• Mondszy inaczej Autor: ~WujekDobraRada [37.30.6.*]
    Chciałem/bardziej się dowiadywałem o sklepik DC. W końcu zrezygnowałem ze względu na długa umowę franczyzy i jej kosztowne rozwiązanie (jak np by Lidla zrobili w tej miejscowości) oraz na brak możliwości zmiany szyldu na kolejnego groszka (do mojego portfolio) lub lewiatan. No to się nie zgodzili. I.... I właśnie mi kierowniczka dzwoniła, że sklepik zamykają. A można było zrobić groszka, który by zostawił ok 2-2,5mln rocznie w ECD i ECS. To jak tu ma być lepiej?!
  • Re: Mondszy inaczej Autor: ~Johny [37.31.148.*]
    Wujku a ja myślę że jesteś forumowym mieszaczem, gdzie jest tutaj ferment. To że spółka ma wyzwania to wszyscy wiedzą, jakby było bezproblemowo to akcje chodziłyby po 50 a nie po niecałe 6 zł. No i zastanawia mnie zbieg okoliczności że w momencie początku wybicia kursu akurat zbankrutował ci jeden sklepik. Ciekawy przypadek
  • Re: Mondszy inaczej Autor: ~WujekDobraRada [37.30.6.*]
    Czytaj ze zrozumieniem. Zbankrutował eurokeszowi. Sklepem interesowałem się w lutym. Był do przejęcia z załogą i towarem. Minęły 3 miesiące. I go wygaszają (czyt. szukają frajerów we własnej sieci, jeszcze inaczej - jeden próbuje wyrolować drugiego, nic tu nie idzie w tym samym kierunku). Akurat teraz. No ciekawy przypadek. Za dużo nie kombinuj, bo to trudne jednak jest. Mieszaczem też nie jestem, tylko pisze jak jest na linii ec-franczyzobiorca. I co w trawie piszczy. Chcesz to wierz, nie to nie. A to czy wybije czy nie, to mnie w sumie mało interesuje. Ale lubię z Wami popisać, jak to się czarujcie
  • Re: Mondszy inaczej Autor: ~MichalM [5.184.222.*]
    Kto jest wlascicielem budynku tego DC-aka. Wiesz ci ze sklepami Rogali ktore przejal EC, na pocztku wygladalo to jakby go wyrolowali ale z prespektywy czasu to chyba on jest z tarcza
  • Re: Mondszy inaczej Autor: ~WujekDobraRada [46.149.156.*]
    70zł/m2 za czynsz. na wiosce. jak bym Ci podał obrót, to byś spadł z krzesła za śmiechu. ja bym tego nie nazwał uczciwą współpracą. choć pewnie z 10-20% lokalizacji, z tych do odstrzału, może być spoko.
  • Re: Mondszy inaczej Autor: ~MichalM [5.184.222.*]
    Na wiosce to ja placilem 10pln/m2 w 2022r:) I tak sie nie spinalo przy 2,5mln obrotu, a potem przyszlo Dino i pozamiatalo. Podziwiam Cie, ze ci sie chce kopac z koniem. Mordowalem sie 15 lat a teraz z etatu mam wiecej, spie spokojnie i p...e Sanepid, US, ZUS, Urzad Marszalkowski, PiP, PiH, PiORN i cala reszte. Zaczynalem gdy jeszcze bylo Eldorado a nie Tradis
  • Re: Mondszy inaczej Autor: ~WujekDobraRada [37.30.6.*]
    No ja tego sklepu właśnie nie wziąłem:) m.in. przez wysokość czynszu (swoją drogą trzeba mieć rozmach, żeby tyle placic...) i śmieszne obroty. Chcieli, żebym wziął. Jeszcze mi się chce, ale już też coraz mniej. 3 czynsze mam, więc mam z czego żyć. I ostatni sklep. Najwyżej będzie ropuszka
[x]
EUROCASH -0,53% 5,58 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.