• Co dalej będzie? Autor: ~Ma [213.134.181.*]
    Leci w dół aż dziwne
  • Re: Co dalej będzie? Autor: ~Robert [31.11.208.*]
    A co w tym dziwnego?
    Ostatnie info ze spółki o umowie- jakoś w lutym.
    Jak na 3 miesiące bez żadnego info to i tak się nieźle trzyma.
    Ewidentnie widać, że obecnie wchodzimy w fazę mocnego zbijania kursu, co jest mocno wspierane psychologicznie przez brak umów i wysyp malkontentów.
    Zdziwię się jeśli nie dojdzie w tym trybie do 100-110 zł. Może tam będzie reakcja.
    Pamiętajcie, że na giełdzie są siły, którym zależy na wzrostach ale tym siłom czesto najpierw zależy na mocnych spadkach
  • Re: Co dalej będzie? Autor: ~Kondi [46.113.0.*]
    Wszystko się zgadza jeśli zachowamy cierpliwość będzie dobrze ale to jest perspektywa roku z okładem
  • Re: Co dalej będzie? Autor: ~wonder [195.175.28.*]
    Widzisz ma jaka zmiana narracji jak cię ubrali w kwitki? :-))
  • Re: Co dalej będzie? Autor: ~Ma [31.0.73.*]
    No ubrali po 160 zł ale do końca roku trzymam, tylko źle to wygląda
  • Re: Co dalej będzie? Autor: ~Robert [80.52.209.*]
    Co wy ludzie macie z tym ubieraniem? Naprawdę inwestujecie na podstawie tego co ktoś napisał na forum?
    Macie jakąś strategię, jakieś założenia, plan że jeśli będzie A to zrobię to i to, jeśli B to zrobię to i to?
    Ja sam mam zainwestowane bardzo dużo w tę firmę po kursie średnim 153 zł i nie płaczę.
    Mam jakiś plan, wiem kiedy sprzedam a kiedy dokupię. Też mnie irytuje, że spółka nie ogłasza umów ale co zrobić, jak wierzysz w firmę to masz szansę uśrednić na bardzo dobrych poziomach, jak nie wierzysz to sprzedajesz, księgujesz stratę ale próbujesz ją odbić gdzie indziej. Proste jak ruch...nie.

Tu jest gra o dużą stawkę wiedza ze dużo euforii zostało zebrane po 150 + teraz trzeba doprowadzić do pesymizmu i zwątpienia przed kolejnym ruchem tak to działa od niecierpliwych do cierpliwych
  • Re: Co dalej będzie? Autor: ~AImaster [46.134.66.*]
    A jak myślicie, do ilu spadnie? Nie wiem gdzie dokupić. Dokupiłem przy 125, ale widać dało sie niżej
    Na to pytanie nikt nie odpowie bo to by były wróżby
  • Re: Co dalej będzie? Autor: ~akak [95.98.134.*]
    No w końcu....:))
  • Re: Co dalej będzie? Autor: alicja1992 [37.31.48.*]
    Tak, Kondi, bolec cały czas ...
  • Re: Co dalej będzie? Autor: ~Kondi [83.28.110.*]
    Hehe czyli jednak bolcowanie hehe.
    ..
  • Re: Co dalej będzie? Autor: ~Adam [83.22.109.*]
    A ja dokupuje, tu jedna umowa rozwali kurs choć zanim do niej dojdzie może jeszcze spaść mocno
  • Re: Co dalej będzie? Autor: ~Kondi [83.28.110.*]
    Ja już bez gotówki bo kupowałem za resztkę po 135 i creotech q jeszcze więc sporo zamrożone na razie
  • Re: Co dalej będzie? Autor: ~Roman [195.116.5.*]
    Nic nie rozwali. Delikatnie dygnie do góry i będzie realizacja. Szybko będą wychodzić Ci którzy nie zdążyli teraz.
  • Re: Co dalej będzie? Autor: ~Adam [83.22.109.*]
    Przy pierwszej umowie będziemy mieli tegoroczne ATH, tym nadzieję zważywszy że ma być ich kilka przed końcem roku.
  • Re: Co dalej będzie? Autor: ~Ederson [88.156.88.*]
    Cały rynek dzisiaj leci niestety, ciezko żeby Datawalk sie wyłamał. Ręce pod tyłek i czekamy
    He Robercik przyznaj się jaki to masz super plan . Kupiłeś po 153 i co ? Spada do 120 ale super patrzysz jak leci do 100 i myślisz ale fajnie? No nie rozśmieszaj mnie
    Ale skąd te emocje? Gdzie ja napisałem, że mnie kurs 125 zł cieszy? Umiesz czytać ze zrozumieniem? Zdałbyś egzamin 8-klasisty? Bo ja wyraźnie napisałem, że wkurza mnie obecny kurs ale zachowuję dystans. Więc wróć, doczytaj, przemyśl i przyjmij do wiadomości, że obsunięcie kursu o 20% to ja w swoim giełdowym życiu przeżywałem wiele, wiele razy.
    Więc musisz zaakceptować, że u wielu ludzi takie zjawisko nie wywołuje galarety w nogach i miękkości w pośladkach.
