• Kolejny skup ???? Autor: ~wars [194.150.97.*]
    Niech sobie teraz ustalą 20 zeta za akcję bo w ich ocenie nie odzwierciedla kurs wartości "godziwej" . Kabaret i tyle . C/Z tej spółki to ok13 to mało ????? Normalnie i normalna wycena a te skupy to kabaret i drenowanie kasy a raczej nabijanie kasy ale .....komu ???
  • Re: Kolejny skup ???? Autor: ~Xxx [217.119.68.*]
    Szkoda, że nie za całość zysku tylko 24 miliony idzie na zapasowy który i tak jest duży. Zresztą chyba zysk za 2024 r. nie został jeszcze w całości rozdysponowany?
    Dokładnie 35,5 mln zł miało zostać przeznaczone na skup akcji z zysku z 2024 r. Obecnie na skup przeznaczono 8 mln, co z reszta pieniędzy?
  • Re: Kolejny skup ???? Autor: ~wars [194.150.97.*]
    Szkoda że spółka nie chce w faktyczny sposób podzielić się zyskiem lub podnieść tej magicznej wyceny o której od kilku lat mówi i pod co przeprowadza skup. Napisze po raz N ty spółka nawet się nie zbliżyła do ceny skupy sprzed lat czyli 7,5zl o cenie 11,5 tegorocznej nawet nie ma co śnić. A jak papier reaguje na info o skupie( oki o propozycji) spadkiem oczywiśćie. 17 baniek pozwoli na sprzedaż tym razem ile ?????? 2,5% posiadanych akcji i miesiące czekania na przeprowadzony skup. Bo o tym że zaczniemy kolejny marazm na notowaniach to raczej jest pewne patrząc jak to sie tu kręci. Powoli pewno wrócimy też do obrotów i wolumenów rzędu 12-15 tysięcy akcji na sesję i ustalaniu zamknięcia przez zlecenia 2-3 akcji na kupi.
    Dokładnie tak. Wycena ceny odkupu akcji jest odrealniona, jeśli byłaby zbliżona do realnej to moglibyśmy mieć dużo mniej akcji na rynku i Mostostal rzeczywiście widniał by w granicach 10 zł. Szkoda że nie realizują swoich założeń o szacowanym czasie gdy będą mogli wypłacać dywidendę właśnie na rok 2026.
  • Re: Kolejny skup ???? Autor: ~plastus22 [37.31.28.*]
    Największym problemem tej spółki , jest nie przejżystoś,w stosunku do akcjonariatu,jakieś dziwne krętactwo,przynajmniej ja to tak odbieram,a siedzę tu już parę lat.
  • Re: Kolejny skup ???? Autor: ~wars [194.150.97.*]
    mam tesame odczucia. A co do kasy która miała być na dywidendę a zostało 8 baniek. Było gdzieś to wyjaśniane ale nie pamiętam gdzie i przez kogo więc nie łapcie mnie za ''' słowo" ale reszta poszła na zatowarowanie Polwaxu w surowiec.
  • Re: Kolejny skup ???? Autor: ~Edek_w_krainie_krede [31.61.240.*]
    dokapitalizowanie spółki nie mogło być dokonane z kapitału rezerwowego przeznaczonego na skup akcji. nie ma takiej możliwości. dokapitalizowanie spółki pwx odbywa się za środków własnych spółki. zmiana kapitału wymagałoby oficjalnie zgody WZA
  • Re: Kolejny skup ???? Autor: ~Maciej [195.85.209.*]
    Kiedy ten skup nastąpi ?
  • Re: Kolejny skup ???? Autor: ~wars [37.139.73.*]
    na razie to propozycja zarządu teraz zwołanie walnego zatwierdzenie skupu , potem firma ma czas na ogłoszenie terminu. Kiedy ???? jak narazie same niewiadome.
  • Re: Kolejny skup ???? Autor: ~ed [46.205.209.*]
    Gdyby spółce zależało na kursie, to w skupie nie powinien brać udziału główny akcjonariusz. Raczej chodzi o dywidendę w tej postaci.
    Drobni akcjonariusze jednak są tym sposobem dzielenia zysku krzywdzeni, bo koszty zapisów i gigantyczna redukcja zniechęcają do udziału. Jędrzejewskiemu chyba głównie o to chodzi.
  • Re: Kolejny skup ???? Autor: ~Edek_w_krainie_krede [31.61.240.*]
    Edi masz rację nie szanują drobnego akcjonariatu i tak ja też sądzę. Ale nie ma możliwości aby każdy z nas decydował bo spółki by już nie było. Brak mi jednak dzialań aby moja fortuna przy Krzysia wyrosła...
  • Re: Kolejny skup ???? Autor: ~fass [79.188.229.*]
    mBank nie stosuje złodziejskich opłat za wystawianie świadectw. depozytowych.
    Klik w serwisie transakcyjnym a potem prowizja jedynie od sprzedanych faktycznie akcji. Jedyny próg to minimalna prowizja wynosząca 5 zł.
[x]
MOSTALZAB 2,11% 6,29 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.