Kamil jedynak ostrożnie o perspektywach i ani słowa o starcie ot port swinoujscie w przetargu na nabrzeze gornikow. To taka tajemnica? Przecież na stronie portow to jest
Ale panika. Ja wywiad streszczony w artykule oceniam bardzo dobrze. Plan oszczędnościowy wdrożony, coś już ruszyło na przeładunkach. Czuję że majowy raport będzie dobry ale panikarze zawsze będą panikować
Przecież ta konferencja to niezłe nawijanie makaronu na uszy! 1.Port w Świnoujściu jako „wyzwanie” i „przekwalifikowanie”. Tłumaczenie: obecny model (masówka: węgiel, koks) przestał działać, trzeba zmienić profil, bo wolumeny spadły. 2. „Brak wolumenów węgla kamiennego” To jest kluczowy problem, który w oznacza mocny cios dla biznesu portowego. 3. Oddanie 16,5 ha dzierżawy. Tłumaczenie: nie byliśmy w stanie efektywnie wykorzystać tej infrastruktury. 4. Zmiana modelu biznesowego jest wymuszona, nie opcjonalna. Chodzi o spadek znaczenia węgla/koksu.
Mi śmierdzi bardziej niż prezes chciałby przyznać swoją PRową nowomową. Szkoda, że utopiłem tu tyle pieniędzy.
Zobacz spekulant na ostatnie espi. Na walnym ddrail chce wprowadzić program motywacyjny dla Zarządu. Już nie będzie czy się siedzi czy sie leży. Coraz bardziej mi się to wszystko podoba