    Jestem spokojny bo tu się jeszcze nic wielkiego nie dzieje a ja sobie za chwilę zacznę dobierać. I nadal będę spokojny, nawet jeśli będzie spadać.
    Stres pojawi się jeśli w grudniu nadal nie będziemy powyżej mojej średniej ceny zakupu.
    To jest inwestowanie, nie spekulowanie.
    Robercik chyba Ci się ulało :)
  • Re: Co dalej będzie? Autor: ~Xman26 [178.217.218.*]
    Teraz opór na 116?
    Teraz będziemy się prześcigać na opory? Niedawno wszyscy przebijali się na coraz to wyższe ATH:) :) :)
    Ja dam 110. Kto da niżej ? :)
    Chyba tu z alicja1997 na coraz wyższe ATH sie przebijałem:))))
    Opory na 110 tez nieźle . Szkoda komentarza.
    * Chyba Ty z alicja1997 na coraz wyższe ATH sie przebijałes ))))
    Słynne ath Alicji ? Hehe ja tam się dobrze bawię jak to czytam
    Czy o bolcowaniu pisze hehe taki trochę mem
    Generalnie długi termin asbis data creotech moje koniki oczywiście metale od 20 lat kiedy też pluli wszyscy
    Największa porażka cfd na ropie w zeszłym roku 500 k w plecy i CD projekt po premierze punka zysk z przed premiery zamienił się w ogromną stratę
    Takie życie
    Więc troszkę zebrane doświadczenia takie wynurzenie moje
    Ja kompletnie nie rozumiem nad czym rozważają ci hejterzy.
    Przecież tu mamy w 100% układ zerojedynkowy.
    Albo wierzysz w umowy albo nie.
    I zaraz znów się rzuca, że nie można opierać się na wierze. No a na czym mam się tu opierać? Trzeba czekać na umowy. Jeśli ktoś nie ma wiary to naprawdę nie wiem po co robi sobie krzywdę i dalej trzyma ten papier. Czysty masochozim.
    Wiara i nadzieja :))) a to się ubawiłem...
  • Re: Co dalej będzie? Autor: ~Iiiij [31.0.75.*]
    Nigdy sprawy tu nie były tak jasne i przewidywalne jak teraz
    Plan A, daj bozziula jakiś kontrakcie z sejfiku to jakoś dotrwamy fo końca roczku
    PlanB ....bez sejfiku kurs w oczekiwaniu na jesienne( oby nie zomowe) umowy, które i tak nie są pewne będzie leciał na pysk, i nie będzie zważał na żadne kreski,

...a skoro szefostwo sugeruje ze w drugiej połowie.....
  • Re: Co dalej będzie? Autor: ~Ostry [31.0.95.*]
    A co wy z tym safe przecież roczny budżet MON to tyle co ten cały safe i z budżetu mozna finansować zakupy, ale tu nie o to chodzi, tylko o MS Amazon itd.... a w perspektywie o przejęcie o którym mówi Rokucki, a te kontrakty wojskowe to będzie dodatek. Przecież Departament Stanu USA , Policja i inne....już doceniły DATA i nie piszcie bzdur o 90 pln.
  • Re: Co dalej będzie? Autor: ~Misiu31 [37.109.165.*]
    Cierpliwi będą zarobieni. Kurs ma gdzie wracać.
  • Re: Co dalej będzie? Autor: ~Ostry [31.0.95.*]
    Ja zredukowałem pozycję na data w okolicy 150 pln i mam średnia po 80 pln , a teraz dobieram i uważam że obecne poziomy są atrakcyjne, a jeśli komuś spółka nie odpowiada to są inne na gpw i tam niech się wykazuje
    Prawda popieram
  • Re: Co dalej będzie? Autor: ~Haagy [31.0.77.*]
    I rok temu mon miał budżet, i dwa też
    Sejfik jest dodatkowo więc teoretycznie szanse większe. A skoro zarząd zapowiada że liczą na finaluzacje.umow w 2 p to w zasadzie tylko z sejfiku może coś wpaść wcześniej
    Ps. Jest wielu menadżerów, ale nie każdy powie wszysyko aby upchnąć nowe papirusy
  • Re: Co dalej będzie? Autor: ~Haagy [31.0.77.*]
    90 ?
    Minęło kilka miesięcy od obietnic
    Tak czysto teoretycznie bonie wiemy co będzie ale:
    ....jaki będzie kurs gdyby mijał np 10 miesiąc beż umowy?.
    Czysto teoretycznie, jaki bedzie kurs jak pokaza trzy umowy enterprise .
  • Re: Co dalej będzie? Autor: ~Roman [31.0.62.*]
    Panowie zastanówcie się co będzie teoretycznie jeżeli zamiast obiecanych umów pojawi sie informacja że jakiś klient zrezygnował z usług Data? Lub coś ich super produkcie nie działa jak powinno
    Akak Ty to widzę jesteś dobry miglanc. Jak wiatr zawieje. To twoje motto? :)
[x]
DATAWALK -2,29% 128,00 2026-05-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.