Zarząd może wykonać przyznane mu upoważnienie przez dokonanie jednego albo kilku kolejnych podwyższeń kapitału zakładowego w granicach Kapitału Docelowego, b. upoważnienie określone w niniejszym ustępie zostało udzielone do dnia 23 czerwca dwa tysiące dwudziestego dziewiątego roku (23-06-2029 r.)
To nie emisja , bo to na podtrzymanie wybkiego tempa wzrostu wartości dla akcjonariuszy:)
Parafrazujac: muszą robić emisję by nie utracić szybkiego tempa robienia emisji?
Już od pewnego czasu se gdybam, czy zarząd widzi wogole jakąś perspektywę czasową w której firma będzie zarabiać? Bo jak podpiszą np 3 umowy rocznie to można pół żartem pół serio zalozyc, że można jeszcze przez 30 lat robić emisje bo.zawsze będzie potrzeba zdobycia kolejnych 3 klientów z 50 milionów.istniejacych firm. A w kolejnym roku 3 nowych z 49 999 997 istniejących firm i td
A na pensje skąd wziąć przy notorycznych stratach? Zarząd też nie będzie tramwajami jeździć i żreć w mlecznym. Najprostszy sposób to drukarnia. Pyk i można kolejny rok przeżyć w luksusach na koszt akcjonariuszy. A co za rok? Po co się tym teraz martwić! Obiecać, bo to nic nie kosztuje. Najwyżej zrobi się kolejny dodruk.
Dokładnie. Dla mnie to jest najbardziej, można tak to określić "fascynująca" spółka GPW. Straty, straty, straty, bla, bla, bla o tym jak zaraz będzie dobrze...i znowu jest źle i znowu straty...Tyle że odkąd tutaj zajrzałem i nawet na moment wszedłem spółka przebyła drogę od 66 zł do prawie 180 zł!! Na permanentnych stratach. Niewiarygodny fenomen, spółka która przynosi od lat same straty i która w mojej opinii jest bliska bankructwa hasa sobie z kursem prawie 3 krotnie w górę :):):). No fenomen. No przed tym to chylę czoła :).
Taki model biznesowy. Nie ma kontraktów to muszą być emisje. W ten sposób rośnie kapitał, zwiększa się gotówka w kasie a kontrakty może z czasem jakieś wpadną. To trudny rynek i wymagający z dużą barierą wejścia dla kopciuszka z Polski. Na kontrakty trzeba trochę poczekać a tymczasem trzeba jakoś żyć. Zastanawia mnie tylko dlaczego nie mają za dużo klientów w Polsce, choćby jakieś instytucje państwowe jak służby czy wojsko. Banki i firmy ubezpieczeniowe też powinny być zainteresowane.
Rośnie kapitał...na moment. Kasa z emisji przejadana i rozwadnianie akcjonariatu...taki model :). Muszę przyznać, że na swój sposób fenomenalny skoro bez grosza zysku doszli na akcji ostatnio pod 180 zł. Teraz 120 zł i tak bardzo dużo. Że znajduję się kolejny chętni na emisję. No jeszcze raz chylę czoła.
akak, nie wiem bo nie wyczytałem, może ty mi powiesz? Chodzi o zasadę. Albert wczoraj mówił żeby nie panikować z czym można się zgodzić ale z jednym przegiął bo porównał Datawalk do XTB że finansowo może się zdarzyć co jakiś czas słabszy kwartał. XTB faktycznie się czasem zdarza ale w Datawalk słaby kwartał jest regułą.
Gotówka z emisji to kroplówka, bez której spółka już kilka lat temu byłaby do likwidacji. Patrz na stan gotówki w kasie. Jak zbliża się do poziomu, z którego kasy zostaje na ok. 2-3 kw przepalania, to robią dodruk.
