• Idziemy na 10 plus Autor: ~Andrzej1958 [213.134.190.*]
    Te małe transakcje to tylko wstęp do tego co będzie we wrześniu.. a o grudniu nie chce gdybać. Potencjał 12-16zl i korekta do 8-9.
    Warto było zbierać bo 17893 szt ze srednią 5.76zł . 100 % i realizacja bedzie
  • Re: Idziemy na 10 plus Autor: ~Lars [195.136.101.*]
    Hehe ale Ty jesteś zabawny potencjał 16 zł sprzedaj czego Ci życzę za 10 zł zarób i już tu się nie pokazuj.I wróć dobrego wpisu jak będzie nowe ATH na kursie tylko nie zapomnij .
  • Re: Idziemy na 10 plus Autor: ~gruzin [94.254.132.*]
    Tak, korekta znosząca cały wzrost. Od razu widać czy mamy do czynienia z osobą znającą się na rzeczy czy z osłem.
    Dlatego życzę Andrzejowi 10 zł i niech już sobie idzie hehe
  • Re: Idziemy na 10 plus Autor: ~Free [93.159.48.*]
    Generalnie to wystarczy spojrzeć na liczbę akcji na rynku - ktoś może i chce dobrać, ale jak ma to zrobić jak nie ma z czego? Wystarczył obrót na poziomie 16 tys., żeby kurs wzrósł o 7%.

A przewidywanie wysokości kursu to dla mnie wróżenie z fusów - tym bardziej krytykowanie kogoś, że ma określoną strategię wyjścia. Jeden twierdzi, że wychodzi przy 16 zł, a drugiemu wystarczy 10 zł, no i ok. Grunt to mieć satysfakcjonujący zysk. Jak kolega brał w dołku to będzie miał przy tych 10 zł prawie 100% - bardzo ładny wynik, chciałbym na wszystkich spółkach mieć taka stopę zwrotu.

Cieszę się, że coś tutaj drgnęło, bo już pomału zaczynałem się martwić, że poziom startowy będzie na tych 5-6 zł, a teraz widzę, że jest jakieś światełko w tunelu na to, że podskoczymy wyżej.
    Przecież napisałem że życzę Andrzejkowi 100% zysku
    No tylko jednak czuć było sarkazm i ironię na kilometr po pozostałej treści postu - zresztą tak samo jak z tej wypowiedzi:) Nie baw się w polityków i nie wyciągaj swoich słów z kontekstu, żeby zmienić ich znaczenie;)

Grunt to zarabiać - ja tutaj już raz zarobiłem ładnie pod premierę, ale potem za szybko odkupiłem i zawisłem na długie lata, regularnie uśredniałem w oczekiwaniu na nową premierę i w końcu się doczekałem jakiś wzrostów pod nią.

Inna sprawa, ze obecnie teraz bardziej martwię się stanem portfela na MG. Tam dalej widzę prawie 60% straty. Nie wiem czy się doczekam wyjścia z MG bez strat pod premierę ATS2, ale na pewno nie będę zwlekał z ze sprzedażą i skorzystam z przedpremierowych wzrostów - o ile jakieś w ogóle tam będą. Liczę na to, że wzrosty na Road nie tylko zniwelują stratę, ale też pozwolą na zarobek. Po cichu liczę też na jakieś kółka w drodze na szczyt przedpremierowy, ostatnio zarobiłem na nich drugie tyle co pod sama premierę:)

Prezes MG już mi mocno zalazł za skórę i mam też wrażenie, ze nic dobrego nie czeka tej spółki w przyszłości patrząc na to co wyrabia. MG ma ten problem, że w przeciwieństwie do Road stała się typową wydmuszką - nic nie robi i nie produkuje sama tylko żeruje na swoich firmach-córkach, przy czym tylko jedna w zasadzie robi coś konstruktywnego. TGS niby dłubie przy DDS3, ale przy Narcos dłubali chyba z 5 lat i nic nie wydłubali. MG właśnie tak przepala środki - jak węgiel w czasie srogiej zimy, a po ATS2 nie widzę tam żadnego realnego projektu.

Reasumując Road być może będzie dalej w moim portfelu po tej premierze, o ile oceny i sprzedaż będą na zadowalającym poziomie, a MG wylatuje z hukiem i raczej już nie wraca.
  • Re: Idziemy na 10 plus Autor: ~Grek [31.0.89.*]
    Mam podobne odczucia co do MG jeszcze chwila i będziemy mieć mijankę z MG... Na kiedy spodziewasz się premiery ATS2? Nie byłem tu przed pierwszą częścią ale patrząc na wykres to jakieś 100% zrobili.. Tu niedużo trzeba do podciągnięcia kursu, patrząc na wczorajszy wzrost masz 7% na 2k volumenu..
    Nie mam żadnych estymacji co do konkretnej daty premiery - patrzę na to w ten sposób, że najprawdopodobniej będzie w tym roku.

Na chwilę obecną cieszę się, że tak niewiele jest akcji na rynku, bo jak ktoś łudził się, że nie ma sensu wcześniej zbierać, bo przecież zawsze zdążyć dokupić pod premierę, to musiał się zdziwić. Jeżeli będą chcieli mieć je w portfelu to automatycznie da wyższa bazę pod wzrosty jak już zaczną pojawiać się konkretniejsze infa co do premiery i odbioru gry na beta testach.

Na razie wzrosło 40-50% od dołka, więc jestem zadowolony - na Road już jestem w zasadzie na zero, bo mam średnią 6,72. Tutaj to po prostu zastanawiam się jak wysoko dolecimy - zapewne zostawię z 1/5 - 1/4 akcji pod samą premierę. Nigdy nie wiadomo - może będzie tutaj jakiś mały hit?

Gorzej z MG tam mam średnią w okolicach 17 zł. Już trochę uśredniałem po 8 zł i nie mam zamiaru topić tam więcej hajsu, tym bardziej że to będzie moim zdaniem rozgrywka na zasadzie, że wszyscy będą się tratować, żeby wyjść z jak najmniejszymi stratami korzystając z okazji. Więc jak dla mnie potencjał wzrostu jest większy na Road, dlatego tutaj dobierałem. Co z tego, że MG bierze 60% zysków, jak zaraz je przepali? A Road z tymi 40% autentycznie będzie mógł się usamodzielnić finansowo jak gra odniesie umiarkowany sukces.
  • Re: Idziemy na 10 plus Autor: ~Road [5.173.198.*]
    Gra identyczna jak GSS od Drago . Tam 100 było .
  • Re: Idziemy na 10 plus Autor: ~Andrzej1958 [213.134.165.*]
    Kierunek obrany bez obrotu praktycznie, zaraz artykuły na pb lub innych branżowych, ze od dolka 100 procent i zacznie sie fame na spółke i ruch.
[x]
ROAD 4,24% 7,38 2026-04-29 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.