• Fascynujące ... Autor: ~gracek [83.14.44.*]
    ... jak długo, bezkarnie można doić leszczy i fundusze. Ile to już emisji uplasowanych pod przełomowe rozwiązania? Szok.
  • Re: Fascynujące ... Autor: ~Ma [31.0.95.*]
    Znów emisja akcji? Espi
  • Re: Fascynujące ... Autor: ~aaa [31.11.251.*]
    Zarząd może wykonać przyznane mu upoważnienie przez dokonanie jednego albo kilku kolejnych podwyższeń kapitału zakładowego w granicach Kapitału Docelowego, b. upoważnienie określone w niniejszym ustępie zostało udzielone do dnia 23 czerwca dwa tysiące dwudziestego dziewiątego roku (23-06-2029 r.)
  • Re: Fascynujące ... Autor: ~Tex [45.159.165.*]
    No bez jaj nic nie robią brak kontraktów a tylko emisję jedna po drugiej.
  • Re: Fascynujące ... Autor: ~Obymsieztegośmial [31.0.92.*]
    To nie emisja , bo to na podtrzymanie wybkiego tempa wzrostu wartości dla akcjonariuszy:)
    Parafrazujac: muszą robić emisję by nie utracić szybkiego tempa robienia emisji?
    Już od pewnego czasu se gdybam, czy zarząd widzi wogole jakąś perspektywę czasową w której firma będzie zarabiać? Bo jak podpiszą np 3 umowy rocznie to można pół żartem pół serio zalozyc, że można jeszcze przez 30 lat robić emisje bo.zawsze będzie potrzeba zdobycia kolejnych 3 klientów z 50 milionów.istniejacych firm. A w kolejnym roku 3 nowych z 49 999 997 istniejących firm i td
  • Re: Fascynujące ... Autor: ~alik [37.225.48.*]
    Popatrz na Mabion, dopiero bedziesz w szoku
  • Re: Fascynujące ... Autor: ~Kondi [83.28.126.*]
    Fascynujące jak bidulki martwią się o nie swoje pieniądze wręcz niewiarygodna troska
    Wiwat wiwat zacni z was ludzie hehehe
  • Re: Fascynujące ... Autor: ~Ederson [88.156.88.*]
    Zastanawia mnie po co oni sie tak rozdrabniają. Emisje są tu regularniej niż kontrakty, mogliby po prostu zwiększyć limit o wiecej niż 750 tys. akcji
  • Re: Fascynujące ... Autor: ~olo [79.191.148.*]
    A na pensje skąd wziąć przy notorycznych stratach? Zarząd też nie będzie tramwajami jeździć i żreć w mlecznym. Najprostszy sposób to drukarnia. Pyk i można kolejny rok przeżyć w luksusach na koszt akcjonariuszy. A co za rok? Po co się tym teraz martwić! Obiecać, bo to nic nie kosztuje. Najwyżej zrobi się kolejny dodruk.
  • Re: Fascynujące ... Autor: michal55 [37.47.181.*]
    Dokładnie. Dla mnie to jest najbardziej, można tak to określić "fascynująca" spółka GPW. Straty, straty, straty, bla, bla, bla o tym jak zaraz będzie dobrze...i znowu jest źle i znowu straty...Tyle że odkąd tutaj zajrzałem i nawet na moment wszedłem spółka przebyła drogę od 66 zł do prawie 180 zł!! Na permanentnych stratach. Niewiarygodny fenomen, spółka która przynosi od lat same straty i która w mojej opinii jest bliska bankructwa hasa sobie z kursem prawie 3 krotnie w górę :):):). No fenomen. No przed tym to chylę czoła :).
  • Re: Fascynujące ... Autor: ~Lipo [91.150.219.*]
    Taki model biznesowy. Nie ma kontraktów to muszą być emisje. W ten sposób rośnie kapitał, zwiększa się gotówka w kasie a kontrakty może z czasem jakieś wpadną. To trudny rynek i wymagający z dużą barierą wejścia dla kopciuszka z Polski. Na kontrakty trzeba trochę poczekać a tymczasem trzeba jakoś żyć. Zastanawia mnie tylko dlaczego nie mają za dużo klientów w Polsce, choćby jakieś instytucje państwowe jak służby czy wojsko. Banki i firmy ubezpieczeniowe też powinny być zainteresowane.
