• Dino -Rośnie Potęga Autor: ~gość [114.23.118.*]
    to już jakiś trend ,po wczorajszym wizycie w sklepie widziałem mase ludzi na zakupach i oblegany parking bardzo rośnie popularność sklepu
  • Re: Dino -Rośnie Potęga Autor: ~Janek [85.221.135.*]
    Majówka + piękna pogoda. Wszystko na grilla i alkohol sprzedaje się pewnie rewelacyjnie
  • Re: Dino -Rośnie Potęga Autor: ~Akcjonariusz [185.124.187.*]
    Tez wczoraj miałem ze cztery dina zapakowane parkingi nie ma jak wjechać a zwracam na te sklepy uwagę z wiadomych względów wyniki będą dobre bo w 1q 24 roku święta były w drugim kwartale a teraz w tym roku w pierwszym tak więc będzie dobrze t.z wyniki a jaki sobie ustala konsensus kto to wie
  • Re: Dino -Rośnie Potęga Autor: ~Andy [5.184.193.*]
    Słowo kluczowe w twoim wpisie to KONESENSUS. A dlaczego bo na naszej szulerni wbrew pozorom nic nie jest przypadkowe, ostatnio jak Dino podał wyniki obiektywnie całkiem nieźle to anale wymyślili wyższy konsensusu, a było to wtedy kiedy fundy otwieraly szorta przypadek otóż nie. Z mojego doświadczenia gieldowego wynika że wszelkie rekomendacje ,konsensusy są robione pod kogoś w czyims interes. Wtedy to był osobliwie w interesie szorta , a nie"ulicy", a teraz jak szort jest zarobiony kurs mocno zbity,czas przejść się na loonga. Więc paradoksalnie konsensus może być niższy bo baza jest niższa,oczekiwania też powinny być niższe. I tu może być ta duża niespodzianka 14.05.br. a wtedy sami odpowiedzcie sobie co tu może dziać się z kursem
  • Re: Dino -Rośnie Potęga Autor: ~Lejs [91.94.108.*]
    Jutro 30,70- 30,80 na zamku.Wiem już wszystko :)
  • Re: Dino -Rośnie Potęga Autor: ~magellan [5.173.186.*]
    w środę 31.45 na zamku
    i moim zdaniem trzeba się ewakuować
    Będą próbowali zabrać z sobą kolarzy z 32 ratuje nas tylko tak jak pisałem duży fundusz z L około 30
    Śmieszą mnie wasze licytacje,wróżby bo jeżeli już to technicznie nawet powinni przebić 32 zeta
    pełna zgoda
    Właśnie o tym pisze teraz ratuje mas tylko duży byczek który się czai Poniżej 30 który do zamykania krotkich
  • Re: Dino -Rośnie Potęga Autor: ~Jose [212.7.214.*]
    Powtórzę tylko to co napisałem w innym poście na Dino:

„Tylko logika:
    - akumulacja w transzach - brak pośpiechu- horyzont wieloletni- brak oczekiwań dywidendowych.
    Klucz do tej inwestycji: czy ROIC utrzyma się >15% przez kolejne lata.
    Jeśli tak → obecna cena będzie historycznie „tania”.

Jeśli Wasz horyzont to najbliższe 3 miesiące to Dino to słaba inwestycja. Lepiej zaspekulowac na półprzewodnikach.

Jeśli zostajecie z Dino na 5 lat to jakie ma znaczenie nawet roczne załamanie kursu?

Zgodnie ze wszystkimi teoriami to najlepszy moment ma uśrednianie.
    Co do insidera który kupił po 42,50, nawet Buffet mawiał że wchodził w spółki nawet 25% powyżej dołka w ktory spółka wpadała kilka tygodni/ miesięcy po zakupie.

Dziś pytanie nie jest czy Dino jest tanie czy drogie tylko czy wierzymy w ten model biznesowy.
    Jeśli tak to cena 30 ziko jest historycznie niska. A jeśli spadnie do 25 to będzie jeszcze taniej co nie zmienia nic w horyzoncie 5 letnim.
  • Re: Dino -Rośnie Potęga Autor: ~Misiu [85.222.39.*]
    5 lat czekania? Toż to wszystko może się wydarzyć. Nigdy w życiu.
    jak ktoś mrozi kapitał 5 lat to ok

tylko ja tym kapitałem przez 5 lat obrócę 1850 razy....

zobacz kghm był przed momentem po 296 zł.... za 3 sesje 335....

40 zł na akcje. masz 1000 akcji sobie policz.

po co to mrozić w jakiejkolwiek spółce ?

a dodam, że przy 296 zł AT krzyczała bierz mnie
  • Re: Dino -Rośnie Potęga Autor: ~Jose [212.7.214.*]
    To wskaż akcje które urosną 20% od poniedziałku przez 3 miesiące i jesteś tego tak pewien ze weźmiesz milion zloty kredytu konsumpcyjnego w banku pod tą inwestycje.

Wg mnie Dino na dzisiejszym poziomie (P/E19) to inwestycja w ochronę kapitału z perspektywą pobicia szerokiego rynku.

Jesli jestes traderem to chyba nie wlasciwy adres na tym forum.
    Tu mowimy o spolce ktora reinwestuje 50% kapitału w rozwoj.
    To ma swoja cene dla inwestora.
    gdybym to wiedział, to bym wział 100 mln kredytu i za 3 miesiące oddał 120 i zostałoby mi 50

nie ten adres
  • Re: Dino -Rośnie Potęga Autor: ~Misiu [85.222.39.*]
    Pozatym w ciągu tych 5-ciu lat wojnę można zaliczyć.
    Bez obrazy ale to są wyidalizowane założenia z analizy fundamentalnej. A z tym czekaniem 5 lat po pojechałeś po bandzie że hej. W czasach totalnego światowego szulerstwa ,z jego flagowym przedstawicielem w czerwonej czapeczce z USA, z szulerskimi zagrywkami cwaniakow z City z ich szortami, opowieści o czekaniu aż 5 lat to całkowity bezsens.Tu wystarczy aby zarobiony szort zaczął odkup pożyczonych akcji, to w miesiąc,dwa mamy cenę w okolicach 35 zeta albo i wyzej.Kolego jak ja zaczynałem przygodę z giełdą to brałem pod uwagę analizę fundamentalna dziś to tylko dla naiwnych ,tu nawet AT ma coraz mniejsze znaczenie tu jest tylko info dnia i szulerski zagrywki z dnia na dzień. Na przykład czy wiesz ze od jutra Qube zamyka szorta i odkupuje akcje na loonga kolego.
  • Re: Dino -Rośnie Potęga Autor: ~Jaa [188.33.46.*]
    raport może zaskoczyć pozytywnie
[x]
DINOPL 9,70% 32,00 2026-05-15 16:16:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.