A co w tym dziwnego?
Ostatnie info ze spółki o umowie- jakoś w lutym.
Jak na 3 miesiące bez żadnego info to i tak się nieźle trzyma.
Ewidentnie widać, że obecnie wchodzimy w fazę mocnego zbijania kursu, co jest mocno wspierane psychologicznie przez brak umów i wysyp malkontentów.
Zdziwię się jeśli nie dojdzie w tym trybie do 100-110 zł. Może tam będzie reakcja.
Pamiętajcie, że na giełdzie są siły, którym zależy na wzrostach ale tym siłom czesto najpierw zależy na mocnych spadkach
Co wy ludzie macie z tym ubieraniem? Naprawdę inwestujecie na podstawie tego co ktoś napisał na forum? Macie jakąś strategię, jakieś założenia, plan że jeśli będzie A to zrobię to i to, jeśli B to zrobię to i to? Ja sam mam zainwestowane bardzo dużo w tę firmę po kursie średnim 153 zł i nie płaczę. Mam jakiś plan, wiem kiedy sprzedam a kiedy dokupię. Też mnie irytuje, że spółka nie ogłasza umów ale co zrobić, jak wierzysz w firmę to masz szansę uśrednić na bardzo dobrych poziomach, jak nie wierzysz to sprzedajesz, księgujesz stratę ale próbujesz ją odbić gdzie indziej. Proste jak ruch...nie.
Tu jest gra o dużą stawkę wiedza ze dużo euforii zostało zebrane po 150 + teraz trzeba doprowadzić do pesymizmu i zwątpienia przed kolejnym ruchem tak to działa od niecierpliwych do cierpliwych
He Robercik przyznaj się jaki to masz super plan . Kupiłeś po 153 i co ? Spada do 120 ale super patrzysz jak leci do 100 i myślisz ale fajnie? No nie rozśmieszaj mnie
Ale skąd te emocje? Gdzie ja napisałem, że mnie kurs 125 zł cieszy? Umiesz czytać ze zrozumieniem? Zdałbyś egzamin 8-klasisty? Bo ja wyraźnie napisałem, że wkurza mnie obecny kurs ale zachowuję dystans. Więc wróć, doczytaj, przemyśl i przyjmij do wiadomości, że obsunięcie kursu o 20% to ja w swoim giełdowym życiu przeżywałem wiele, wiele razy. Więc musisz zaakceptować, że u wielu ludzi takie zjawisko nie wywołuje galarety w nogach i miękkości w pośladkach. Jestem spokojny bo tu się jeszcze nic wielkiego nie dzieje a ja sobie za chwilę zacznę dobierać. I nadal będę spokojny, nawet jeśli będzie spadać. Stres pojawi się jeśli w grudniu nadal nie będziemy powyżej mojej średniej ceny zakupu. To jest inwestowanie, nie spekulowanie.
Słynne ath Alicji ? Hehe ja tam się dobrze bawię jak to czytam
Czy o bolcowaniu pisze hehe taki trochę mem
Generalnie długi termin asbis data creotech moje koniki oczywiście metale od 20 lat kiedy też pluli wszyscy
Największa porażka cfd na ropie w zeszłym roku 500 k w plecy i CD projekt po premierze punka zysk z przed premiery zamienił się w ogromną stratę
Takie życie
Więc troszkę zebrane doświadczenia takie wynurzenie moje
Ja kompletnie nie rozumiem nad czym rozważają ci hejterzy.
Przecież tu mamy w 100% układ zerojedynkowy.
Albo wierzysz w umowy albo nie.
I zaraz znów się rzuca, że nie można opierać się na wierze. No a na czym mam się tu opierać? Trzeba czekać na umowy. Jeśli ktoś nie ma wiary to naprawdę nie wiem po co robi sobie krzywdę i dalej trzyma ten papier. Czysty masochozim.
Nigdy sprawy tu nie były tak jasne i przewidywalne jak teraz
Plan A, daj bozziula jakiś kontrakcie z sejfiku to jakoś dotrwamy fo końca roczku
PlanB ....bez sejfiku kurs w oczekiwaniu na jesienne( oby nie zomowe) umowy, które i tak nie są pewne będzie leciał na pysk, i nie będzie zważał na żadne kreski,
...a skoro szefostwo sugeruje ze w drugiej połowie.....
A co wy z tym safe przecież roczny budżet MON to tyle co ten cały safe i z budżetu mozna finansować zakupy, ale tu nie o to chodzi, tylko o MS Amazon itd.... a w perspektywie o przejęcie o którym mówi Rokucki, a te kontrakty wojskowe to będzie dodatek. Przecież Departament Stanu USA , Policja i inne....już doceniły DATA i nie piszcie bzdur o 90 pln.
Ja zredukowałem pozycję na data w okolicy 150 pln i mam średnia po 80 pln , a teraz dobieram i uważam że obecne poziomy są atrakcyjne, a jeśli komuś spółka nie odpowiada to są inne na gpw i tam niech się wykazuje
I rok temu mon miał budżet, i dwa też
Sejfik jest dodatkowo więc teoretycznie szanse większe. A skoro zarząd zapowiada że liczą na finaluzacje.umow w 2 p to w zasadzie tylko z sejfiku może coś wpaść wcześniej
Ps. Jest wielu menadżerów, ale nie każdy powie wszysyko aby upchnąć nowe papirusy
Panowie zastanówcie się co będzie teoretycznie jeżeli zamiast obiecanych umów pojawi sie informacja że jakiś klient zrezygnował z usług Data? Lub coś ich super produkcie nie działa jak powinno