Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  6,62 zł , zmiana od tamtej pory: 0,00%

Re: Idziemy na 10 plus

Nie mam żadnych estymacji co do konkretnej daty premiery - patrzę na to w ten sposób, że najprawdopodobniej będzie w tym roku.

Na chwilę obecną cieszę się, że tak niewiele jest akcji na rynku, bo jak ktoś łudził się, że nie ma sensu wcześniej zbierać, bo przecież zawsze zdążyć dokupić pod premierę, to musiał się zdziwić. Jeżeli będą chcieli mieć je w portfelu to automatycznie da wyższa bazę pod wzrosty jak już zaczną pojawiać się konkretniejsze infa co do premiery i odbioru gry na beta testach.

Na razie wzrosło 40-50% od dołka, więc jestem zadowolony - na Road już jestem w zasadzie na zero, bo mam średnią 6,72. Tutaj to po prostu zastanawiam się jak wysoko dolecimy - zapewne zostawię z 1/5 - 1/4 akcji pod samą premierę. Nigdy nie wiadomo - może będzie tutaj jakiś mały hit?

Gorzej z MG tam mam średnią w okolicach 17 zł. Już trochę uśredniałem po 8 zł i nie mam zamiaru topić tam więcej hajsu, tym bardziej że to będzie moim zdaniem rozgrywka na zasadzie, że wszyscy będą się tratować, żeby wyjść z jak najmniejszymi stratami korzystając z okazji. Więc jak dla mnie potencjał wzrostu jest większy na Road, dlatego tutaj dobierałem. Co z tego, że MG bierze 60% zysków, jak zaraz je przepali? A Road z tymi 40% autentycznie będzie mógł się usamodzielnić finansowo jak gra odniesie umiarkowany sukces.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ROAD 7,12% 6,62 2026-04-17 16:39:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.