  • Re: Fascynujące ... Autor: michal55 [37.47.181.*]
    Rośnie kapitał...na moment. Kasa z emisji przejadana i rozwadnianie akcjonariatu...taki model :). Muszę przyznać, że na swój sposób fenomenalny skoro bez grosza zysku doszli na akcji ostatnio pod 180 zł. Teraz 120 zł i tak bardzo dużo. Że znajduję się kolejny chętni na emisję. No jeszcze raz chylę czoła.
  • Re: Fascynujące ... Autor: ~akak [95.98.134.*]
    ~Lipo To po ile ta emisja i ile akcji wyczytałeś?
    akak, nie wiem bo nie wyczytałem, może ty mi powiesz? Chodzi o zasadę. Albert wczoraj mówił żeby nie panikować z czym można się zgodzić ale z jednym przegiął bo porównał Datawalk do XTB że finansowo może się zdarzyć co jakiś czas słabszy kwartał. XTB faktycznie się czasem zdarza ale w Datawalk słaby kwartał jest regułą.
  • Re: Fascynujące ... Autor: ~masimo [46.174.31.*]
    Gotówka z emisji to kroplówka, bez której spółka już kilka lat temu byłaby do likwidacji. Patrz na stan gotówki w kasie. Jak zbliża się do poziomu, z którego kasy zostaje na ok. 2-3 kw przepalania, to robią dodruk.
    To ile maja w kasie ?
  • Re: Fascynujące ... Autor: ~gala [89.151.29.*]
    Trzeba przyznać, że mają rozmach skur...yny i bezczelność. Po ostatnich emisjach, które były na go-to-market, na wzrost zatrudnienia w sprzedaży i marketingu, dają prawo do kolejnej emisji bez informacji o kontrakcie! Zwykła przyzwoitość by nakazywała poczekać z tą uchwałą do kolejnego walnego, a teraz poczekać na ogłoszenie jakiejś nowej umowy i pokaz w stylu - "widzicie, powiększyliśmy zespół i są umowy". W kategorii wkur....anie inwestorów są w czołówce GPW :)
    A coś o zwiększeniu programu motywacyjnego jest? Przecież więcej ludzi będzie, to może jakiś nowy?
  • Re: Fascynujące ... Autor: ~Ederson [88.156.88.*]
    Po tej emisji to już na pewno ruszy
  • Re: Fascynujące ... Autor: ~BUM [185.216.181.*]
    To nie jest zadna emisja tylko możliwość zeby jakakolwiek emisja mogla być przeprowadzona w przyszłości, robią to zawsze na walnym jeśli wykożystali poprzednią pulę.
  • Re: Fascynujące ... Autor: ~Ederson [188.33.10.*]
    Nie musisz mi tego tłumaczyć, natomiast wykorzystali poprzednie pule co znaczy że emisja jest prawie pewna
  • Re: Fascynujące ... Autor: ~Kondi [94.254.164.*]
    Emisja to nie problem niech biorą po 250 w przyszłym roku brali po 80 po 155 każda kolejna wyżej i gładko w to mi graj
    Wielkie kroki do rentowności
  • Re: Fascynujące ...serie U,,W, Z, za każdym razem 750 super trick. Autor: ~DataEmisja [193.218.148.*]
    Seria T — już wyemitowana, zakończona.
  • Re: Fascynujące ... Autor: ~Kondi [83.28.126.*]
    Kto normalny siedzi na forum spółki której nie ma w portwelu ?
  • Re: Fascynujące ... Autor: ~Njjhh [31.0.61.*]
    My akcjonariusze mamy nadzieję na.te kontrakty w drugiej połowie roku.
    Nie zmienia to dość kiepskiego wrażeni w którym zarząd chwilę po emisji wykazuje, że do dalszego rozwoju będą potrzebne kolejne emisje....
