia Autor: ~Mirks [46.134.125.*]
    Co ty chrzanisz - ja kupiłem 6 K w 1 dzień a ty mi tu pitolisz że miesiąc trzeba czekać by sprzedać 10 K. Po co ty takie rzeczy piszesz. Wystaw od razu 10 K i zobaczysz :)
  • Re: Akcje nie do upłynnienia Autor: ~Robinho [149.102.233.*]
    Pyszny jesteś z tym swoim rozumowaniem.
    Nie sztuka sprzedawać w lewo i z każdą transakcją po niższym kursie.
    Obecnie sztuką jest sprzedawać w granicach 2,75 - 2,80, nie zaniżając przy tym zbytnio ceny, a to będzie potrzeba miesięcy.
    Oby zdążyć przed kolejnym raportem...
    Wiedziałem że tak napiszesz. Każdy by chciał sprzedawać wyżej :) Na tym polega problem, że siada grupka cwaniaków, którzy sterują kursem aby zebrać akcje i z reguły jak najniżej :) Jak czytam te wpisy, że się nie da sprzedać to śmiać mi się chce. Da się sprzedać, tylko że ktoś musi oddać z dużą stratą niestety. Widzę, że i ty już przesadziłeś o kolejnej przyszłej kwartalnej stracie :) Pożyjemy, zobaczymy :) Jak coś, to ja chętnie kupię niżej trochę akcji i nie piszcie, że się nie da sprzedać :) Pozdrawiam serdecznie
  • Re: Akcje nie do upłynnienia Autor: ~Stary [188.137.117.*]
    To masz teraz ponad trzy miesiące na akumulację. Pierwszego września raport.
    Będziesz wtedy największym przegrywem, ale za to dalej z niezachwianą wiarą w spółkę.
  • Re: Akcje nie do upłynnienia Autor: ~Observator [31.0.25.*]
    Mirkus,stanąłes komuś w poprzek,(Quer)
    Rejestruj się na walne pojedz.!! Zobacz !
    Przypuszczam, bedzie spotkanie z zarządem dodatkowe nieoficjalne,wtedy dowiesz się więcej.
    Na tym forum ::)) to brygada ciebie rozpracuje,mają swoje argumenty,są zorganizowani.
    To tak jak przy stoliku z trzema kartami,nie masz z nimi szans.

A co do 2 Q,to zaraz sie kończy i chyba jednak strata.I to trzeba przejść
    To dobrze że drobny akcjonariat się zmienia, ci co chcą pozbyć się walor oddadzą. Cena kusi do odbioru akcji i powoli rynek zbierze wszystko :) Niech oddawają akcje najlepiej za darmo :) Pozdrawiam serdecznie wszystkich
  • Re: Akcje nie do upłynnienia Autor: ~Mario [83.8.140.*]
    Cena jest kusząca, tylko jeżeli kolejne kwartały będą wzrostowe, lub pojawią się nowe kontrakty jeżeli będą nadal spadkowe to obecna cena jest wysoka
    Mario - gdybysmy wszyscy kierowali się w życiu słowem "jeżeli" to całe życie przesiedział byś nic nie robiąc. Bo jeżeli tak albo jeżeli nie - nigdy nie dokonasz wyboru. Życzę Ci nie szukania wątpliwości w życiu a co nie co odwagi i mądrych analiz. Zawsze trzeba dokonywać jakichś decyzji, jakie by nie było w skutkach. Zawsze też można nic nie robić :) Pozdrawiam serdecznie
  • Re: Akcje nie do upłynnienia Autor: ~Mario [31.0.84.*]
    Dokładnie robisz to samo, bo pod co inwestujesz? Jeżeli Patentus poprawi wyniki to kurs wzrośnie i będzisz miał zysk, na tym polega inwestowanie pod coś... kurs dyskontuje przyszłość
    Bo jak Patentus nie poprawi wyników to będzisz w czarnej dziurze
    Ja też inwesuję bo nic nie robię, a raczej czekam z kasą jak przyjdzie czas chociaż jakaś "jaskółka "narazie nic hale maszyny i bezrobotni pracownicy Patentusa, którzy się obijają
    Gdybyś wiedział że się potkniesz na prostej drodze to byś sobie siadł. Zawsze mogą ogłosić bankructwo i na to wpływu nie masz, nikt nie ma. Trzeba być dobrej myśli i tego życzę. Uważam że cena nie spadnie już wiele i warto się zaopatrzyć :))) Pozdrawiam serdecznie
    Tak się stanie jak mówisz jeżeli Patentus przestanie przynosić straty, rozumiem że to zakładasz jak już wcześniej pisałeś"na nosa " ja niestety nie mam tak czułego nosa i muszę inaczej analizować
    Za kim zobaczysz zyski w tej firmie na ESPI to kurs już będzie wysoko :) Sztuka polega właśnie na tym, aby kupić nisko. Nigdy nie trafisz w sam dołek. Ale w mojej opinii to ten moment na kupno. Co miałem kupić to kupiłem a z resztą czekam. Może troszkę jeszcze zaniżą to wówczas dokupię jeszcze spory kawałek :). Pozdrawiam serdecznie
  • Re: Akcje nie do upłynnienia Autor: ~Observator [78.30.67.*]
    Dnia 2026-05-22 o godz. 14:43 ~Mirks napisał(a):
    > Za kim zobaczysz zyski w tej firmie na ESPI to kurs już będzie wysoko :) Sztuka polega właśnie na tym, aby kupić nisko. Nigdy nie trafisz w sam dołek. Ale w mojej opinii to ten moment na kupno. Co miałem kupić to kupiłem a z resztą czekam. Może troszkę jeszcze zaniżą to wówczas dokupię jeszcze spory kawałek :). Pozdrawiam serdecznie

