Hahahaha
Sprawdź wiadomości jak wyjdziesz że szpitala psychiatrycznego
W Japonii wzrost spółek zajmujących się komputerami kwantowymi o ok.15% w Chinach o 8% w Stanach Zjednoczonych NVIDIA Q +20% a było 40%
Co z tego. Zastanów się jak jest taki komputer zbudowany. Czym są kwanty itp. Ogarnij się naprawdę i nie napędzaj ludzi na temat którego nie rozumiesz.
Durnowaty taką nazwę nie ja wymyśliłem i nie tylko ja jeden na świecie go używamy
Nie chodzi durnowaty o budowę tylko o nazwę w odróżnieniu od komputerów stosowanych dotychczas.
Wykorzystywanie ich przyspieszy znacznie wiele działań specjalistycznych w połączeniu ze sztuczną inteligencją daje niesamowite możliwości
Słowo klucz kosztowo nieefektywne. Czego Pan nie zrozumiał po za tym jest tutaj typowe kopiowanie i to nawet wiem z jakiej książki. Michio Kaku. Kawantowa Dominacja
A co mnie i 6 mld ludzi obchodzi opinia jakiegoś pseudo psychologa?
Tutaj jest forum o inwestycjach a nie forum o budowie komputerów
Kolejny który chce być mądrzejszy od Einsteina
Zajmij się leczeniem a nie inwestycjami na giełdzie chyba że jesteś takim miernym specjalistą że nie utrzymujesz się z pracy w zawodzie
Co z tego, że są [cyt.] "kosztowo nieefektywne"? To jest giełda, a tutaj logika, prawa ekonomii i rachunek zysków i strat nie mają zastosowania. Niejednokrotnie boleśnie się o tym przekonałem. Należy zatem zadać pytanie: "Jak na tym zarobić?" zamiast czy jest to efektywne?
Jak powiedział klasyk: Kupujmy, zanim dotrze do nas, że to bez sensu!
Dokładnie giełda wycenia przyszłość ale też nie aż tak odległą. Sądze że Asbis szybciej zarobi na komponentach do robotów niż na tych komputerach kwantowych.
Moim zdaniem giełda to głównie psychologia i jeśli inwestorzy na fali euforii spowodowanej rozpowszechnianiem AI stwierdzą: "hej, komputery kwantowe to będzie drugie w kolejce" i zaczną kupować wszystko co z komputerami kwantowymi związane to kurs takich spółek (mimo, że nic nie mają jeszcze) będzie rósł. Ile spółek (nie mających żadnych umów, mających gigantyczne koszty i straty) tak rosło na fali euforii, np. DataWalk, Medicalgorithmics.