    To nie ma większego znaczenia czy ludzie piszą tu z wściekłości, zawodu czy dla zgrywu, bo paliwo daje spolka i kijem Wisła nie zawrócisz
    To kolejny raz gdy espi zamiast zasiewać spokój daje po głowie jak mokra szmata w pysk
    akak, doczytałem, emisja ma wynieść 750 000 akcji nowej serii, cena do ustalenia
  • Re: Fascynujące ... Autor: ~akak [83.232.58.*]
    Do 750.000 Do 2029 roku. Do wpisz sobie cene....... biorąc pod uwage 100.000.000 w kasie . Wiesz jaka bedzie cena emisji w 2027/28/29 ?
  • Re: Fascynujące ... Autor: ~Roman [188.142.233.*]
    Jest I akak. Powiedz przyjacielu czy ta informacja pomaga spółce czy nie? Buduje zaufanie do władz czy nie?
    Obiecują umowy a przedstawiają co? Potencjalną, ewentualną możliwość emisji akcji. Naprawdę?.? Kto się na to nabierze
    Hej Kondi ty to ten od merytoryki?
    Myślałem że od bolcowania :)
  • Re: Fascynujące ... Autor: ~akak [83.232.58.*]
    ~akak2026-05-19 20:59IP 188.142.233.*
    Jest I akak. Powiedz przyjacielu czy ta informacja pomaga spółce czy nie? Buduje zaufanie do władz czy nie?
    Obiecują umowy a przedstawiają co? Potencjalną, ewentualną możliwość emisji akcji. Naprawdę?.? Kto się na to nabierze

Co ja twoja mama ,ze mam ci cos mowic .Decyduje o swoim kapitale sam .
  • Re: Fascynujące ... Autor: ~Ijiji [31.0.54.*]
    Info ze emisja bedzie potrzebna by dalej sie rozwijac jest złą informacja, bo juz mielismy emisje na nazwijmy to " swiatowa" ekspansje, i to juz nie jedna.
    Z drugiej strony....Bronisz, że to może być np w 29r. ? ....a może w 2039 nadal będą żyli z emisji, i w 2050....
    My tu bardziej liczymy na to że zaczną zarabiać i finansować dalszy rozwój z zysków, a widać ze Zarząd jest raczej sceptyczny co do takiej możliwości i to nie tylko dziś ale i w najblizszych latach?
    Brawo , w punkt. Szach mat akak :)
    ~Ijiji odpowiada ~akak2026-05-20 04:49IP 31.0.54.*
    Info ze emisja bedzie potrzebna by dalej sie rozwijac jest złą informacja, bo juz mielismy emisje na nazwijmy to " swiatowa" ekspansje, i to juz nie jedna.
    Z drugiej strony....Bronisz, że to może być np w 29r. ? ....a może w 2039 nadal będą żyli z emisji, i w 2050....
    My tu bardziej liczymy na to że zaczną zarabiać i finansować dalszy rozwój z zysków, a widać ze Zarząd jest raczej sceptyczny co do takiej możliwości i to nie tylko dziś ale i w najblizszych latach?
    Zla wiadomosc , ze inwestują w rozwoj , po to byly .
    Maja umowy z amazonem , najwiekszymi bankami itd. to juz wiesz gdzie posza emisja z poprzednich lat !? Czekaj co sie stanie z ta ,chcesz ich rozliczać 2 miesiące po ? Zawsze na walnym jak wyczerpali możliwość emisji to ustalali nowa . Jak przeczytałeś to wiesz ,ze moze byc do czerwca 2029 lub wcale . Czepiaj sie tych co krzyczą emisja nawet nie przeczytali ~Lipo inwestor :))
    Pogadajmy lepiej o bolcowaniu a nie o inwestowaniu bo to forum nie jest o inwestowaniu powinno się nazywać bolcowanie .pl
    Tak to wyglada na każdym forum ,trole spadziowe w natarciu . Normalne na spadkach :))
    No dlatego na oparach tu jadę i już tylko głupoty sobie urządzam
  • Re: Fascynujące ... Autor: ~Roman [31.0.79.*]
    Chłopaki jak wam tak tu źle to co tu robicie. Tak tylko pitolicie a itak tu siedzicie
[x]
DATAWALK -0,80% 124,00 2026-05-28 09:05:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.