Tak jak pisałem,arkusz sprzedaży jest obstawiany przez jeden Subjekt.
    Raz, kupno 8 tys.akcji z górki,poprawić drugi raz i masz kurs bardzo wysoko.
    I wiadomo czyje to są akcje ::))) Ryzyka nie widzę.
    Upadłość też nie straszna. Szybko ktoś te akcje będzie chciał skupić i stać się włascicielem firmy.
    Stawiam na Podmiot niemiecki,może nawet" Rheinmetall"
    Jeśli to skupuje podmiot to musi sporo zawyżyć cenę akcji bo obecnie grają sami ze sobą :) Tu nikt nie oddaje już akcji :) Będą sobie tak się bawić w kółko, mam czas. Jestem przygotowany na ewentualne niższe zakupy :) Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia
    Straty to ja będę miał jak sprzedam :) Wtedy będę miał straty. Obroty rzędu 25 000 zł - stary, za tyle to ma nie jeden akcjonariusz. Każdego dnia od 2,90 zł są takie dzienne obroty. Jeśli twierdzisz, że to jest armagedon to nie wiem co ci powiedzieć :) Trzeba poczekać na wyniki i ewentualnie jakichś kontrakt. W mojej opinii raport był już w cenie ale znalazło się paru cwaniaków i mielą między sobą. Niech sobie grają to i ja zaraz skorzystam i będę kupował kolejny raz :) Każdy sam decyduje o sobie i o swoich inwestycjach. Kto chce może sypać ile wlezie i po ptakach. Śpi spokojnie i radośnie :) Pozdrawiam serdecznie
  • Re: Klasyka zbierania... Autor: ~Jan [79.175.253.*]
    Dnia 2026-05-20 o godz. 17:08 ~Mirks napisał(a):
    > Straty to ja będę miał jak sprzedam :) Wtedy będę miał straty. Obroty rzędu 25 000 zł - stary, za tyle to ma nie jeden akcjonariusz. Każdego dnia od 2,90 zł są takie dzienne obroty. Jeśli twierdzisz, że to jest armagedon to nie wiem co ci powiedzieć :) Trzeba poczekać na wyniki i ewentualnie jakichś kontrakt. W mojej opinii raport był już w cenie ale znalazło się paru cwaniaków i mielą między sobą. Niech sobie grają to i ja zaraz skorzystam i będę kupował kolejny raz :) Każdy sam decyduje o sobie i o swoich inwestycjach. Kto chce może sypać ile wlezie i po ptakach. Śpi spokojnie i radośnie :) Pozdrawiam serdecznie

