• Sunex teorie Autor: ~zen_on [87.99.114.*]
    Duże wodze fantazji można tu popuszczać przy tym co się dzieje i co się może dziać, oto moje:

1. Kurs trzymany w okolicy 2.8 zł w celu zrobienia prywatnej emisji "ratunkowej" po 2.5 zł, gdzie np. prezes odkupi akcje i zapakują się też poinformowani, za rok czy dwa powrót kursu na 4 zł+ (unia chce iść dalej w pompy, albo spekulacja pod wojsko czy coś)

2. Prezes dał spółce pożyczkę żeby mieć razem z bankami pierwszeństwo przy upadku i sprzedaży aktywów, emisja dla ulicy i niepewna przyszłość kursu, akcje obecnie upychane na 10% powyżej 2.5 zł
  • Re: Sunex teorie Autor: ~wungiel [195.136.161.*]
    Brawo! wreszcie ktos rozsądny i trzezwo myslący.
  • Re: Sunex teorie Autor: ~ciekawski [217.119.72.*]
    Czyli ty nie widzisz pewnego powtarzajacego sie schematu? Wierzysz pieknemu na łyse oczy? I raczysz sie smazonymi espi.
  • Re: Sunex teorie Autor: ~Waleń [146.75.162.*]
    Wszystko fajnie tylko po co prezes miałby pożyczać spółce pieniądze żeby mieć pierwszeństwo przy upadłości? XD przecież miał te pieniądze po sprzedaży akcji na rachunku bankowym, chyba że chodzi Ci o ten g*wniany procent? XD sory ale troche mnie to rozśmieszyło
  • Re: Sunex teorie Autor: ~zen_on [87.99.114.*]
    Nie no, spoko, dlatego pisałem, że to fantazje.

Chodziło raczej o to, że tę gotówkę na pożyczenie spółce miał ze sprzedaży akcji wcześniej po 3.5 zł. Dzięki temu można było pomyśleć - ok, prezes sprzedaje akcje, ale po to by chwilowo pomóc spółce. Kurs nie runął szybko, ktoś mógł to upłynnić po wyższej cenie, a następna "transza" sprzedaży była ciągle możliwa i miała szansę na dalsze upłynnianie.

Ale to tylko snucie teorii spiskowych. Tylko insiderzy wiedzą, co się dzieje. Równie dobrze akcje mogą być gdzieś w obiegu, a całość to panika, żeby pozbierać teraz od ulicy tanio. Nic takiego mnie też nie zdziwi.

To co mnie dziwi to jak mogła spółka nie wykorzystać poprawy sprzedaży pomp... Oby wykorzystali to co szykuje UE dalej: https://www.money.pl/gospodarka/aleksandra-majda/mniejsze-podatki-wiecej-pomp-i-elektrykow-tak-ue-chce-obnizyc-rachunki-7278978030012864a.html 

• Re: Sunex teorie Autor: ~Waleń [104.28.64.*]
    Jakby chcieli to by trzymali po 6-7 po komunikacie o przeglądzie opcji
    Pewnie ze pewnie. Papier jest ordynarnie przekazywany i żeniony gdziesik komus po 2,5 a mityczni i wspałomyslni oni beda utrzymywac kurs na poziomie 6-7. Dawno sie tak nie uśmiałem.
  • Re: Sunex teorie Autor: ~zen_on [31.0.54.*]
    List od prezesa z pozytywnym wydźwiękiem plus dopinanie umów z bankami żeby były do 2028 roku. Szkoda tylko że ani słowa o sprzedaży akcji, ale tego by raczej w takim liście i tak nie pisali.

Znowu 90 groszy straty na 1 akcję za cały rok. Q1 -0.32, Q2 -0.12, Q3 -0.10, to Q4 daje aż -0.48 straty na 1 akcję. Liczyłem na trochę mniejsza stratę rzędu -0.25. Przynajmniej przepływy operacyjne z działalności operacyjnej na plus.
    Umowa z bankami miała byc w juz styczniu. Jest to w wywiadzie na PB tak samo jak to ze od 26 r. miało byc juz tylko lepiej w tempie dwucyfrowym w przychodach. A co do akcji to nie sadze zeby opychanie ich cichaczem po takich cenach przyniosiło chlube tak samo jak i drukowanie czyli rozwadnianie kapitału.
[x]
SUNEX -1,75% 2,80 2026-05-22 16:46:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.