• Węgiel przebojem wraca do łask ... Autor: ~Sufler [77.222.229.*]
    a w detalu już brakuje piecyków żeliwnych typu ..koza" . Towar ten zaczyna być najbardziej poszukiwany !
  • Re: Węgiel przebojem wraca do łask ... Autor: ~donCiccio [37.248.227.*]
    Rosja embargo, Donbas wycięty, Kazachstan i Turcja podnoszą ceny, Kolumbia daleko
  • Re: Węgiel przebojem wraca do łask ... Autor: ~as [185.97.16.*]
    Możemy jeszcze od Niemca kupować brunatny. Kopią tego na potęgę i spalają, nie myśląc o emisji trującego CO2
  • Re: Węgiel przebojem wraca do łask ... Autor: ~Ccc [79.162.26.*]
    To całe CO2 to największa bajka wciskana ludziom. Na czele z idio według którego planeta płonie.haha
  • Re: Węgiel przebojem wraca do łask ... Autor: ~Gracz [91.94.17.*]
    Jak dziura ozonowa 20 lat temu. Pamietamy tamta propagande. Teraz nikt z tych ekspertow o tym nie mowi. Grupowa amnezja hehe
  • Re: Węgiel przebojem wraca do łask ... Autor: ~chamcynik [37.209.128.*]
    No jakoś tak to wygląda. Jak widać nie da się zwłaszcza w czasach wojny zbudować idealnego świata na OZE, to zupełnie
    inaczej działa. Zwłaszcza w czasach wojny i konieczności konkurowania np w celu produkcji wojennej. Poza tym emisje są transgraniczne i nie da się polityką UE (może szkoda) uratować w tych czasach tej idei. To jest pomysł na świat idealny, gdzie wszyscy grają do jednej bramki, a do tego nam daleko. Piszę to jako geolog więc wiem o co chodzi. Nie jestem zwolennikiem węgla ale jak Europa ma przetrwać to trzeba tak jak Ursula szybko myśleć o korekcie ETS, chociażby czasowym co by o niej nie mówić. Nic się nie zmieniło od wielu lat, emisja CO2 antropogeniczna to ułamek emisji "przyrodniczej" pomine liczby żeby was nie stresować sami sprawdzcie. Podkreśleniem tej nienormalnej sytuacji jest też dla mnie to, że banki, które do niedawna tawrdo tupały nogą
    że tylko elektronika na rachunkach - teraz zalecją posiadają sporej gotówki w domu. No i to jest symptomatyczne - bronią się przed czymś czego sami nie oczekiwali w tym swoim optymiżmie i oszczędzaniu na fizycznych oddziałach itp., Teraz mają cykora że któregoś dnia ktoś wyciągnie wtyczkę ze ściany a naród pójdzie do nich po kasę gwarantowaną z BFG. To czytelny sygnał
  • Re: Węgiel przebojem wraca do łask ... Autor: ~Hehehe [83.24.193.*]
    Ty jako geolog zajmij się czymś pożytecznym np. pracą przy budowie fundamentów pod wiatraki.
    Rozmyślanie na temat rzeczy o których masz blade pojęcie zostaw mądrzejszym
  • Węgiel przebojem wraca do łask ... Autor: ~as [185.97.16.*]
    Wiatraki to następna lipa ,która dała sobie wcisnąć nasza KOteria
    widzę że cię zabolało dramacie szortowy hehe i nie dyktuj mi co mam robić bo nie jesteś anonimowy
    i mogę cię poprosić o rozmowę w realu czego byś nie chciał
    w sumie to widzę że wam obydwu powyżej d...py zapiekło, choc pierwotnie było tylko
    do tego dramata Hehe, czy jak tam temu czemuś...poczekajcie to jeszcze posłuchacie geologa
    wy amatorzy i kombinatorzy a jeżeli nawet nie tacy, to jakieś inne internetowe wynalazki.
    Na razie kurs fajnie odchodzi do góry, więc uśrednienie po tej hucpie po wynikach miało sens i daje mi konkretną kasę ale w sumie nie o to chodzi. W obecnej sytuacji kurs ok 40 nie będzie żadnym zaskoczeniem...poczekajcie jak się pojawią komunikaty
    o wyłączenia OZE na demand czyli nierynkowego rozporządzenia mocą.....doczytajcie co to jest i pogadamy.
    I zapytajcie swoich znajomych z fotowoltaiką i innymi małymi wiatrakami co z nimi robią....
  • Re: Węgiel przebojem wraca do łask ... Autor: ~Loco [109.243.132.*]
    BFG ma 19mld.
    Depozyty w bankach to 3055mld. Matematykę zostawiam wam...
    "Nie mamy pana płaszcza"
  • Re: Węgiel przebojem wraca do łask ... Autor: ~Tony [5.184.197.*]
    Dziura ozonowa była faktem i zanikła tylko dlatego że podjęte zostały odpowiednie działania tzn wycofano freon z użycia , sprawdź fakty zamim coś napiszesz.Podniesienie temperatury planety przez CO2 i metan to prawo fizyki a nie bajki .Bogdanka i JSW w to jedyne kopalnie w Polsce które mają które mają persektywy bo ten węgiel będzie jeszcze potrzebny choć w mniejszych ilościach przez wiele lat .Kopalnie PGG to już masa upadłościowa utrzymywana przez dotacje. .
  • Re: Węgiel przebojem wraca do łask ... Autor: ~Gracz [83.11.183.*]
    Dzięki wojence w Iranie Republikanie przegrają następne wybory, wrócą Demokraci, USAID, Woke i pompowanie ekologii, wiatraczków i pomp. W Niemczech AFD 28% ale już kombinują jakby ich zdelegalizować.

Tyle będzie z wielkiego powrotu węgla jak nic się nie zmieni.
    Tyle że wcześniej Donek odejdzie
    A PiS otworzy nowe kopalnie węgla
  • Re: Węgiel przebojem wraca do łask ... Autor: ~Gracz [83.11.183.*]
    PiS będzie wiernie wykonywał rozkazy z Brukseli i Waszyngtonu jak już to wielokrotnie robił również w kwestii ETS czy Mercosur. POPIS jedno zło.
    PiS zrobi NABE i otworzy nowe kopalnie na Lubelszczyźnie. I nie będzie wiecznie na kolanach przed Berlinem i Brikselą
[x]
BOGDANKA -3,93% 22,00 2026-05-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.