Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  4,05 zł , zmiana od tamtej pory: -30,62%

Re: Sunex teorie

Nie no, spoko, dlatego pisałem, że to fantazje.

Chodziło raczej o to, że tę gotówkę na pożyczenie spółce miał ze sprzedaży akcji wcześniej po 3.5 zł. Dzięki temu można było pomyśleć - ok, prezes sprzedaje akcje, ale po to by chwilowo pomóc spółce. Kurs nie runął szybko, ktoś mógł to upłynnić po wyższej cenie, a następna "transza" sprzedaży była ciągle możliwa i miała szansę na dalsze upłynnianie.

Ale to tylko snucie teorii spiskowych. Tylko insiderzy wiedzą, co się dzieje. Równie dobrze akcje mogą być gdzieś w obiegu, a całość to panika, żeby pozbierać teraz od ulicy tanio. Nic takiego mnie też nie zdziwi.

To co mnie dziwi to jak mogła spółka nie wykorzystać poprawy sprzedaży pomp... Oby wykorzystali to co szykuje UE dalej: https://www.money.pl/gospodarka/aleksandra-majda/mniejsze-podatki-wiecej-pomp-i-elektrykow-tak-ue-chce-obnizyc-rachunki-7278978030012864a.html 

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
SUNEX 0,00% 2,81 2026-04-30 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.