• Jsw już plus 3.5 Autor: ~Pytający [89.186.3.*]
    Jw dlaczego
  • Re: Jsw już plus 3.5 Autor: ~Magellan [5.173.30.*]
    Strata 1 kw. Teraz lecimy dalej
  • Re: Jsw już plus 3.5 Autor: ~Pytający [89.186.3.*]
    Dlaczego lecimy ? Przy tak małych obrotach ? Jednak na świecie trochę się zmieniło i to raczej jest w cenach. Więc czekam na stabilizację. Choć jak wiszę prezesa który 2gi raz tu zarzadza . Umowa na -15. I pierd...ie o nowoch odbiorcach to po prostu myślę że bład popelniłem że tu zainwestowałem .
  • Re: Jsw już plus 3.5 Autor: ~jw [172.225.187.*]
    Jakie małe obroty? Przecież dopiero 1:45 sesji. Sytuacja w Q1 była idealna - długa mroźna zima, niepewność w Zatoce. I co? Zobacz jaki wynik był za Q1 w 2025, a jaki w 2026?
    Malo kto moim zdanuem oddaje. Ci co wczoraj wzieli to cześc spekuly nue wytrzymala i zrzuciła. Reszta liczy na wybicie podobne do jsw, zima faktycznie mrożna a presio jakoś nie skorzystal no to co to za marioneta. Ciekawe czy na ko flikcje skoro jest umie skorzystać
  • Re: Jsw już plus 3.5 Autor: ~KarmazynowaŁasica [91.208.93.*]
    spółki surowcowe są kapryśne do inwestowania.. trzeba być czujnym, można szybko zarobić a można też utknąć na lata.. uśredniać i wychodzić na podbiciach.. albo redukować.. w zależności jaką ma się strategię i jak ogólnie portfel wygląda.. tak czy inaczej.. na razie B.. jest w obserwowanych, nie ma co gorączkowo decyzji podejmować..
  • Re: Jsw już plus 3.5 Autor: ~jw [172.225.187.*]
    Pozbywają się tego wszyscy, poza tymi ubranymi za więcej niż 30. Którym swoją drogą współczuję.

Pierwsze złe info to był odpis za 2025 i strata około ćwiary. Można jednak było liczyć na świetne Q1. A dziś się okazało, że Q1 to koszmar.
    bo grać to trzeba "umić".. taki żart.. raz jest plus.. raz minus.. każdy kto inwestuje o tym wie.. no, może każdy:).. niemniej ja bym spółki definitywnie nie skreślał.. jak cena będzie adekwatna i otoczenie sprzyjające.. to pewnie wejdę.. na razie.. ostrożnie.. choć kto to wie.. może w poniedziałek będzie zmiana sentymentu? pożyjemy.. zobaczymy..
    Rozumiem że spekulacyjnie w nadziei na odbicie ?
    Te -15 z enea dobiło w realu a imiejętności dzieci z zarzadu to 1kw pokazał. Tu jak ropa w spot w 120-130 i katarski gaz ograniczony to nic a nic nie robią. To w 2 kw będą pytać czy enea cgce wiecej na -20 . Masakra i nieudolnosc
    przecież kupowanie akcji na giełdzie to spekulacja.. albo wzrośnie i sprzedasz z zyskiem albo spadnie.
    Dla mnie jasne. Jednak czasami liczysz że wkladasz kasę w nadziei że ze społką pociagniesz dłużej niż 24h :) trzeba zrewidować włas y tol myślenia i tyle
    to co się dzieje na Bogdance było do przewidzenia.. wystarczyło popatrzeć na wykres, ale niektórzy żyją marzeniami bycia multimilionerami w miesiąc.. a tu zimny prysznic i teraz zgrzytanie zębami, zamiast spokojnie przeanalizować to co się dzieje.
    Spóła, która jest w trendzie spadkowym, nagle mocno odbija, duża zmienność.. to się musiało wcześniej czy później skończyć ostrym zjazdem, ale wirtualne "dolary" bardzo skutecznie tłumią ostrość widzenia. A pozycji nie buduje się jednym strzałem typu wszystko albo nic, tylko sukcesywnie, może zysk mniejszy ale prawdopodobieństwo jego osiągnięcia większe.
    No i podstawowa zasada giełdy i każdego inwestowania w instrumenty o podwyższonym ryzyku.. jeśli inwestujesz pieniądze, których nie możesz stracić.. to sobie odpuść, są na rynku instrumenty z ochroną kapitału i tam wtedy trzeba lokować środki.
[x]
BOGDANKA -1,04% 23,85 2026-05-08 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.