Trzeba przyznać, że mają rozmach skur...yny i bezczelność. Po ostatnich emisjach, które były na go-to-market, na wzrost zatrudnienia w sprzedaży i marketingu, dają prawo do kolejnej emisji bez informacji o kontrakcie! Zwykła przyzwoitość by nakazywała poczekać z tą uchwałą do kolejnego walnego, a teraz poczekać na ogłoszenie jakiejś nowej umowy i pokaz w stylu - "widzicie, powiększyliśmy zespół i są umowy". W kategorii wkur....anie inwestorów są w czołówce GPW :) A coś o zwiększeniu programu motywacyjnego jest? Przecież więcej ludzi będzie, to może jakiś nowy?
To nie jest zadna emisja tylko możliwość zeby jakakolwiek emisja mogla być przeprowadzona w przyszłości, robią to zawsze na walnym jeśli wykożystali poprzednią pulę.
My akcjonariusze mamy nadzieję na.te kontrakty w drugiej połowie roku.
Nie zmienia to dość kiepskiego wrażeni w którym zarząd chwilę po emisji wykazuje, że do dalszego rozwoju będą potrzebne kolejne emisje....
To nie ma większego znaczenia czy ludzie piszą tu z wściekłości, zawodu czy dla zgrywu, bo paliwo daje spolka i kijem Wisła nie zawrócisz
To kolejny raz gdy espi zamiast zasiewać spokój daje po głowie jak mokra szmata w pysk
Jest I akak. Powiedz przyjacielu czy ta informacja pomaga spółce czy nie? Buduje zaufanie do władz czy nie?
Obiecują umowy a przedstawiają co? Potencjalną, ewentualną możliwość emisji akcji. Naprawdę?.? Kto się na to nabierze
~akak2026-05-19 20:59IP 188.142.233.*
Jest I akak. Powiedz przyjacielu czy ta informacja pomaga spółce czy nie? Buduje zaufanie do władz czy nie?
Obiecują umowy a przedstawiają co? Potencjalną, ewentualną możliwość emisji akcji. Naprawdę?.? Kto się na to nabierze
Co ja twoja mama ,ze mam ci cos mowic .Decyduje o swoim kapitale sam .
Info ze emisja bedzie potrzebna by dalej sie rozwijac jest złą informacja, bo juz mielismy emisje na nazwijmy to " swiatowa" ekspansje, i to juz nie jedna.
Z drugiej strony....Bronisz, że to może być np w 29r. ? ....a może w 2039 nadal będą żyli z emisji, i w 2050....
My tu bardziej liczymy na to że zaczną zarabiać i finansować dalszy rozwój z zysków, a widać ze Zarząd jest raczej sceptyczny co do takiej możliwości i to nie tylko dziś ale i w najblizszych latach?
~Ijiji odpowiada ~akak2026-05-20 04:49IP 31.0.54.*
Info ze emisja bedzie potrzebna by dalej sie rozwijac jest złą informacja, bo juz mielismy emisje na nazwijmy to " swiatowa" ekspansje, i to juz nie jedna.
Z drugiej strony....Bronisz, że to może być np w 29r. ? ....a może w 2039 nadal będą żyli z emisji, i w 2050....
My tu bardziej liczymy na to że zaczną zarabiać i finansować dalszy rozwój z zysków, a widać ze Zarząd jest raczej sceptyczny co do takiej możliwości i to nie tylko dziś ale i w najblizszych latach?
Zla wiadomosc , ze inwestują w rozwoj , po to byly .
Maja umowy z amazonem , najwiekszymi bankami itd. to juz wiesz gdzie posza emisja z poprzednich lat !? Czekaj co sie stanie z ta ,chcesz ich rozliczać 2 miesiące po ? Zawsze na walnym jak wyczerpali możliwość emisji to ustalali nowa . Jak przeczytałeś to wiesz ,ze moze byc do czerwca 2029 lub wcale . Czepiaj sie tych co krzyczą emisja nawet nie przeczytali ~Lipo inwestor :))