przecież piszesz to samo od 4,5... Będę dobierał, trzeba poczekać na raport, będą kontrakty, mielą między sobą. ble ble ble
    leszcze oddają ty rekin kupujesz. A prawda jest taka że leszcze kupowali po 4,5. Na dużych obrotach. I teraz właśnie jak są obroty po pare tysięcy to ni chu chu nie wyjdziesz z tej inwestycji po tym kursie. Albo będziesz wychodził przez kilka miesięcy albo obniżysz kurs do 2zł. Bo przecież jak skupujesz każdego dnia od 2 lat przy każdym spadku a kurs spada od dawna to masz tam spory pakiet. Spory pakiet na sporym minusie.
    Pierwszy mój zakup to cena 2,90 zł i dokupowałem jeszcze jak spadał. Teraz czekam, może uda się niżej kupić. Ale moim zdaniem teraz oddawać to nieporozumienie. Każdy decyduje za siebie i kupuje i sprzedaje kiedy chce. Pożyjemy, zobaczymy :) Pozdrawiam serdecznie Janie :)
    Jan - nigdy nie miałem akcji po 4,5 zł i pokaz mi choćby 1 mój wpis przy cenie od 4,5 zł do 2,90 zł!?
  • Re: Klasyka zbierania... Autor: ~Observator [31.0.24.*]
    Panowie:Mario, Jan ,taa (nic i IP mozna zmieniać)
    Mataczycie ,kluczycie i sami sobie zaprzeczacie ::))) irytujące.
    Prostych kilka liczb free float 5955000 akcji (niecałe 6mln)
    6 lat temu akcje te chodziły w przedziale 0,8 -1,6 zł
    Wtedy właśnie niejaki QWE zbierał te akcje
    Kilku cwaniaków (chyba 2 ) do niego dołączyło i ile nazbierali ?
    do 2mln akcji ::))? średnią mają ok. 2 zł.
    Sam Mario to pisał i podawał (mogę znależć wpis) .Mario ma dobre rozeznanie i wierzę w to.

Oni potrafią liczyć,siedzą z akcjami i śmieją się z waszych dywagacji. Nie widać sprzedaży.
    Dodajcie do tego akcje innych ( tu są także inni np. Mirks) Może wyjść razem do 5mln.
    Teraz pytanie jak chcecie wy zejść poniżej 2 zł . Z resztek pierza was oskubią.

Obserwując nawet arkusz sprzedaży ,100% obstawiony przez jeden podmiot.
    Więcej tego nie będę wyjaśniać,niech każdy sam
    Skąd biorą się akcje.?
    Matematycznie sytuacja jest prosta i do wykorzystania.
    Dziękuję i Pozdr.

• Re: Klasyka zbierania... Autor: ~Mario [31.0.83.*]
    Wszystko się zgadza, niestety nikt nie przewidział tak slabych wyników i to że spółka wpadnie w straty, a zarząd jest podobny jak akcjonariusze nakupił towaru ( budynki i maszyny) bez zabezpieczenia kontraktów i jak Mirks"ma nosa" że się uda
  • Re: Klasyka zbierania... Autor: ~Mario [31.0.83.*]
    Jeżeli firma inwestuje w hale sprzęt to wszyscy myślą że tu zaraz będą zagraniczne kontrakty i zlecenia z innych branż, nikt nie zakłada że zrobili to na "nosa " bo dostali dopłaty, jak do tych większych inwestorów to dojdzie? ( może już doszło) to zaczną też sprzedawać
    Tak Mario, będą sprzedawać po 2 zł - hahaha. Qwa, jak czytam że nikt nie może wywalić Dużych ilości to wywali na pewno po 2 zł albo po 1,5 zł. Nie wierzę co czytam. I zapewniam cię i innych, że nigdy nie miałem wcześniej akcji Patentuska. Jest co raz weselej tutaj. Proponuję jutro wystawić PKC z rana i śpicie spokojnie, bez stresu. Po co się denerwować skoro wiecie, że to spadnie do 1,5 zł (hahaha). Pozdrawiam serdecznie wszystkich
    Powtórzę jeszcze raz - jeśli masz pewne doświadczenie to chyba sam widzisz w jaki sposób te spadki się odbywają. Tu nikt akcji nie oddaje a jedynie paru cwaniaków mieli miedzy sobą na S i K. Liczą, że im niżej to wkoncu na dole ktoś te swoje ciężko zarobione pieniądze odda za grosze :) Jeśli ty tego teraz nie widzisz to trudno :) By nie było - zawsze mogę się mylić i każdy sam za siebie decyduje kiedy akcje oddać a kiedy kupić. Wykorzystują obecnie zerowy popyt i robią z kursem co chcą :) Jedem kumpel na S a następny na K. Zawsze im coś wpadnie do koszyka. Jak się czyta komentarze obecnie to wychodzi na to, że (UWAGA!!!) - "... nie można wyjść z akcji z dużą ilością... będziecie oddawać po 2 zł i niżej... po 1,5 zł.... itd". Kto miał oddać, już oddał a większość czeka spokojnie i kto ma kasę, dokupuje. Z góry założono, że w firmie już lepiej nie będzie, więc musi spadać. Pożyjemy, zobaczymy :) Pozdrawiam serdecznie wszystkich i życzę dużo zdrowia :)
[x]
PATENTUS -2,17% 2,70 2026-05-22 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.